Η επόμενη μέρα από το τέλος μιας σχέσης είναι πάντα δυσάρεστη. Όταν ραγίζει από έρωτα η καρδιά σου (πόσο ποιητική σήμερα…!),  περνάς μια διαδικασία πένθους, την οποία όλοι διαχειρίζονται διαφορετικά. Εάν ο πρώην σου φαίνεται ακόμα θυμωμένος ή σούπερ χαλαρός με το γεγονός ότι χωρίσατε, ίσως αυτά να είναι σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει ακόμα. Εξηγώ!

Πρώτα και κύρια να αναφέρω πως προτεραιότητα στο οτιδήποτε είσαι εσύ και μόνο εσύ. Εάν χωρίσετε με φιλικούς όρους, τότε είναι λογικό να είστε ο ένας στη ζωή του άλλου με κάποιον τρόπο και να μαθαίνετε ο ένας για τον άλλον. Ακόμα κι αν δεν μιλάτε μεταξύ σας, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα ταλέντο να «παρακολουθούμε» τον άλλο από μια διακριτική απόσταση! Υπάρχουν κάποια στοιχεία που προδίδουν πως σε θέλει ακόμα, όμως είναι σημαντικό να θυμάσαι πως οι άνθρωποι σκεφτόμαστε διαφορετικά και να μην έχεις τις δικές σου αντιδράσεις ως παράδειγμα.

Η Emily Simonian, σύμβουλος γάμου, εξηγεί “Μπορεί κάποιος να μην έχει συνειδητοποιήσει πως δεν έχει ξεπεράσει τον/την  πρώην του. Μπορεί όντως να πιστεύει πως είναι σε ένα καλό σημείο επειδή έχει παραμερίσει τα πραγματικά του συναισθήματα και δεν θέλει να ανοίξει αυτό το κουτί”.

Ακολουθούν κάποια σημάδια που δείχνουν πως ο πρώην σου δεν σε έχει ξεπεράσει:

πρώην

Μοιάζει να παραείναι καλά

Ειδικά αν ήταν μακροχρόνια σχέση και ο πρώην σου «συνέρχεται» πολύ γρήγορα και είναι «τελείως καλά», αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Θέλουν να δείξουν πως τα διαχειρίζονται όλα πλήρως και δεν θέλουν να φανούν ευάλωτοι στο να γυρίσουν πίσω», εξηγεί η Simonian. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει: «Είμαι καλά χωρίς εσένα. Όλα είναι εντάξει. Τίποτα δεν με επηρέασε και ελπίζω να το δεις αυτό και να με πάρεις πίσω».

Είναι πολύ θυμωμένος μαζί σου

«Ο θυμός είναι ένα σημάδι πως υπάρχουν ακόμα κάποια πληγωμένα αισθήματα», λέει η Simonian. Μετά από έναν χωρισμό είναι λογικό οι δυο πλευρές να αισθάνονται θυμό ή μια απέχθεια, ειδικά αν δεν ήταν φιλικός. Όπως και να έχει, αν ο πρώην σου ψάχνεται για καβγάδες χωρίς νόημα ή επιστρέφει σε παλιές σας διαφωνίες, μάλλον σε θέλει. Εάν σε κρίνει υπερβολικά ή κρίνει τα ερωτικά σου, αυτές οι αντιδράσεις είναι ανταγωνιστικές συμπεριφορές που αποδεικνύουν πως ο πρώην σου έχει μια πικρία απέναντί σου.

πρώην

Αρνείται το χωρισμό

Η άρνηση είναι ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι ο πρώην δεν σε έχει ξεπεράσει. Αν επιδιώκει να περνάει χρόνο μαζί σου και κάνει μελλοντικά πλάνα για εσάς, ανεξάρτητα από το ότι έχετε χωρίσει, υπάρχει ακόμα μια ερωτική σύνδεση μεταξύ σας.

Συζητάει για εσένα συνέχεια

Όταν σε αναφέρει συνεχώς σε θέματα που φαινομενικά δεν σε αφορούν και σε συζητάει με κοινούς γνωστούς, αυτό είναι ένα τρανταχτό σημάδι ότι δεν μπορείς να βγεις από το μυαλό του. Εάν είναι όντως ακόμα κολλημένος μαζί σου μπορεί να αρχίσει ακόμη και να ποστάρει περιεχόμενο στα social media που σε αφορά, εξηγεί η Simonian.

Ζητάει πίσω ασήμαντα πράγματα

Εάν σου ζητήσει τις μπατονέτες του πίσω, μην απορείς! Σε θέλει ακόμα. Εάν λοιπόν ο πρώην σου αρχίσει να ζητάει πίσω το σκισμένο του T-shirt που φορούσες για πιτζάμα ή τη χρησιμοποιημένη οδοντόβουρτσα ή γενικότερα πράγματα στα οποία δεν έδινε σημασία, ίσως είναι μια δικαιολογία για να έρθει σε επαφή μαζί σου.

πρώην

Διαβάστε επίσης: Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μια σχέση; Οι ειδικοί απαντούν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet