Γνώρισες κάποιον ή είναι φίλος σου ή ακόμα και συνάδελφος και έχει αρχίσει η καρδιά σου να χτυπά δυνατά όταν τον βλέπεις μπροστά σου. Πως θα του δείξεις όμως ότι ενδιαφέρεσαι; Η ειδικός συμπεριφοράς και σύμβουλος σχέσεων Jess Carpenter μας προτείνει ένα ένα τη φορά.

Βήμα 1

Τα βλέμματα τα λένε όλα. Ναι, μπορεί εύκολα να καταλάβει κάτι για τα συναισθήματα σου. Κι εσύ επίσης, μέσα από τις ματιές σας θα καταλάβεις και θα αισθανθείς τη χημεία σας. Δώσε προσοχή στα βλέμματα λοιπόν, κοίταξε τον όταν δεν κοιτάζει, όταν μιλάει, όταν λέει αστεία, όταν σου απευθύνεται. Ένα βλέμμα μπορεί να είναι αρκετό για να προχωρήσει το ειδύλλιο.

ενδιαφέρεσαι

Βήμα 2

Τα χαμόγελα είναι ελεύθερα. Χαμογέλα ειλικρινά, αλλά φρόντισε να μην το παρακάνεις και γελάς σε οτιδήποτε λέει, θα δώσεις εντελώς άλλη εντύπωση. Αν σε βλέπει χαρούμενη και ότι περνάς ωραία μαζί του τότε σίγουρα θα αρχίζει να υποψιάζεται κάτι και ίσως κάνει κι αυτός το πρώτο βήμα.

Βήμα 3

Να είσαι ο εαυτός σου. Αυτή είναι ίσως είναι και η πιο σημαντική συμβουλή. Μην προσπαθείς να είσαι κάτι άλλο για να του αρέσεις. Αν είναι να προχωρήσει αυτό το ειδύλλιο τότε αυτό που θα του αρέσει περισσότερο από όλα είναι η πραγματική εκδοχή του εαυτού σου, χωρίς να προσποιηθείς για κάτι. Προσπάθησε να ανταλλάσσεται απόψεις για θέματα που σας ενδιαφέρουν και τέλος να νιώθεις ανετά και να φέρεσαι όπως θα φερόσουν αν ήσουν με ένα φίλο σου.

ενδιαφέρεσαι

Βήμα 4

Μην ντραπείς να του πεις ποσό όμορφος είναι ή ποσό του πάει αυτό που φοράει. Κάνε κομπλιμέντα ελευθέρα δεν είναι κάτι κακό. Ένα διακριτικό φλερτ πάντα υπάρχει στην ατμόσφαιρα, μπορείς να το κάνεις κι εσύ, δεν είναι προνόμιο των αντρών!

Βήμα 5

Πρότεινε του να πεταχτείτε να πάρετε έναν καφέ μαζί, όχι κάτι επίσημο σαν ραντεβού και δες τις διαθέσεις του. Αν ανταποκριθεί είναι πιθανό να του αρέσεις διαφορετικά θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Αν λοιπόν, βρεθείτε μια πρώτη “ανεπίσημη” φορά, μπορείς να καταλάβεις πολλά. Να είσαι διακριτικά εκδηλωτική, ξεκίνα μια όμορφη συζήτηση και δείξει μια πτυχή του εαυτού σου που ενδεχομένως δεν έχει δει.

ενδιαφέρεσαι

Βήμα 6

Αν απ’ όλα τα προηγούμενα δεν έχει καταλάβει τίποτα και συνεχίζει να σου αρέσει από τη μέχρι εκείνη τη στιγμή συναναστροφή σας, μην ντραπείς: κάνε την πρώτη κίνηση και ζήτησέ του να βγείτε. Στον έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες και δεν έχει σημασία ποιος κάνει την αρχή! Μπορεί αυτή ακριβώς η πράξη σου να του κεντρίσει το ενδιαφέρον! Αν δεν το κάνεις δεν θα το μάθεις ποτέ!

Διάβασε ακόμη: Πώς θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του ότι του αρέσεις. Δες το βίντεο της Ειρήνης Χειρδάρη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!