Η σχέση τελείωσε. Και μπορεί να σου πήρε χρόνο να το χωνέψεις, αλλά τα κατάφερες και τώρα ο πρώην, αποτελεί πραγματικά πρώην. Αρχίζεις λοιπόν, έστω και δειλά δειλά να βρίσκεις τα πατήματά σου, να κυκλοφορείς, να μπαίνεις ξανά στο παιχνίδι. Και κάπου εκεί που λες «εντάξει, έχω αναρρώσει» ο πρώην επιστρέφει για να τα κάνει όλα μπάχαλο!   

Και αυτός ακριβώς είναι ο πρώτος λόγος που επιστρέφει ένας άντρας: για να μην σε αφήσει να απολαύσεις τη τη ζωή σου χωρίς αυτόν και να διαταράξει την ευτυχία σου.

πρώην

Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους οι πρώην επιστρέφουν μήνες αργότερα

1. Δεν ήταν σίγουρος για το που πάει η σχέση σας

Ένας άντρας επιστρέφει μήνες αργότερα γιατί χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τη γρήγορη εξέλιξη της σχέσης σας. Έτσι, αφού είχε χρόνο να λύσει τις εσωτερικές του συγκρούσεις, τελικά επέστρεψε. Επιπλέον, μπορεί να συνειδητοποίησε ότι εξακολουθεί να σε αγαπά και να μετάνιωσε για την απόφασή του να σε αφήσει. Ως αποτέλεσμα, επέστρεψε μήνες αργότερα.

Τι χρειάζεται να κάνεις τώρα; Να κάνετε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για τις δικές σου και τις δικές του προσδοκίες. Ανάλογα με τις πληροφορίες που θα λάβεις και εάν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, μπορείς να καταλήξεις σε μια απόφαση.

2. Δεν έχει προχωρήσει ακόμη

Ο πρώην σου μπορεί να επιστρέψει μετά από μήνες επειδή δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσεις και την κατάσταση του χωρισμού σας. Αν ήσουν εσύ αυτή που το προκάλεσε είναι πιο φυσιολογικό να ζητήσει ένα τέλος που θα τον ικανοποιεί.  Αν ωστόσο, ήσουν εσύ αυτή που έμεινε πίσω, τότε μάλλον θέλει να διορθώσει τα πράγματα και να μειώσει τις ενοχές του.

Εξαρτάται από εσένα αν θέλεις να του επιτρέψεις να ζητήσει συγγνώμη. Θα πρέπει όμως να αναρωτηθείς αν σου αρκεί και μπορεί να ανακουφίσει τα αρνητικά συναισθήματα που είχες νιώσει για εκείνον.

3. Μπορεί να ψάχνει μόνο για σεξ

Μπορεί να νιώθει μοναξιά και να αναζητά κάποια προσωρινή σεξουαλική ικανοποίηση. Και υπάρχει κάτι καλύτερο από την πρώην; Όταν ένας άντρας επιστρέφει μετά από μήνες, μπορεί να μην του λείπεις εσύ ακριβώς, αλλά μάλλον το σεξ και η σωματική οικειότητα που είχε μαζί σου.

Φρόντισε να κάνεις ξεκάθαρα τα όριά σου. Εάν αυτό δεν σου αρκεί ενημερωσέ τον και απόκλεισέ του το ενδεχόμενο για να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

πρώην

4. Ψάχνει για μια δεύτερη ευκαιρία

Μετά το χωρισμό ωρίμασε και συνειδητοποίησε ότι είναι έτοιμος για μια αφοσιωμένη σχέση. Μπορεί να έχει ξεπεράσει τη φάση του playboy και τώρα να ανυπομονεί για το κοινό σας μέλλον. Πως θα καταλάβεις αν το εννοεί; Μέσα από τη συμπεριφορά και τις πράξεις του, όπως:

Είναι συνεπείς

Τηρεί τις υποσχέσεις του

Σου δίνει χρόνο να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου

Δεν είναι απόμακρος στις πράξεις ή στα λόγια του

5. Νιώθει μοναξιά

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι κακός σύμβουλος. Και θέλει να κυνηγήσει κάποια με την οποίο είναι ήδη εξοικειωμένος ώστε να αποφύγει την υπερβολική προσπάθεια.

6. Έχει απώτερο σκοπό την εκδίκηση

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άντρες επιστρέφουν μετά από μήνες είναι ότι ακόμα δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι έχετε χωρίσει. Δεν αποκλείεται κιόλας να προσπαθεί να εκδικηθεί κάποια άλλη χρησιμοποιώντας εσένα. Μπορεί να προσπαθήσει να σε χρησιμοποιήσει για να ζηλέψει κάποια που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Πως θα το καταλάβεις; Τσέκαρε επαναλαμβανόμενα μοτίβα όπως:

Σου ζητάει να βρεθείτε επίμονα σε συγκεκριμένο σημείο και συγκεκριμένη ώρα

Κοιτάζει πάντα γύρω του

Δεν ενδιαφέρεται για τις συνομιλίες σας

Η συμπεριφορά του αλλάζει σε κλάσματα

7. Χρειάζεται τη συναισθηματική σου υποστήριξη

Κάτι μπορεί να έχει συμβεί στη ζωή του και να αναζητά επιβεβαίωση και συμβουλές από εσένα. Γιατί ξέρει ότι δεν θα τον κρίνεις. Γιατί εκτιμά την προσέγγισή σου. Γιατί τον ξέρεις καλά. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να του προσφέρεις βοήθεια, χωρίς ωστόσο να τον αφήσεις να ξαναμπεί στη ζωή σου. Σίγουρα ωστόσο, μην αισθάνεσαι πίεση να τον βοηθήσεις. Δεν έχεις καμία υποχρέωση. Το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο δεν είναι εγωιστικό, αλλά σωστή ιεράρχηση.

πρώην

8. Τον πίεσαν οι φίλοι ή η οικογένειά του

Το να νιώθει πίεση από τους γύρω του μπορεί να είναι ο λόγος που επέστρεψε μήνες αργότερα. Αν τα αγαπημένα του πρόσωπα συνειδητοποίησαν το τεράστιο λάθος του να αφήσει μια καταπληκτική γυναίκα σαν εσένα μπορεί να του το λένε διαρκώς και η γκρίνια τους να του έχει γίνει αφόρητη. Θα το καταλάβεις σίγουρα σύντομα.

9. Δεν μπορούσε να βρει κανέναν καλύτερο

Όταν ένας άντρας επιστρέφει μήνες αργότερα, είναι επειδή ανακάλυψε ότι το γρασίδι δεν είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Εφόσον έψαχνε για κάποια καλύτερη από εσένα και δεν μπόρεσε να τη βρει, εσύ ήσουν η καλύτερη επιλογή. Όλα αυτά που πίστευε ότι τον περιμένουν εκεί έξω δεν αποδείχτηκαν τόσο συναρπαστικά και τώρα σε θέλει πίσω.

Αξίζεις όμως να σε αγαπούν και να σε σέβονται πλήρως σωστά; Οπότε μην συμβιβαστείς με λιγότερα, εάν αισθάνεσαι ότι δεν θα τα πάρεις από τον πρώην σου.   

10. Είναι περίεργος να μάθει πώς τα πας χωρίς αυτόν

Μετά το χωρισμό είναι περίεργος να μάθει την πρόοδο που έχεις κάνει μόνη σου. Ήρθε για  να μάθει αν είσαι ακόμα κολλημένη μαζί του. Θέλει να τονώσει τον εγωισμό του και αυτός είναι ένας τρόπος.

Ζώδια

Πως θα το χειριστείς

Αξιολόγησε τις προθέσεις του. Δες αν έχει αναγνωρίσει τα λάθη του, αν έχει  συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά του ήταν λάθος, ή αν οι προθέσεις του είναι καθαρά εγωιστικές. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί από αγάπη και μόνο, το ξέρεις αυτό σωστά;  Να θυμάσαι: δεν χρειάζεται να απαντήσεις αμέσως. Αφιέρωσε χρόνο για να επεξεργαστείς τα συναισθήματα και τις προσδοκίες σου, θέσε τα όριά σου και κυρίως κοινοποίησέ τα. Δώσε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και την αξία σου παρά στην απόφαση που θα πάρεις. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να χαλαρώσεις και να επεξεργαστείς την κατάσταση. Μην παραλείψεις να ρωτήσεις ανοιχτά για τις προθέσεις του να επιστρέψει και ζήτησέ του να είναι ειλικρινής μαζί σου.

Τέλος, εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Κάνε ό,τι πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τον εαυτό σου, χωρίς τύψεις. Δεν πρέπει να αφήσεις τους φόβους σου να κατευθύνουν την ζωή σου.

Διάβασε ακόμη: Χωρισμός: Τα 7 στάδια που θα περάσεις πριν ξαναγίνεις ευτυχισμένη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet