Σίγουρα έχεις ακούσει ότι πριν μιλήσουν τα λόγια μας, έχει ήδη υπάρξει μη λεκτική επικοινωνία και μάλιστα μπορεί να είναι και πολύ δυνατή. Τα μάτια, τα χέρια, η στάση μας αποκαλύπτει αν υπάρχει ενδιαφέρον, αν βαριόμαστε, ακόμη κι αν υπάρχει πραγματική σεξουαλική ένταση. Ναι, η γλώσσα του σώματος μιλάει πολύ ξεκάθαρα!

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις προθέσεις ενός άντρα απέναντί του, αν για παράδειγμα είναι φιλικές ή κρύβουν μια ακατάσχετη ερωτική επιθυμία. Πως θα το καταλάβεις λοιπόν; Μερικά από αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι κρυμμένα ενώ, άλλα μπορεί να είναι πιο ορατά.

Ποια είναι τα σημάδια που σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος αποκαλύπτουν ότι ενδιαφέρεται

1. Αγγίζει τη μύτη του ή τρίβει τα χέρια του

Όταν ένας άντρας έλκεται από μια γυναίκα σεξουαλικά μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται νευρικός με την παρουσία την. Επειδή δεν ξέρει πώς να εκφράσει αυτά τα συναισθήματα αρχίζει να ενεργεί διαφορετικά. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο και την προσωπικότητά του. Κάποιος άλλος μπορεί για παράδειγμα να φουσκώσει το στήθος του ή να παίξει με τα μαλλιά του.

2. Μπορεί να χάνει τα λόγια του

Η διάσπαση μερικές φορές είναι ένα σημάδι ότι του αρέσεις.  Αποσπάται η προσοχή του επειδή αισθάνεται το σώμα του να θερμαίνεται και το μυαλό του σκέφτεται μόνο πώς μπορεί να σε αρπάξει. Έτσι, τα λόγια του δεν θα ταιριάζουν με τις πράξεις του και τις περισσότερες φορές θα παρατηρήσεις ότι μπορεί να λέει ανοησίες, μπορεί να χαμογελά όταν δεν χρειάζεται, να γλείφει τα χείλη του ή να σε κοιτάζει βαθιά.

γλώσσα

3. Προσπαθεί να αγγίξει απαλά τον ώμο σου και να σε τραβήξει πιο κοντά του

Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές ένας άντρας που σε αγγίζει χωρίς τη συγκατάθεσή σου μπορεί να μοιάζει με επίθεση. Μην παρεξηγείς όμως τα πάντα. Απλώς η «κατά λάθος» αφή του είναι ο τρόπος του να σε γνωρίσει καλύτερα, να έρθει πιο κοντά σου.

4. Νιώθει περίεργα κοντά σου

Θα παρατηρήσεις ότι κάνει πράγματα που δεν χρειάζεται ή δεν σχεδίαζε να κάνει. Κάθεται, σηκώνεται, πηγαίνει, έρχεται…. Αισθάνεται λίγο άβολα επειδή μπορεί να έχει οπτικό ή εγκεφαλικό οργασμό. Για να είσαι πιο σίγουρη, παρατήρησε πως αντιδρά στους άλλους και αν είναι ντροπαλός ή όχι.

5. Κάνει σεξουαλικά αστεία

Όταν ένας άντρας έλκεται από μια γυναίκα, θα κάνει πολλά σεξουαλικά αστεία και θα γυρνάει τη συζήτηση εκεί. Άλλοι μπορεί απλώς να  χρησιμοποιούν το χιούμορ του για να φλερτάρουν και να κερδίσουν μια γυναίκα.

6. Σου αρπάζει τη μέση

Υπάρχουν άντρες που δεν διστάζουν να εκφράσουν ότι πραγματικά ταράζονται από μια γυναίκα και κάνουν τα πάντα για να μείνουν κοντά της. Μια τέτοια περίπτωση θα πιάσει τη μέση σου και θα σου ψιθυρίζει στο αυτί. Είναι δύο σημάδια ότι είναι πραγματικά αναστατωμένος από εσένα.

γλώσσα

7. Μιλάει υπερβολικά

Ένα κρυφό σημάδι ότι αρέσεις σε έναν άντρα είναι όταν μιλάει πολύ για να τραβήξει την προσοχή σου. Εάν μιλάει λιγότερο και είναι πιο χαλαρός. Εκτός από αυτό, μπορεί να πει απλώς τυχαία πράγματα για να συνεχίσει τη συζήτηση μαζί σου.

8. Θέλει να μάθει αν έχεις σχέση

Κάνει ξεκάθαρα ερωτήσεις για την προσωπική σου ζωή ή για το τι βρίσκεις ελκυστικό σε έναν άντρα. Και αναλόγως με τις απαντήσεις σου προσαρμόζει τη συμπεριφορά και την προσωπικότητά του.

9. Γίνεται αισθησιακός

Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι γυναίκες. Ένας άντρας που σε βρίσκει πολύ ελκυστική θα χαμηλώσει τη φωνή του και θα προσπαθήσει να σε φλερτάρει.

γλώσσα

Πως θα το χειριστείς:

Για να του δώσεις το πράσινο φως: Εάν έχεις το ίδιο ενδιαφέρον και τα ίδια συναισθήματα με αυτόν, τότε να τον ενημερώσεις με τη συμπεριφορά σου ότι βρίσκεστε στην ίδια σελίδα φλερτάροντας κι εσύ.

Αν δεν είστε στην ίδια σελίδα: πρόσεξε τα μηνύματα που στέλνεις. Εάν δεν αισθάνεσαι  σίγουρη, τότε είναι καλύτερα να μην συμμετέχεις καθόλου. Μην φοβάσαι να τον ενημερώσεις ότι θα ήθελες να το πάτε ένα βήμα τη φορά. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι αν δεν θέλεις η γνωριμία να γίνει αμέσως σεξουαλική σχέση.

Διάβασε ακόμη: Γιατί οι άνθρωποι κερατώνουν; Η σεξολόγος απαντά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet