Εκεί που είσαι σίγουρη, εκεί γεμίζεις πάλι αμφιβολίες. Εκεί που λες, “εντάξει, του αρέσω”, την επόμενη στιγμή απογοητεύεσαι. Μην το κάνεις. Ένας άντρας που σε συμπαθεί κρυφά θα το δείξει με διάφορους τρόπους και θα κάνει ορισμένα πράγματα που θα τον προδώσουν. Γιατί το υποσεινήδητο είναι πάντα εκεί. Και τη στιγμή που θα ξεχαστεί και δεν θα προσέχει τι λέει και τι κάνει, αυτό θα κυριαρχήσει. Ε, λογικό. Άνθρωπος είναι κι αυτός σωστά;

κρυφά
Couple of business persons having drinks and looking at a digital tablet in the lobby

Τα 15 προφανή σημάδια ότι του αρέσεις κρυφά αλλά το κρύβει:

1. Κοιτάει εκεί που κοιτάς

Πώς θα ξέρεις ότι του αρέσεις αν το κρύβει; Τσέκαρε το εξής: γυρίζεις το κεφάλι σου και κοιτάς την πόρτα, ή το ρολόι, ή ένα αντικείμενο, και τον βλέπεις να κοιτάζει ακριβώς εκεί που κοιτούσες. Θέλει να ξέρει τι σου έχει πιθανόν κινήσει το ενδιαφέρον.

2. Δεν φεύγει πριν από εσένα

Αν εσύ είσαι εκείνη που κλείνει τα μπαρ, όσο κουρασμένος κι αν είναι – παραλίγο να αποκοιμηθεί 3 φορές- δεν φεύγει μέχρι να το κάνεις εσύ. Δεν σηκώνεται, ακόμη κι αν οι φίλοι του επιμένουν να φύγουν. Όσο εσύ βρίσκεσαι εσύ, θα βρίσκει δικαιολογίες για μείνει  όσο περισσότερο μπορεί κοντά σου.

3. Κάνει ερωτήσεις, ερωτήσεις… πάρα πολλές ερωτήσεις

Ρωτάει πράγματα για σένα, θέλει να μαθαίνει για τη ζωή σου και για να το πετύχει μπορεί να βρει ηλίθιες δικαιολογίες για να σου μιλήσει.

4. Σε προστατεύει χωρίς να το καταλαβαίνει

Εάν κάποιος πει κάτι αρνητικό για εσένα σε μια παρέα ή σε ένα meeting θα πάρει το μέρος σου. Θα είναι προστατευτικός αν τύχει να διασχίσετε μαζί το δρόμο, θα βάλει το χέρι του στην πλάτη σου, θα σε περιποιηθεί. Και όχι μάλλον, δεν το κάνει σε όλους με το ίδιο ζήλο.

flirt1

5. Είναι χαρούμενος όταν είσαι κοντά σου

Αν του αρέσεις και δεν το έχει εκφράσει ακόμα θα το καταλάβεις από τους μύες του προσώπου του καθώς δεν μπορεί να κρατηθεί και σου χαμογελάει διαρκώς. Είναι οι ορμόνες της αγάπης που μπαίνουν στη μέση, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει.

6. Δεν τον πειράζει αν εισβάλεις στον προσωπικό του χώρο

Αν για οποιοδήποτε λόγο αγγίξετε ο ένας τον άλλον ενώ μιλάτε δεν θα κουνηθεί από τη θέση του. Όσο κι αν μειωθεί η απόσταση μεταξύ σας δεν θα κουνηθεί από τη θέση του. Γιατί να το κάνει, το λατρεύει που έχει συμβεί.  

7. Ακούει όλα όσα λες

Ακόμη κι αν δεν λες τίποτα ουσιαστικό. Τα μάτια του και τ’ αφτιά του είναι στραμμένα μόνο επάνω σου. Μάλιστα, δεν σε διακόπτει ποτέ. Ουσιαστικά όσο επιφανειακή κι αν είναι η συνομιλία σας και οι δύο νιώθετε ότι κάτι τρέχει μεταξύ σας.

8. Το πρόσωπό του αλλάζει λίγο όταν παίζει «ανταγωνισμός»

Υπάρχει άλλο αρσενικό τριγύρω; Το πρόσωπό του θα προδώσει τις εσωτερικές του σκέψεις. Αν του αρέσεις, δεν θα του αρέσει να μοιράζεις την προσοχή σου σε κάποιον εκτός από αυτόν. Οι εκφράσεις του προσώπου του θα αποκαλύψουν όσα νιώθει μέσα του.

9. Οι φίλοι σου το έχουν καταλάβει

Το λένε ΟΛΟΙ. Όλοι εκτός από εσένα. Τον έχουν δει να κοκκινίζει, να σε κοιτάζει, να σε καρφώνει από μακριά… Οι φίλοι μας συνήθως παρατηρούν καλύτερα αυτά που δεν τους αφορούν και είναι πιο αντικειμενικοί.

10. Κάνει copy paste τη διάθεση και την ενέργειά σου

Είσαι λυπημένη, είναι κι αυτός. Είσαι χαρούμενη. Το ίδιο κι εκείνος. Όταν μας αρέσει κάποιος επηρεαζόμαστε από την ενέργειά του. Έτσι, αν δεν προσπαθεί να σε ηρεμήσει ή να σου φτιάξει τη διάθεση, θα υιοθετήσει αυτό που νιώθεις.

κρυφά

11. Κάνει νευρικές κινήσεις

Και πάλι ο εσωτερικός του κόσμος θα τον προδώσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ρίξει καταλάθος το ποτό του, να τραυλίσει, να ξύνει το κεφάλι του… γενικά θα κάνει νευρικές κινήσεις στην προσπάθειά του να φανεί cool.

12. Απαντάει στα μηνύματα αμέσως

Ναι, υπάρχουν και αυτά τα αγόρια.

13. Ξεκαθαρίζει ότι είναι ελεύθερος

Δεν θα το πει άμεσα, θα το πει όμως έμμεσα με πολλούς τρόπους επικοινωνίας. Δεν αναφέρει επίσης κανένα κορίτσι στη ζωή του, γιατί δεν θέλει να πιστεύεις ότι έχει μπλέξει με κάποια ρισκάροντας να χάσεις το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Κι αυτό δεν θέλει να το ρισκάρει.

14. Του αρέσουν οι αναρτήσεις σου στα social

Μπορεί να είναι απλώς ένας φίλος ή ένας συνάδελφος που δείχνει σημάδια σεβασμού/θαυμασμού στο διαδίκτυο. Αλλά αν κάνει τα παραπάνω και κάνει και αυτό τότε σου έχουμε καλά νέα.

κρυφά

15. Θέλει να σε εντυπωσιάσει και εγκεφαλικά

Θα προσπαθήσει να ξεκινήσει μια συνομιλία με βάθος, θα δείξει το χιούμορ του, θα προσπαθήσει να σε ιντριγκάρει και σίγουρα δεν θα ψάχνει τρόπους να τελειώσει τη συνομιλία σας γρήγορα.  

Εντάξει του αρέσεις. Γιατί όμως προσπαθεί να σου το κρύψει;

Γιατί φοβάται

Πολλοί άντρες προσπαθούν να κρύψουν τα συναισθήματά τους από φόβο, κυρίως από φόβο απόρριψης ή απλώς από φόβο μήπως πληγωθούν. Θέλουν να σιγουρευτούν ότι η «συμπάθεια» είναι αμοιβαία για να νιώσουν ασφάλεια πριν κάνουν οποιαδήποτε εξομολόγηση.

Γιατί σε τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον μεγάλωσε

Αν μεγάλωσε με τη νοοτροπία “οι άντρες δεν κλαίνε” που πιο ανοιχτά σημαίνει ότι δεν έχουν  ευαισθησίες θα δυσκολευτεί να σου δείξει τα συναισθήματά του.

Γιατί είχε κακές προηγούμενες εμπειρίες

Οι κακές εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα της ζωής έχουν συχνά κάποιου είδους επίδραση στο σήμερα. Ως εκ τούτου, χρειάζεται χρόνο για να βγει από τη θέση του φόβου.

Ζευγάρια τσακώνονται

Γιατί μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι έτοιμος ή ότι το timing δεν είναι σωστό

Μπορεί σε αυτή τη φάση της ζωής του να έχει επικεντρωθεί σε κάτι άλλο, ή μόλις να βγήκε από μια σχέση. Να ξέρεις ότι μέσα του παλεύει από τη μία με το συναίσθημά του και από την άλλη με την απόφαση που έχει πάρει – να μην “ενδώσει”- και θεωρεί ότι πρέπει να την ακολουθήσει no matter what…

Γιατί δεν έχει την αυτοπεποίθηση

Ορισμένοι άντρες δεν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να πουν σε μια γυναίκα ότι τους αρέσει ή να της ζητήσουν να βγουν.

Ένα πράγμα να θυμάσαι. Αν όταν τον βλέπεις νιώθεις κάτι και μάλιστα ότι είναι αμοιβαίο, ε μάλλον είναι. Τόσο απλά.

Διάβασε ακόμη: Τι θέλει να πει ο ποιητής; 5 μηνύματα που δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί- και τι σημαίνουν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet