Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τα πολλαπλά οφέλη της γιόγκα. Ήξερες όμως, ότι υπάρχουν μερικές στάσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την εμπειρία της σεξουαλικής επαφής;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, οι γυναίκες που κάνουν γιόγκα έχουν υψηλότερα επίπεδα επιθυμίας, διέγερσης, λίπανσης και συνολικής ικανοποίησης. Υπάρχουν όμως κάποιες στάσεις που μπορείς εύκολα να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και που μπορούν να κάνουν θαύματα κάτω από τα σκεπάσματα.

Κάνοντας εξάσκηση αποκτάς μεγαλύτερη επίγνωση του σώματος, βελτιωμένη ευελιξία και ενδυνάμωση των βασικών μυών που εμπλέκονται στη σεξουαλική εμπειρία. Και καλύτερο σεξ σημαίνει καλύτερες σχέσεις, σωστά;

Οι 6 στάσεις της γιόγκα που βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή


Η στάση της κόμπρας (Bhujangasana)

γιόγκα

Η στάση της κόμπρας είναι μια εξαιρετική στάση γιόγκα που βοηθά στο άνοιγμα του στήθους και στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους της πλάτης. Το άνοιγμα του στήθους προάγει την καλύτερη αναπνοή, σε κάνει να νιώθεις πιο “ανοιχτή” και καλλιεργεί αισθήματα εμπιστοσύνης στην οικειότητα.

Επιπλέον, αυτή η θέση μπορεί να βελτιώσει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, να τονώσει την κυκλοφορία και να αυξήσει τη σεξουαλική ενέργεια.

Η στάση της γέφυρας (Setu Bandhasana)

γιόγκα


Η στάση γέφυρας είναι αποτελεσματική για την ενίσχυση της πυελικής περιοχής και την τόνωση των μυών της μέσης και της κοιλιάς.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευκαμψίας της σπονδυλικής στήλης, στην αύξηση της κυκλοφορίας στην περιοχή της πυέλου και στην ενίσχυση της σεξουαλικής αντοχής.

Κερί (Sarvangasana)

γιόγκα

Το κερί περιλαμβάνει την ανύψωση των ποδιών προς τα πάνω, προάγοντας μεγαλύτερη ροή αίματος στο κεφάλι και τον εγκέφαλο.

Αυτή η κίνηση βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση του στρες, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων και της σεξουαλικής ενέργειας.

Η στάση του λοτού (Padmasana)

γιόγκα


Η θέση του λωτού είναι μια στάση διαλογισμού που προάγει τη συγκέντρωση και τη σύνδεση με την εσωτερική σου ενέργεια.

Η βελτίωση της αυτογνωσίας και της ψυχικής ηρεμίας μέσω των στάσεων της γιόγκα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική οικειότητα και ικανοποίηση.

Η στάση της γάτας (Marjarasana)

γιόγκα


Αυτή η στάση περιλαμβάνει κίνηση της σπονδυλικής στήλης, βοηθώντας στην απελευθέρωση της έντασης στο κάτω μέρος της πλάτης και στη βελτίωση της ευκαμψίας στη λεκάνη.

Διευκολύνει επίσης τη σύνδεση μεταξύ αναπνοής και κίνησης, παρέχοντας μεγαλύτερη επίγνωση κατά τη σεξουαλική πράξη.

Η στάση του πολεμιστή (Virabhadrasana)

γιόγκα


Η θέση του πολεμιστή είναι μια στάση γιόγκα που περιλαμβάνει άνοιγμα του στήθους και τέντωμα των μυών των ποδιών.

Αυτή η στάση μπορεί να αυξήσει τη δύναμη, την αντοχή και την αυτοπεποίθηση, συμβάλλοντας στην καλύτερη σεξουαλική απόδοση και μια βαθύτερη σύνδεση με το σύντροφό σου.

Διάβασε ακόμη: Τι συμβαίνει στο σώμα (και στο μυαλό) αν δεν κάνεις σεξ για πολύ καιρό;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet