Η 26χρονη Μαίρη άρχισε να βγαίνει πέρυσι με έναν άντρα που είχε γνωρίσει μέσω κοινών φίλων. Βγήκαν για δείπνο και πέρασαν χρόνο ο ένας με τους φίλους του άλλου. Πήγαν μαζί στο σπίτι που μεγάλωσε για Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τους γονείς και τους παιδικούς του φίλους. Με λίγα λόγια η γνωριμία τους έμοιαζε με την αρχή μίας πολλά υποσχόμενης σχέσης.

Κάποια στιγμή εκείνος έπρεπε να φύγει εκτός πόλης για μία εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους και έκαναν σχέδια να συναντηθούν μετά την επιστροφή του. Ξαφνικά όμως, σιγή ραδιοφώνου. Αυτή ήταν η τελευταία τους κουβέντα. Δεν έκαναν ποτέ ξανά παρέα, αν και έτυχε να πέσουν ο ένας στον άλλον σε ένα μπαρ μήνες αργότερα. Ένα χρόνο αργότερα, εκείνος εξακολουθεί να παρακολουθεί όλες τις ιστορίες Snapchat και Instagram της Μαίρης.

Αυτό το φαινόμενο, κατά το οποίο ένα άτομο διακόπτει κάθε άμεση, ουσιαστική επικοινωνία αλλά συνεχίζει να αλληλεπιδρά μαζί σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σύνηθες στο σημερινό τοπίο των ραντεβού. Το πρώην ρομαντικό σου ενδιαφέρον πιθανότατα δεν σχολιάζει τις φωτογραφίες σου ή στέλνει τακτικά στα DM σου, αλλά μπορεί να κάνει like σε όλες τις φωτογραφίες σου στο Instagram ή τα tweet σου ή να αλληλεπιδρά μαζί σου με κάποιον άλλο επιφανειακό τρόπο. Η συγγραφέας Anna Iovine ονόμασε εύστοχα αυτό το dating trend «orbiting» σε ένα viral άρθρο για το Man Repeller. Σε αυτό, η Iovine περιγράφει μία δική της ιστορία με μία γνωριμία μέσω Tinder, όχι πολύ διαφορετική από αυτή που παραθέσαμε παραπάνω.

Orbiting

Από τότε που δημοσιεύτηκε το άρθρο, ορισμένοι αναγνώστες επέκριναν τον όρο ως πολύ παρόμοιο με το ήδη υπάρχον «ghosting». Η Iovine, ωστόσο, υποστηρίζει ότι υπάρχει μια σαφής διαφορά που έχει να κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο όρος ghosting έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά η ίδια η πρακτική δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού και στη συνέχεια εξαφανίζονται χωρίς ίχνος για δεκαετίες. Το orbiting, ωστόσο, έγινε δυνατό μόνο στην εποχή των social media.

«Πριν από το διαδίκτυο, αν κάποιος έκανε ghosting σε κάποιον άλλο, αλλά συνέχιζε να είναι περίεργος γι’αυτόν και τη ζωή του, δεν υπήρχε τρόπος να τον ελέγξει. Ή υποθέτω, δεν ξέρω, θα μπορούσε να τον ψάξουν στον τηλεφωνικό κατάλογο ή κάτι τέτοιο;», λέει η Iovine. «Το θέμα είναι ότι ήταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να δούμε τι κάνει κάποιος αν δεν τον είχαμε δει εδώ και χρόνια. Τώρα μπορούμε να το κάνουμε σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο».

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet