Εκτός από το μισθολογικό χάσμα, υπάρχει και το pleasure gap, το χάσμα του οργασμού: οι γυναίκες “φτάνουν” λιγότερο. Κι αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί, για εμάς τις γυναίκες, σημασία στο σεξ δεν έχει μόνο η κορύφωση. Επίσης, είναι διαφορετικός ο τρόπος που φτάνει σε οργασμό η γυναίκα από τον άντρα. Κι αυτό εμείς το ξέρουμε καλά. Πρόβλημα υπάρχει όταν ο παρτενέρ μας αδιαφορεί γι’ αυτό. Κι εμείς, τείνουμε να σιωπάμε ή να προσποιούμαστε. Αν όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διεκδικήσουμε τον ίδιο μισθό, μπορούμε να μάθουμε και για τις σεξουαλικές μας διαφορές, να διδάξουμε τα παιδιά μας και να λειτουργούμε με ισοτιμία και σε αυτό το κομμάτι.

Τι συμβαίνει λοιπόν με το γυναικείο οργασμό; 

Αν είσαι καλά, έχεις καλή σεξουαλική ζωή 

Κι όμως ισχύει. Αν είμαστε καλά, περνάμε καλά και στο κρεβάτι. Και αντίστροφα. Όταν περνάμε καλά στο κρεβάτι η υπόλοιποι τομείς της ζωής μας είναι πιο ισορροπημένοι!  

Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν λιγότερους οργασμούς

Η γυναικεία σεξουαλικότητα κάθε άλλο παρά μηχανική, μετρήσιμη ή εκτελεστική είναι. Είναι αλήθεια, δηλαδή, ότι οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό λιγότερο από τους άνδρες: αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι οι άντρες δεν το προσέχουν ή δεν τους ενδιαφέρει. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι αυτά του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (Eige): το 2019 το 91% των ανδρών έφτασαν σε οργασμό, σε σύγκριση με το 39% των γυναικών. 

Ο γυναικείος οργασμός δεν μπορεί να εντοπιστεί 

Είναι πολύ δύσκολο να μετρήσεις το γυναικείο οργασμό. Ενώ, των αντρών είναι εμφανής, ο γυναικείος δεν επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό όργανο, αλλά κατανέμεται στο επίπεδο του αιδοίου, της κλειτορίδας ή του πυελικού εδάφους. Εν ολίγοις, οι γυναίκες μπορούν να τον απολαύσουν με πολλούς τρόπους: για εμάς, μετράει η ικανοποίηση του να νιώθουμε καλά σε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Οι περισσότερες γυναίκες ικανοποιούνται και με το να κάνουν έρωτα χωρίς να φτάνουν σε οργασμό, γιατί η γυναικεία διέγερση γίνεται μέσω της όρασης, της όσφρησης, της ακοής, που ενεργοποιούν το νευροενδοκρινικό, νευρομυϊκό και νευροαγγειακό σύστημα. Η σεξουαλικότητα, με λίγα λόγια, για εμάς μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον οργασμό.

Ο γυναικείος οργασμός κατά τη διάρκεια της ζωής μας

Ο άντρας θα έκανε έρωτα μέχρι την ηλικία των 90, αλλά σωματικά δεν τα καταφέρνει. Η γυναίκα από την άλλη, όσο μεγαλώνει χάνει την επιθυμία της, αλλά αν ερεθιστεί, μπορεί να κάνει έρωτα με ικανοποίηση, επειδή ο οργασμός της δεν απαιτεί τη συμμετοχή κάποιου μυ. 

pleasure
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στον αντρικό και το γυναικείο οργασμό. Είναι δική μας ευθύνη όμως να γίνουμε ισότιμοι!

Πως θα μειώσουμε το pleasure gap

Το σημαντικό είναι να μιλάμε μεταξύ μας ως ζευγάρι, να καταλαβαίνουμε τι αρέσει στον έναν και τι στον άλλον: οι γυναίκες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να μιλήσουν για το σεξ χωρίς ταμπού με τους συντρόφους τους και ως εκ τούτου συχνά προσποιούνται, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανδρική προσδοκία. Να θυμάσαι ότι είναι δική σου ευθύνη να καθοδηγήσεις τον παρτενέρ σου εκεί που σου αρέσει και με τη βοήθειά του να φτάσεις σε οργασμό. Δεν είναι μάντης… 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet