Και ποιος δεν έχει αναρωτηθεί έστω και μια φορά στη ζωή του πώς θα καταφέρει να ξεκολλήσει από κάποιον πρώην, πώς θα μπορέσει να συνεχίσει χωρίς να σκέφτεται ολημερίς κι ολονυχτίς «τί θα γινόταν αν», πώς θα καταφέρει να μην ασχολείται με το τι κάνει, που είναι και τι ανεβάζει το πρώην έτερόν του ήμισυ και τελικά πώς θα καταφέρει να απεγγραφεί από όλο το δράμα που λέγεται πρώην (του πρώην το κάγκελο δηλαδή).

Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος για κανέναν. Σίγουρα θα κάνεις πάρα πολλά πισωγυρίσματα, οι σκέψεις σου θα είναι μπερδεμένες και γενικά θα κουραστείς ψυχολογικά… πολύ! Σίγουρα θα πρήξεις τους φίλους σου συζητώντας τα ίδια και τα ίδια. Όλα αυτά είναι οκ και πρέπει να τα κάνεις! Είναι μέρος της διαδικασίας. Σε όλη αυτή την προσπάθεια όμως- κακά τα ψέματα- είσαι εσύ και ο εαυτό σου. Ό,τι κι αν σου πουν οι φίλοι σου, ό,τι κι αν σου πει ο ψυχολόγος σου εσύ είσαι εκείνη που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις!

Εάν αισθάνεσαι ότι κουράστηκες από όλο αυτό το ψυχολογικό πανηγύρι που συμβαίνει στο κεφάλι σου δεν είσαι η μόνη! Πώς όμως θα καταφέρεις να διατηρήσεις τις ισορροπίες σου και να κάνεις αυτό που είναι πραγματικά σωστό για εσένα;

Αρχικά, να πούμε πως το να θες να ξαναείσαι με έναν πρώην σύντροφό σου δεν είναι καθόλου κακό και το έχουμε δαιμονοποιήσει. Εάν οι λόγοι για τους οποίους χώρισες (π.χ. απόσταση) λύνονται και θέλετε να είστε πάλι μαζί δε χρειάζεται να σκέφτεσαι όλα αυτά τα κλισέ «υπάρχει λόγος που χωρίσατε», «ξαναζεσταμένο φαγητό» κλπ. Δεν χρειάζεται να δημιουργείς στον εαυτό σου ενοχές για κάτι που θες.

With that said, εάν ανήκεις στη μεγάλη πλειοψηφία που χώρισε γιατί έπρεπε να χωρίσει τότε τα πράγματα αλλάζουν. Δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις και να προσπεράσεις. Ένας χωρισμός σε κρατάει πίσω. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να καταφέρεις να πετύχεις το πολυπόθητο unsubscribe από το κλάμα, την κατάθλιψη, το παράπονο και όλα τα καλά που ακολουθούν.

Πρώτο και κύριο:

Μην τον προσεγγίζεις μέσω των φίλων του. Δεν χρειάζεται να ρωτάς τους φίλους του πως είναι ούτε να κάνεις την Πέγκυ Ζήνα «Είμαι καλά, περνάω μια χαρά. Θέλω να του πεις ψέματα». Αυτό δεν θα βοηθήσει κανένα, άσε που δεν πιάνει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατήσεις αποστάσεις. Εάν θες να επικοινωνήσεις κάτι στον πρώην σου κάνε το με πιο ψύχραιμο τρόπο και κυρίως άμεσα όχι με τρίτους.

Δεύτερον:

Άσε τα social media. Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: τα social δεν είναι ο καθρέφτης της ζωής του άλλου ή καλύτερα είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ζωής του. Τον βλέπεις εσύ βγαίνει, πίνει, γελάει με τους φίλους του, πάει εκδρομές και λες «πάει αυτός είναι ευτυχισμένος, δε μ αγάπησε ποτέ, ρε άπονε πως μπορείς και διασκεδάζεις» και δε σκέφτεσαι εκείνη την ώρα πως και εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο και πονάς ταυτόχρονα! Αν δεν θες να τον διαγράψεις από τα social είναι οκ, όμως ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να τον κάνεις σίγαση έτσι ώστε να μην σου εμφανίζεται συνέχεια. Οκ θα μπεις στον πειρασμό να κοιτάξεις αλλά τουλάχιστον με τις μέρες θα σταματήσεις να το κάνεις τόσο συχνά.

πρώην

Τρίτον:

Δείξε κατανόηση στον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να είσαι κάθε μέρα on top της κατάστασης! Θα υπάρξουν οι μέρες που θα πέσεις στα πατώματα και είναι φυσιολογικό και το υγιές! Άσε τον εαυτό σου να ξεσπάσει. Ό,τι κρατάς μέσα σου βρίσκει έναν τρόπο να βγει, είτε με κρίσεις πανικού, άγχους, κατάθλιψης ακόμα και με ψυχοσωματικά. Ο χωρισμός είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είσαι υπερβολική που θες να τα σπάσεις όλα στο δωμάτιο. δώσε στον εαυτό σου χώρο, προτεραιότητα και φροντίδα.

Τέταρτον, κάνε πράγματα για εσένα:

Κανόνισε αυτό το ταξίδι, πήγαινε αυτή την εκδρομή, αγόρασε αυτό το φόρεμα κι ας είναι αχρείαστο! Ο χωρισμός αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου σου. Είναι όπως τα ναρκωτικά- παθαίνεις εξάρτηση. Γι αυτό χρειάζεσαι την ντοπαμίνη σου. Μέρα με τη μέρα θα δεις πως θα αλλάζει η διάθεσή σου. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα τον ξανασκεφτείς ποτέ ή πως θα θεραπευτείς στο άψε σβήσε. Όμως μόλις επικεντρωθείς σε εσένα και βάλεις πρώτα εσένα, θα καταλάβεις πως αλλάζει το mindset σου. Τότε θα είσαι έτοιμη να πεις εγώ αποχωρώ από το δράμα. Bye!

Διάβασε ακόμη: Γιατί οι γυναίκες ξεσπάμε στα μαλλιά μας μετά από έναν χωρισμό;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet