Είσαι καιρό σε μια σχέση και δε ξέρεις τελικά τι σε κρατάει εκεί, ο έρωτας ή η συνήθεια; Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε αναρωτηθεί όλοι, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα! Υπάρχουν όμως, κάποιες ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν η συνήθεια είναι ο βασικός σας δεσμός. Η δύναμη της συνήθειας είναι ίσως το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια μας λέει η Tess Brigham σύμβουλος σχέσεων.

σχέση

Πολλές φορές το βλέπουμε και το νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Δεν αποφασίζουμε όμως να φύγουμε γιατί σκεφτόμαστε τα όσα έχουμε περάσει και το τι έχουμε ζήσει. Οι σχέσεις όμως ζουν στο παρόν και όχι στο παρελθόν τους. Και η συνήθεια δεν είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να μένεις, αλλά η αγάπη! Αν όμως νιώθεις αυτά τα 5 σημάδια ίσως είναι καλύτερα να διαλέξεις το δρόμο του αποχωρισμού.

#1 Δεν υπάρχει πλέον ζήλια

Δεν μιλάμε για υπερβολική αρρωστημένη ζήλια, αλλά γι’ αυτήν την παιχνιδιάρα, την επιθυμητή ζήλια, που υποδηλώνει ότι δεν θες να χάσεις το σύντροφο σου και νοιάζεσαι ακόμα. Αν δεις περίεργα μηνύματα στο κινητό του ή αντιληφθείς ότι κάτι συμβαίνει στη ζωή του και δεν θες να ασχοληθείς καν τότε σίγουρα έχει αλλάξει κάτι μέσα σου.

#2 Φλερτάρεις χωρίς να το σκέφτεσαι

Είσαι ανοιχτή να φλερτάρεις στο facebook, στο γραφείο, όταν βγαίνεις με τις φίλες σου χωρίς να σκέφτεσαι ότι είσαι σε σχέση; Το φλερτ είναι ωραίο να υπάρχει στη ζωή μας, είναι ωραίο σε φυσιολογικά πλαίσια, αλλά όταν προσπαθείς να το πας ένα βήμα παραπέρα, όταν προκαλείς να σου μιλήσουν, ή το βλέπεις ότι κάτι άλλο ψάχνεις, τότε μάλλον κάτι μέσα σου δεν είναι όπως πρώτα.

#3 Λιγοστεύει αρκετά το σεξ

Όταν δεν έχεις πια καμία όρεξη για σεξ, είναι πλέον μια βαρετή διαδικασία, γίνεται σχεδόν σπάνια ή στα γρήγορα γιατί “έχουμε και δουλειές”, τότε αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό σημάδι ότι έχει φύγει ο έρωτας που είχες στην αρχή αυτής της σχέσης. Βεβαίως, ο έρωτας δεν είναι ποτέ ο ίδιος στην αρχή και στην πορεία της σχέσης. Αν όμως χαθεί τελείως η σεξουαλική σας χημεία και η επιθυμία να απολαύσεις και να προσφέρεις απόλαυση, τότε αυτό κάτι σημαίνει.

σχέση

#4 Ο ρομαντισμός έχει φύγει

Είναι αναμενόμενο να μην του ανάβεις καθημερινά κεριά την ώρα που τον περιμένεις στο σπίτι, να μην του κάνεις ρομαντικές εκπλήξεις, ή δώρα, αλλά αν δεν έχεις ποτέ καμία διάθεση να ετοιμάσεις κάτι όμορφο για εκείνον, αν δεν σκέφτεσαι ποτέ κάτι ιδιαίτερο να κάνετε μαζί, μάλλον έχεις περάσει στο στάδιο της συγκατοίκησης.

#5 Νιώθεις ότι είστε απλά φίλοι

Βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να χαζέψει ο καθένας στο κινητό του, να δείτε απλά μια ταινία ή να ασχοληθείτε με τα δικά σας πράγματα. Έχουν φύγει οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και η διάθεση για συζήτηση. Δεν χρειάζεστε απάντηση σε αυτό. Κατανοείται ότι κάτι δεν πάει καλά, σωστά;

σχέση

Αν στα παραπάνω αναγνώρισες τον εαυτό σου δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές που σου “τελείωσε”. Συμβαίνει αυτό στις σχέσεις. Εξελίσσονται και μαζί τους πρέπει να εξελίσσονται και τα συναισθήματά μας. Αν αυτά αντί να γίνονται πιο ουσιαστικά και σημαντικά, χάνονται, δέξου το και προχώρησε τη ζωή σου! Μια νέα αγάπη είναι εκεί έξω και σε περιμένει!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet