Σεξ και βοηθήματα. Ένα θέμα-ταμπού, πόσο μάλλον για μια συντηρητική ελληνική κοινωνία. Κι όμως, σύμφωνα με τις έρευνες και τους επιστήμονες σεξουαλικής αγωγής τα sex toys όχι μόνον είναι αποδεκτά, αλλά και κάποιες φορές απαραίτητο συμπλήρωμα της σεξουαλικής μας ζωής!

Ποικιλία να υπάρχει

Τα sex toys βγαίνουν σε όλα τα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και σχέδια που μπορείς να φανταστείς, με δεκάδες χρήσεις και για όλα τα γούστα! Καλύπτουν όλων των ειδών τις ανάγκες και το βασικότερο, σχεδιάζονται, απευθύνονται και είναι φιλικά για όλους πλέον– όχι μόνο για μια μικρή ομάδα του πληθυσμού. Γιατί η απόλαυση είναι δικαίωμα όλων! Ας απελευθερωθούμε λοιπόν και ας μιλήσουμε επιτέλους ανοιχτά για το θέμα που συζητάμε κρυφά με τις κολλητές μας: τα sex toys!

sex toys
Συσκευή μασάζ για τα επίμαχα σημεία, g-spot vibrators και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ.

Σε πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε από την Debby Herbenick, διευθύντρια του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, εξετάστηκαν 1.055 γυναίκες ηλικίας 18-94 και το 18,4% απάντησε ότι αρκεί μόνο η σεξουαλική πράξη για να φτάσει σε οργασμό.

Από την άλλη ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 80% απάντησε πως χρειάζεται κάτι παραπάνω για τον οργασμό του. Φυσικά, δεν δέχονται όλοι οι άντρες να εισάγει η σύντροφός τους στη σεξουαλική τους ζωή κάποιο βοήθημα του σεξ- είτε εάν η σύντροφός τους όντως το χρειάζεται είτε απλά για να τονώσει κάπως τα πράγματα στη σχέση.

Ο λόγος για τον οποίο δειλιάζουν οι γυναίκες, δεν είναι άλλος από τον εγωισμό του συντρόφου τους.

Άλλες πάλι δεν παρουσιάζουν καν την ιδέα εξαιτίας κάποιας αρνητικής αντιμετώπισης που είχαν στο παρελθόν…  

Εν έτη 2022 μόνο ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε: ξεπεράστε το!

sex toys

Γενικά πάντως επικρατεί μια λανθασμένη άποψη ότι ένα sex toy απειλεί την οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι, ότι τα πράγματα κυλούν πιο μηχανικά, ενώ στην ουσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Εξιτάρει τη σεξουαλική φαντασία και μπορεί να βελτιώσει τη σχέση βοηθώντας στη σεξουαλική απελευθέρωση των δυο συντρόφων. Επιπλέον, όλοι φανταζόμαστε τα οφέλη σεξουαλικών βοηθημάτων σε μια σχέση… εξ αποστάσεως!

Πολλές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό σχεδόν αποκλειστικά με τη χρήση κάποιου δονητή, που κάνει ακόμα πιο κρίσιμο το να βρουν έναν σύντροφο που να συμφωνεί μ’ αυτό. Το ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο ο αντρικός του εγωισμός που υποτίθεται ότι  «απειλείται» από ένα σεξουαλικό παιχνίδι, είναι πιο σημαντικός από την σεξουαλική απόλαυση της συντρόφου του.

Boy’s Toys

Υπάρχουν όμως και πάμπολα σεξουαλικά βοηθήματα που αναβαθμίζουν και την αντρική απόλαυση, όπως για παράδειγμα τα δονούμενα δακτυλίδια που μπορούν να δονηθούν πάνω από 200 φορές το λεπτό και προσφέρουν απίστευτη απόλαυση στον άνδρα! Επίσης, πάρα πολλά παιχνίδια είναι σχεδιασμένα για την κοινή απόλαυση του ζευγαριού: αρκεί μια απλή περιήγηση σ’ ένα διαδικτυακό sex shop. 

Extra tip: Οι ειδικοί λένε ότι το να έχεις την άνεση να χρησιμοποιείς τέτοια παιχνίδια, δεν σε ενώνει με τον σύντροφό σου μόνο στην κρεβατοκάμαρα αλλά και έξω από αυτήν.

sex toys

Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο αρνητικό που μπορεί να αναδειχθεί από τη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών θα προέλθει από κάποιον που προβάλλει τις προσωπικές του ανασφάλειες στις ανάγκες του/της συντρόφου του.

Υπάρχει μέχρι και σήμερα το “στίγμα” ότι εάν εισάγεις ένα βοήθημα στη σεξουαλική σου ζωή, ο σύντροφός σου δεν είναι «αρκετός» στο σεξ. Αυτή η λανθασμένη άποψη δεν αφορά καν τη σχέση του ζευγαριού αλλά την έλλειψη αυτοπεποίθησης του συντρόφου μας, υποστηρίζει η Kenna Cook, καθηγήτρια σεξουαλικής αγωγής και απόλαυσης.

Είτε, λοιπόν, προτιμάς τα sex toys για την απόλαυσή σου είτε όχι, είσαι ΟΚ! Και οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό να είμαστε όλοι ελεύθεροι και ανοιχτοί στον πειραματισμό. Η σεξουαλική απελευθέρωση πρέπει να ισχύσει επιτέλους για όλους και όχι μόνο για ένα μικρό σεξουαλικά ενεργό τμήμα της κοινωνίας! Η ζωή είναι μικρή και οφείλουμε να περνάμε καλά!

Διάβασε ακόμη: Πώς θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του ότι του αρέσεις. Δες το βίντεο της Ειρήνης Χειρδάρη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet