Τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι επικίνδυνα και συναρπαστικά ταυτόχρονα. Η περίφημη υπόθεση-σκάνδαλο που συγκλόνισε τον κόσμο και παραλίγο να προκαλέσει την πτώση  μιας κυβέρνησης, ήταν η σχέση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και της πρώην ασκούμενης του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι. Ο Κλίντον παραδέχτηκε αργότερα ότι είχε μια «ακατάλληλη σχέση» και ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ξεκινούν ως συνάδελφοι και μετά γίνονται σύντροφοι ζωής. Ένα τέτοιο δημοφιλές ζευγάρι ήταν η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς. Η Μελίντα, η οποία εντάχθηκε στη Microsoft Corporation το 1987, γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Microsoft και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994.

O career coach Jeff Roth σου λέει τι πρέπει να σκεφτείς προτού ζητήσεις κάποιον συνάδελφό σου σε ραντεβού!

γραφείο

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά

Μία σχέση στο γραφείο μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα για κάποιον ενώ για κάποιον άλλο μπορεί να είναι καταστροφική. Εάν σας αρέσει κάποιος συνάδελφός σας, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας κάποιους από τους παρακάτω παράγοντες:

Πρέπει να είναι αμοιβαίο

Το να είσαι ερωτευμένος με έναν συνάδελφο δεν είναι έγκλημα, αρκεί και ο άλλος να ανταποδίδει τα αισθήματά σου. Είναι τύχη τα αισθήματα να είναι αμοιβαία αλλά ακόμα και να μην είναι, πρέπει να το δεχτείς με χάρη καθώς θα συνεχίσετε να δουλεύετε στον ίδιο χώρο! Μην συνεχίσεις να κυνηγάς κάποιον συνάδελφό σου ενώ σε έχει απορρίψει γιατί μπορεί να θεωρηθεί παρενόχληση και να βλάψει την καριέρα σου!

γραφείο

Το εγκρίνει η πολιτική της εταιρείας;

Πριν βγεις  ραντεβού με κάποιον συνάδελφο, σιγουρέψου ότι δεν υπάρχουν ρήτρες κατά των σχέσεων μεταξύ συνάδελφων στην πολιτική της εταιρίας. Εάν δεν παραβαίνεις κάποιον κανόνα, go girl!

Κράτα την επαγγελματική σου ζωή μακριά από την προσωπική

Είναι δύσκολο εάν βγαίνεις με κάποιον από το γραφείο, αλλά είναι πολύ βασικό αυτά τα δυο να μην έρθουν σε κόντρα! Μόνο αν καταφέρεις να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από την επαγγελματική, θα πετύχει η σχέση!

γραφείο

Μήπως σε αποσυντονίζει τελικά;

Όταν είσαι ερωτευμένος ή ενθουσιασμένος, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είσαι και αποσυντονισμένος! Όταν το άτομο που κεντρίζει το ενδιαφέρον σου είναι και στον ίδιο εργασιακό χώρο με εσένα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα! Πρέπει να προετοιμαστείς για λιγότερο παραγωγικές μέρες στο γραφείο!

Είσαι έτοιμη για το κουτσομπολιό στο γραφείο;

Δεν υπάρχει περίπτωση να συνάψεις σχέση στο γραφείο και να μην σε κουτσομπολέψει έστω και ένας συνάδελφος. Μπορεί να ακούσεις πολλά πράγματα που δεν ισχύουν, να σε σοκάρουν ή ακόμα και να σε στενοχωρήσουν. Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τους συναδέλφους σου;

γραφείο

Διάβασε επίσης: 3 tips για να επιβιώσεις σε ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet