Η Lainey Molnar είναι illustrator και από τα πρώτα της κιόλας σκίτσα έχει αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να βάλει τη γυναίκα στο επίκεντρο. Κι όταν λέμε “γυναίκα” εννοούμε όλα τα στερεότυπα που βαραίνουν τις πλάτες της. Όλα τα “πρέπει” της κοινωνίας που φτάνουν στα αυτιά της και την έχουν “συρρικνώσει” ανά τα χρόνια. 

Η καλλιτέχνιδα με την τέχνη της εξερετνά όλες τις κοινωνικές νόρμες που περιβάλλουν τη θηλυκότητα, την εικόνα του γυναικείου σώματος (και τα “πρέπει” που της επιβάλλουν με κάθε τρόπο) και τους στόχους και τους περιορισμούς που το γυναικείο φύλο δέχεται κατά καιρούς. Όπως ας πούμε τη μητρότητα και την επιβολή της. 

Με τα σκίτσα της Molnar μπορεί να ταυτιστεί κάθε γυναίκα. Ναι, και εσύ. Και αν δεν είσαι γυναίκα, τότε θα μάθεις στα γρήγορα όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις γυναίκες. Και όσα καλό είναι να ξεχάσεις εντελώς. Από τη μητρότητα μέχρι την ελευθερία στις επιλογές και την αυτοδιάθεση, η illustrator θίγει αρκετά σημαντικά ζητήματα με τον πιο εύπεπτο και καλαίσθητο τρόπο: τα σκίτσα. 

“Προσωπικά, πιστεύω πως σημαντικά ή βαριά θέματα επεργάζονται με έναν πολύ άμεσο, ευθύ τρόπο, με λίγες μόλις λέξεις, και με μερικά πολύχρωμα και διασκεδαστικά σκίτσα είναι πιο εύκολο να ταυτιστείς και να συνδεθείς. Πάντα έχω την πρόθεση να  αρχίσω μια συζήτηση, παρά να κάνω μια δήλωση, αυτό το content είναι περισσότερο για τις προσωπικές ιστορίες και τις απόψεις που μοιράζονται στα σχόλια παρά το ίδιο το σκίτσο”, έχει αναφέρει η Molnar στο Bored Panda. 

Σε άλλα νέα, δες παρακάτω δέκα σκίτσα που αποδομούν όλους τους μύθους που έχεις πιστέψει για τις γυναίκες και τον ρόλο τους. 

σκίτσα

σκίτσα
σκίτσα

Δες τα υπόλοιπα στο provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet