Αν ανοίξετε την τηλεόραση σας το μεσημέρι, το πιο πιθανόν είναι να πετύχετε τη Δώρα Αναγνωστόπουλου, την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MEGA, να μεταφέρει τις σημαντικότερες ειδήσεις της επικαιρότητας. Το βράδυ θα την δείτε να βγαίνει στον δρόμο, να κάνει έρευνα και μαζί με την ομάδα του Mega Stories, να εμβαθύνουν σε κοινωνικά ζητήματα και να αναδεικνύουν συγκλονιστικές ιστορίες, για τέταρτη χρονιά. Η ίδια όπως μας λέει, προτιμά να μιλάει με τη δουλειά της και το κάνει πολύ καλά, αλλά θελήσαμε να συζητήσουμε μαζί της και να μας αφηγηθεί τη δική της ιστορία και τις δικές της αλήθειες.

Δώρα, πώς θα σύστηνες τον εαυτό σου στους αναγνώστες του Provocateur;

Ως δημοσιογράφο. Δηλαδή έτσι συστήνομαι πάντα όταν χρειάζεται κάτι περισσότερο από το όνομα. Μόνο τώρα που με ρωτάς σκέφτομαι μήπως θέλει κάτι ακόμα. 

Βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Παρουσιάστρια στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην ενημερωτική εκπομπή Mega Stories. Ποιες προκλήσεις και δυσκολίες αντιμετωπίζεις;

Οι προκλήσεις είναι πολλές. Η ειδησεογραφία από μόνη της σε υποχρεώνει να αμφισβητείς πολλά και να θέλεις να φτάσεις στον πυρήνα των πραγμάτων. Κι αυτό είναι κάτι που σε βάζει στη διαδικασία να αναζητάς διαρκώς τις δικές σου αλήθειες.

Το δελτίο ειδήσεων είναι πολύ ζωντανή δουλειά, δημιουργική, και είμαι τυχερή που η δημοσιογραφική ομάδα του Mega είναι αυτή που είναι και πολλές φορές «ενοχλούμε». Αλλά αυτή δεν είναι η δουλειά μας; 

Η εκπομπή ήταν μια επιθυμία. Επιθυμία να βγω εκτός στούντιο, να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν την κοινωνία, να αναδείξω ιστορίες. Η δυσκολία εδώ ήταν να πείσουμε κάποιους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν, αλλά αυτή η δυσκολία ξεπεράστηκε γρήγορα, το καλό είναι ότι από ένα σημείο και μετά μιλά η δουλειά μας και όχι τα λόγια μας.   

Αναγνωστόπουλου

Υπάρχει κάποια θεματική με την οποία έχεις ασχοληθεί στην εκπομπή και σε άγγιξε παραπάνω;

Τέταρτη σεζόν φέτος. Έχουμε κάνει ήδη 55 εκπομπές, άλλες πιο «ανάλαφρες», άλλες πιο «βαριές» θεματικά. Δεν είναι λίγες εκείνες που με αγγίξαν πολύ, έχει τύχει αρκετές φορές να βουρκώνω μαζί με τους συνομιλητές μου. 

Η εκπομπή που κάναμε πέρυσι για τους επιζώντες των Τεμπών ήταν πολύ δύσκολη, θρηνούσαμε όλοι για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα, όπως εξίσου δύσκολη ήταν η αποστολή στην Τουρκία λίγες ημέρες μετά τους φονικούς σεισμούς, βλέπαμε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα από ερείπια γνωρίζοντας ότι από κάτω υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και τους συγγενείς να εκλιπαρούν τα σωστικά συνεργεία να τους αναζητήσουν.

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet