Τα τελευταία χρόνια, η Elnaaz Norouzi δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ηθοποιός στη Γερμανία και την Ινδία. Έχει και συνεργασίες με brand μόδας, όπως με τον Οίκο Dior. Τα όσα συμβαίνουν στο Ιράν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν της είναι ξένα. Τα έχει ζήσει όχι μόνο με τα μάτια της, αλλά και με το σώμα της, καθώς έχει αναφερθεί στο ότι έχει υποστεί βία για ρούχα που φορούσε, από την Αστυνομία Ηθών της χώρας.

Ο θάνατος της Mahsa Amini έγινε το κέντρο του κόσμου για μερικές ημέρες και όλος ο δυτικός πολιτισμός έκανε αναρτήσεις και συζητούσε για τις διαδηλώσεις στο Ιράν, για τη βία, για την εκ νέου δολοφονία μιας άλλης γυναίκας και συνολικά 100 ατόμων. Η Elnaaz Norouzi, πέραν των σχετικών αναρτήσεων που κάνει στα social, αλλά και της ακτιβιστικής της δράσης, προέβη και σε μια συμβολική φωτογράφιση.

Φοράει χιτζάμπ, την αφαιρεί, γδύνεται, μένει με το στήθος ακάλυπτο και το μήνυμά της είναι σαφές προς το Ιράν και προς κάθε άλλη μεριά του πλανήτη όπου μια γυναίκα καταπιέζεται.

«Κάθε γυναίκα, οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξαρτήτως καταγωγής, θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να φοράει ό,τι επιθυμεί και όποτε ή οπουδήποτε θέλει να το φοράει. Ουδείς άνδρας ή άλλη γυναίκα έχει το δικαίωμα να την κρίνει ή να της ζητήσει να ντυθεί διαφορετικά. Όλοι έχουν διαφορετικές απόψεις και πιστεύω και πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δημοκρατία είναι η δύναμη να αποφασίζεις. Κάθε γυναίκα θα έπρεπε να έχει τη δύναμη να αποφασίζει για το σώμα της».

Διαβάστε τη συνέχεια τοπυ άρθρου στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet