Η Noella McCord είναι ένα 10χρονο μοντέλο που περπάτησε στο show της εταιρείας Trans Clothing Company συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κοινού. Όχι μόνο γιατί άτομα στην ηλικία της, τα συναντάμε σπανιότερα σε μία πασαρέλα, αλλά γιατί η Noella είναι το πρώτο ανήλικο τρανς μοντέλο που εμφανίζεται στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

Η ιστορία της μικρής Noella που γεννήθηκε αγόρι

Σε ηλικία 2 ετών, η Noella άρχισε να εκφράζει την επιθυμία της να αναγνωριστεί ως κορίτσι. «Οι άνθρωποι έλεγαν, τι χαριτωμένο αγοράκι που έχεις, και εκείνη τους διόρθωνε και τους έλεγε: «Όχι, είμαι κορίτσι», λέει το Dee Beth, γονέας και κύριος κηδεμόνας της Noella, που αυτοπροσδιορίζεται ως non binary. Αναγνωρίζοντας τα σημάδια ενός τρανσέξουαλ παιδιού, ο γονέας της ζήτησε από την Κλινική Ανάπτυξης Φύλου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Lurie στο Σικάγο για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη υποψιαζόταν. Όταν η Noella ήταν 4 ετών, είχε επίσημα μεταβεί από «αρσενικό σε θηλυκό» και είχε επιλέξει ένα νέο όνομα για τον εαυτό της.

Η Noella, που είχε οριστεί αρσενικό κατά τη γέννηση, μετατράπηκε κοινωνικά σε θηλυκό στα 4 ½ ενώ στην ηλικία των 6 άλλαξε νομικά το κοινωνικό της φύλο.

Αυτό σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στη ζωή της Noella. Από ένα ντροπαλό, αποτραβηγμένο παιδί, άνθισε σε ένα χαρισματικό, εξωστρεφές κορίτσι. Την εποχή της μετάβασής της, η Noella ήταν ένα από τα μικρότερα παιδιά που έγιναν δεκτά στην κλινική ανάπτυξης φύλου. Το πρόγραμμα προορίζεται συνήθως για εφήβους, αλλά όλο και περισσότερα τρανς παιδιά, αναγνωρίζονται από την ιατρική κοινότητα.

Μεγαλώνοντας ένα τρανς παιδί

Ενώ σήμερα η Noella θριαμβεύει, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για εκείνη.

Τα άλλα παιδιά δεν την πλησίαζαν πιθανότατα γιατί τους το απαγόρευαν οι γονείς τους. Ακόμα και οι δασκάλες αισθάνονταν περίεργα”, λέει. Όσο για τον βιολογικό πατέρα της Noella ο οποίος είναι εξαρτημένος από ουσίες, σύμφωνα με τον κηδεμόνα της λέει ότι τον πρώτο καιρό αρνείτο να τη φωνάξει με το νέο της όνομα ενώ προσπαθούσε συνέχεια να της φορέσει αγορίστικα ρούχα.

Διάβασε ακόμα: 5 non-binary celebrities που “σπάνε” τα στερεότυπα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet