Η Πανσέληνος της 31ης Αυγούστου 2023 στους Ιχθύς σε σύνοδο με τον Κρόνο δημιούργησε χαοτικές καταστάσεις στη ζωή μας όπως άλλωστε το περιμέναμε. (δείτε εδώ τις γενικές προβλέψεις για την επιρροή της Πανσελήνου σε επίπεδο συλλογικό). Η επιρροή της ήταν έντονη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου. Όμως τώρα μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση καθώς σχηματίζεται η νέα Σελήνη στο ζώδιο της τάξης, της συστηματοποίησης των προσπαθειών, της πειθαρχίας.

Εάν θέλετε να βάλετε τάξη στη ζωή σας, να κάνετε μια νέα αρχή βασισμένη σε ένα οργανωμένο πλάνο και να κυνηγήσετε με πειθαρχία και υπευθυνότητα τα όνειρα σας, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο ζώδιο της Παρθένου και συγκεκριμένα στις 21° 59′ του γήινου αυτού ζωδίου είναι η κατάλληλη στιγμή.

Είναι μια Νέα Σελήνη ιδανική για νέα ξεκινήματα, για να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά σχέδια μας, αρκεί να ακολουθήσουμε μια μεθοδική και πρακτική προσέγγιση σε όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Καθώς βέβαια πολλοί πλανήτες βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία μπορεί να σκεφτόμαστε συνεχώς το παρελθόν και να νιώθουμε μπερδεμένοι. Όμως και αυτή η διαδικασία είναι ουσιαστική, καθώς αν δεν κλείσουμε τους παλιούς λογαριασμούς δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα λάθη μας. Οπότε κοιτάμε κατάματα τα σφάλματά μας, συνειδητοποιούμε ποιες καταστάσεις μας κρατάνε καθηλωμένους, παίρνουμε τα μαθήματα που πρέπει και αλλάζουμε τη δυναμική μας για να ανοίξουμε τον δρόμο προς τα εμπρός.

Ευτυχώς την ίδια ημέρα ο Ερμής, ο πλανήτης που κυβερνά την Παρθένο, γυρίζει σε ορθή πορεία και βοηθά τη Νέα Σελήνη να ανάψει το πράσινο φως για να προωθήσουμε τα καινούρια πλάνα μας, να ξεκινήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε και να βάλουμε νέες και σωστές βάσεις στη ζωή μας. Κι επειδή η επόμενη Νέα Σελήνη θα είναι ταυτόχρονα και Ηλιακή έκλειψη, καλό θα ήταν να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να βάλουμε τώρα τον θεμέλιο λίθο της πραγματοποίησης των ονείρων μας. Όμως, αυτά τα όνειρα θα πρέπει να είναι εφικτά και όχι να κυνηγάμε ανεμόμυλους, και να εκπονήσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο θα ακολουθήσουμε με ευλάβεια και πειθαρχεία, όπως ακριβώς ορίζει και το ζώδιο της Παρθένου που φιλοξενεί τη Νέα Σελήνη στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης στην Παρθένο

Η Παρθένος στην αστρολογία σχετίζεται με τα θέματα της παιδείας, της υγείας, αλλά και τα εργασιακά και ίσως δούμε στην επικαιρότητα εξελίξεις σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης, το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με το στρες, το άγχος και το πεπτικό μας σύστημα, οπότε καλό είναι να προσέξουμε να μην πιεζόμαστε και να προσπαθήσουμε να τρεφόμαστε σωστά, να προσέχουμε την υγεία μας και τη φυσική μας κατάσταση. Και επειδή η Νέα Σελήνη ποθεί αλλαγές, καλό είναι να ξεκινήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας.

Η Παρθένος όμως αγαπά και την ασφάλεια, την τάξη και την οργάνωση, ακόμα και στα συναισθήματα. Γι’ αυτό μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε τα πάντα στη ζωή μας και ιδιαίτερα τους τομείς που μπορεί να επικρατεί χάος. Αν το προηγούμενο διάστημα είχαμε αφήσει τα πράγματα λίγο στην… τύχη τους ή ήμασταν πιο ανεκτικοί και μπερδεμένοι, τώρα θα φροντίσουμε να λάβουμε τα ινία και να θέσουμε τα όρια μας. Αν λοιπόν κάτι δεν μας αρέσει, δεν μας εκφράζει ή κάναμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, τώρα θα ανακατευθύνουμε την πορεία μας και ο καθείς θα αναλάβει τις ευθύνες του. Να θυμάστε ότι μερικά από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου της Παρθένου είναι: ανάλυση, ευφυΐα, συγκρότηση, μέθοδος, κριτική, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και καλό είναι να προσπαθήσουμε να τα αναπτύξουμε και να τα ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας.

Οι όψεις και το ζητούμενο της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει θετικές όψεις με τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα που είναι όλοι σε ανάδρομη πορεία. Όμως υπάρχει και μια απαιτητική όψη, η αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα που μπορεί να μας μπερδέψει ή να μας παρασύρει σε ουτοπικά σχέδια. Οπότε με λίγη προσοχή και γείωση, αυτό το φεγγάρι είναι ιδανικό για να κλείσουμε τα κεφάλαια του παρελθόντος, να θέσουμε νέους ρεαλιστικούς στόχους και να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να τους πετύχουμε. Μπορούμε λοιπόν να οργανωθούμε, να φτιάξουμε λίστες, να δημιουργήσουμε νέες ρουτίνες, να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα των σχεδίων μας και να πιέσουμε τους εαυτούς μας να είμαστε παραγωγικοί.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει ακριβείας τρίγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη του ξαφνικού, της αλλαγής, της επανάστασης, του ρίσκου και της πρωτοπορίας και θα φέρει μια νέα, πιο προοδευτική πνοή σε όλους μας. Και επειδή η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου, που κυβερνάται από τον Ερμή, ίσως η ευνοϊκή όψη της με τον Ουρανό μάς βοηθήσει να νιώσουμε έτοιμοι να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα μας, να αφήσουμε πίσω μας τη ζώνη ασφαλείας μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις και τον κοινωνικό μας κύκλο, να γνωρίσουμε, να επικοινωνήσουμε και να σχετιστούμε με άτομα που προέρχονται από διαφορετικό πολιτιστικό ή εθνικό υπόβαθρο από το δικό μας. Είναι η κατάλληλη Νέα Σελήνη για να αμφισβητήσουμε παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις και να αναζητήσουμε νέους και εφευρετικούς τρόπους για να σημειώσουμε πρόοδο. Επίσης, αυτή η όψη μπορεί να φέρει στο φως νέες ανακαλύψεις και εφευρέσεις, οι οποίες σχετίζονται και με τον τομέα της υγείας. Όπως επίσης μπορεί να φέρει και αποκαλύψεις σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο που να μας σοκάρουν.

Το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον ανάδρομο Πλούτωνα, τον πλανήτη της εξουσίας, του ελέγχου και των μυστικών, θα μας δώσει τη δύναμη και το θάρρος να σταθούμε στο ύψος των καταστάσεων και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής στα χέρια μας. Επίσης θα μας βοηθήσει να δείξουμε μεγάλη αφοσίωση και προσήλωση στους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Το τρίγωνο με τον πλανήτη της τύχης, τον Δία, θα δώσει μια ώθηση στα σχέδια και τα νέα ξεκινήματα μας. Όμως αυτή όψη κρύβει μια παγίδα, καθώς μπορεί να νιώθουμε υπεραισιόδοξοι και ενθουσιώδεις κι έτσι τελικά να παραβλέψουμε σημαντικές λεπτομέρειες ή να πάρουμε βιαστικές και ανώριμες αποφάσεις. Θα πρέπει λοιπόν να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας και να μην είμαστε απόλυτοι και αλαζόνες θεωρώντας ότι έχουμε πάντα δίκιο, διότι μπορεί να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα και να κάνουμε ουτοπικά όνειρα.

Και επειδή εμπλέκεται και ο ανάδρομος Ποσειδώνας σε όψη αντίθεσης, μπορεί ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις να μην είναι ξεκάθαρος και αντικειμενικός. Μπορεί να αλλοιώνουμε την πραγματικότητα στο μυαλό μας, να βλέπουμε ό,τι μας βολεύει και να κάνουμε λάθος επιλογές εξιδανικεύοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Καλό είναι λοιπόν να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να μην ονειροβατούμε και να εξετάζουμε τα πάντα και τους πάντες στη λεπτομέρεια τους.

Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο αυτές οι όψεις μπορεί να φέρουν εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες. Όλοι θα θέλουν μια νέα αρχή, αλλά βασισμένη σε πρακτικά προγράμματα και όχι σε κούφιες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που στη συνέχεια καταλήγουν σε μεγάλες απογοητεύσεις. Επίσης, μπορεί να έχουμε ξαφνικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο ή να βγουν στην επιφάνεια μυστικές συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν, παιγνίδια εξουσίας και ύποπτες συναλλαγές που έγιναν κάτω από το τραπέζι και να δημιουργήσουν οργή και αντίδραση. Με αυτή τη Νέα Σελήνη ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί για τα πεπραγμένα του, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν και πολλές ψευδείς ειδήσεις ή αλλοίωση των πραγματικών δεδομένων! Προσοχή λοιπόν σε ό,τι ακούτε και προσπαθήστε να μην παίξετε το παιγνίδι όσων προσπαθούν να σας επηρεάσουν…

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο ζώδιο της Παρθένου επηρεάζει περισσότερο τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων, ήτοι Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, που ο Ήλιος τους βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε ποιους τομείς φωτίζει αυτή η Νέα Σελήνη για όλους τους εκπροσώπους του ζωδιακού και πού μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή ανάλογα με το ζώδιο μας

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη στις 15/09 ενεργοποιεί τον 6ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και τους τομείς που σχετίζονται με την εργασία, τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και ρουτίνες, τις σπουδές και φυσικά την υγεία, και σας ζητά να κινητοποιηθείτε. Είστε έτοιμοι λοιπόν να κάνετε μια νέα αρχή σε θέματα ευεξίας, υγείας, διατροφής και άσκησης, αλλά και στο πρόγραμμα της εργασίας σας; Το φεγγάρι αυτό θα σταθεί στο πλευρό σας και θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις ρουτίνες σας και να αποκτήσετε πρακτικές που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά σας. Είναι σωστός ο τρόπος που διατρέφεστε, κάνετε λίγη άσκηση ή περιμένετε να διορθωθεί η φυσική σας κατάσταση μαγικά; Τώρα είναι η ευκαιρία σας να κάνετε τις σωστές επιλογές για να τονώσετε τον οργανισμό σας και να προστατέψετε το ανοσοποιητικό σας. Δείξτε την πειθαρχεία που χρειάζεται και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε, ειδικά όσοι είστε γεννημένοι στις αρχές τρίτου δεκαημέρου. Μην ψάχνετε για δικαιολογίες. Οργανώστε το πρόγραμμα σας και τον χρόνο σας πιο σωστά για να είστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, μην αναλώνεστε σε επουσιώδη, ώστε να σας μένει χρόνος να τον διαθέτετε στον εαυτό σας και στην υγεία σας. Με τη Νέα Σελήνη μπορεί να έχετε προτάσεις να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στη δουλειά ή να αναλάβετε και κάτι ακόμα στην ήδη υπάρχουσα που να έχει και οικονομικό αντίτιμο για εσάς, αφού το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Δία που βρίσκεται στον τομέα των οικονομικών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο δίνει εύνοια στο πορτοφόλι σας. Όμως είπαμε, δεν χρειάζεται να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες σε βάρος της υγείας και της ευεξίας σας. Οπότε μην είστε συγκεντρωτικοί και μην τα κάνετε όλα μόνοι σας, εξάλλου οι συνεργάτες γι’ αυτό τον λόγο είναι, για να μοιράζεστε τη δουλειά και τις ευθύνες.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τη 18η έως την 24η μοίρα.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Στις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται μια πολλά υποσχόμενη Νέα Σελήνη στον πιο εξωστρεφή και ευχάριστο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 5ο, που αφορά τον έρωτα, τα φλερτ, τη δημιουργία, τα παιδιά, τη διασκέδαση, ό,τι κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, είτε είναι τα χόμπι σας, τα σπορ ή ένα επιχειρηματικό σας σχέδιο. Η Νέα Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία και τον Ουρανό που βρίσκονται στο ζώδιο σας, αλλά και με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Αιγόκερω, οπότε είναι μια ευκαιρία για εσάς να διασκεδάσετε, να χαρείτε και να ανοίξετε την καρδιά σας σε όσους αγαπάτε. Η προσωπική σας ζωή θα είναι προτεραιότητα και θα ψάχνετε την ευτυχία, είτε ενισχύοντας το πάθος στις υπάρχουσες υγιείς σχέσεις είτε βάζοντας τέλος σε παρωχημένες σχέσεις που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Αυτό το φεγγάρι όμως κρύβει και εκπλήξεις, οπότε αν είστε αδέσμευτοι μπορεί να έρθει ξαφνικά ένας νέος έρωτας στη ζωή σας και μάλιστα να έχει και τον χαρακτήρα μιας μακρόχρονης δέσμευσης. Επίσης, αν είστε στη φάση απόκτησης απογόνου, τότε αυτή η Νέα Σελήνη θα μπορούσε να αποδειχτεί αρκετά βοηθητική στα σχέδια σας. Εκτός όμως από τα προσωπικά, είναι ένα φεγγάρι που ενισχύει τη δημιουργικότητα σας και μπορεί να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα που να σας γεμίζει ενθουσιασμό ή να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο και να κερδίσετε χρήματα. Και μια που αναφερθήκαμε στο καυτό θέμα των οικονομικών, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς μπορεί να γίνετε σπάταλοι και να ξοδέψετε πολλά για διασκεδάσεις και απολαύσεις και να τινάξετε τον προϋπολογισμό σας στον αέρα, ή μπορεί να ετοιμάζετε κάποιο νέο επαγγελματικό βήμα και να προκύπτουν έξοδα που δεν είχατε υπολογίσει και να σας πιέσουν πολύ. Μην ξεγελαστείτε από την όψη Νέας Σελήνης-Δία και αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους, διότι καραδοκεί και ένας Ποσειδώνας που ρίχνει το πέπλο του και δημιουργεί σύγχυση και μπορεί να μην υπολογίσετε σωστά τα οικονομικά σας. Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο θέλει πρόγραμμα και συνέπεια, οπότε κλειδώστε τις κάρτες σας σε ένα συρτάρι και μην παρασύρεστε σε άσκοπα έξοδα.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τη 18η έως την 24η μοίρα.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet