Στις 17/02/2024  η Αφροδίτη στο ζώδιο του Υδροχόου θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο, μια όψη η οποία αποτελεί πρόκληση ιδιαίτερα για τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις πρώτες μοίρες αυτών των ζωδίων.

Οι σχέσεις κινούνται στα άκρα

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο σε ένα ζώδιο του αέρα αγαπά την ανεξαρτησία και την ελευθερία της στις σχέσεις. Όλα ως εδώ είναι καλά, μέχρι τη στιγμή που θα εισέλθει στον κάτω κόσμο του Πλούτωνα. Εδώ χάνεται η πολιτισμένη πλευρά των σχέσεων, αφού κυριευόμαστε από πρωτόγονα ένστικτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκοτεινή πλευρά της ύπαρξης μας. Τα συναισθήματα που βιώνουμε σε περιόδους Αφροδίτης – Πλούτωνα, μπορεί προηγουμένως να μην γνωρίζαμε ότι τα είχαμε. Η απόλαυση και ο πόνος, η αγάπη και το μίσος χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή. Κάτω από την επιρροή αυτής της όψης που θυμίζει ηφαιστειακή έκρηξη, βρισκόμαστε στα άκρα και οι σχέσεις είναι πάγος ή λάβα και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να έχουμε ήρεμες και ισορροπημένες καταστάσεις, ούτε μπορούμε να συμβιβαστούμε με κάτι επιφανειακό και ανάλαφρο.

Η σεξουαλική διάθεση κορυφώνεται και πολλοί μπορεί να βιώσουν παθιασμένες και έντονα σεξουαλικές στιγμές με το ταίρι τους ή να νιώσουν την ανάγκη να κάνουν μια εξομολόγηση από τα βάθη της ψυχής τους. Ενώ λοιπόν θέλουμε πάση θυσία να έρθουμε κοντά στον άλλον, θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας  υπόγειους τρόπους ή χειριστικές συμπεριφορές. Οι σκηνές ζηλοτυπίας, οι εμμονές και τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας θα είναι τώρα στα φόρτε τους, ενώ άλλοι μπορεί να επιλέξουν να απομονωθούν και να απομακρύνουν ανθρώπους από κοντά τους γιατί με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τον πόνο και την απογοήτευση και θεωρούν ότι διατηρούν τον έλεγχο της ζωής τους. Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε πως όλα αυτά πηγάζουν από έναν ανεξέλεγκτο και κατακλυσμιαίο φόβο απόρριψης, εγκατάλειψης ή προδοσίας που πολλές φορές δεν έχει λογική βάση. Ακόμα κι αν έχουμε κατακτήσει τον άλλον, μπορεί να μας βασανίζουν οι υποψίες, οι δεύτερες σκέψεις και οι αμφιβολίες. Δεν αποκλείεται να νιώσουμε την ανάγκη για εκδίκηση ή να οδηγηθούμε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τον όλεθρο εάν αφεθούμε ολοκληρωτικά σε αυτές.

Γύρω από εκείνες τις ημέρες που η Αφροδίτη θα σχηματίσει σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα μοιάζει σαν να ερχόμαστε σε σύγκρουση με τον άλλον ώστε να δούμε ποιος από τους δύο είναι πιο ισχυρός και ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση. Στην πραγματικότητα όμως, ο καθένας παλεύει τελικά με τον ίδιο του τον εαυτό και τους δικούς του δαίμονες. Είναι πιθανό να βιώσουμε απώλειες, προδοσία ή να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας υπερβαίνουν και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τις αλλάξουμε και εκεί είναι που ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι ο έλεγχος της ζωής και των σχέσεων είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Ίσως τα άτομα που έλκουμε τώρα, για κάποιο λόγο να μην είναι διαθέσιμα συναισθηματικά, ίσως επειδή είναι κλειστοί σαν άνθρωποι με φοβίες και ανασφάλειες και δυσκολεύονται να ανοιχτούν και να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους. Από την άλλη όμως, μπορεί να βγάζουν σε εμάς τον πιο σκοτεινό και ακραίο εαυτό μας και να μην ξέρουμε πως να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση. Και όσο ο άλλος αντιστέκεται και κρατάει απόσταση, τόσο εμείς θα προσπαθούμε να τον φέρουμε στα μέτρα μας, να τον βγάλουμε από τα σκοτάδια στο φως και τελικά να τον υποτάξουμε. Εδώ θριαμβεύουν οι μυστικοί και οι παράνομοι έρωτες και οι σχέσεις που μας οδηγούν σε ακρότητες και μας κάνουν να μην αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Κρίση και αλλαγή

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, μετά από μια τέτοια όψη, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν και θα αλλάξουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Ακόμα κι αν οδηγηθούμε στο μηδέν, ο Πλούτωνας φημίζεται για την ικανότητα του να γκρεμίζει το παλιό για να κάνει χώρο στο καινούργιο. Όσο δύσκολες και κρίσιμες κι αν είναι οι στιγμές που θα βιώσουμε, θα βρούμε τη δύναμη να αναγεννηθούμε από τη στάχτη μας και να δώσουμε μάχες εκ νέου με οδηγό τη γνώση που αποκομίσαμε.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και οι δύο πλανήτες σχετίζονται με τον πλούτο και το χρήμα. Μπορεί λοιπόν να υπάρξουν έσοδα και κέρδη κάτω από αυτή την επιρροή ή να χρειαστεί να πάρετε μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού κάποιοι από εσάς θα βρεθείτε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Ακολουθήστε το ένστικτο σας και μην μένετε προσκολλημένοι σε σχέσεις και συνεργασίες που ουσιαστικά έχουν τελειώσει και σας βλάπτουν.

Μάθε πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια ξεχωριστά αυτή η παθιασμένη σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet