Με μία αισιόδοξη και ενθουσιώδη Πανσέληνο στο ζώδιο του Υδροχόου κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος και θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε όμορφες στιγμές παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι. Φέτος θα απολαύσουμε δύο φορές την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, καθώς αυτός ο μήνας θα έχει δύο φεγγάρια, ένα την πρώτη μέρα του και ένα την τελευταία. Βέβαια αυτές οι δύο Πανσέληνοι έχουν τεράστιες διαφορές στις επιρροές τους, οπότε προς το παρόν ας περάσουμε καλά με την Πανσέληνο την 1η Αυγούστου 2023, διότι στις 31 Αυγούστου 2023 έρχονται τα… δύσκολα. Φυσικά, πάντα μια Πανσέληνος αυξάνει τις πιθανότητες για έντονα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, όπως και για φυσικές και οικολογικές καταστροφές.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος την 1η Αυγούστου 2023 πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, με τη Σελήνη να βρίσκεται στις 9 μοίρες και 16 λεπτά του επαναστάτη και ιδεαλιστή Υδροχόου. Έτσι, αυτό το φεγγάρι δεν αφορά μόνο τα δικά μας προσωπικά θέματα, αλλά και το γενικότερο σύνολο. Αναφέρεται στο μέλλον μας και πώς μπορούμε να το χτίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και θα επηρεάσει περισσότερο τη σταθερή ομάδα ζωδίων: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο δεν θέλει να απομονωθούμε και να κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας, αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα και πώς οι πράξεις μας επηρεάζουν το σύνολο και το παρακάτω της ζωής μας. Να μοιραστούμε ό,τι μας απασχολεί και να βρούμε λύσεις. Να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας και να μην κρατάμε αυτές που δεν μας εξελίσσουν, αλλά να αποκαταστήσουμε όποιες άξιζαν και δεν τους δώσαμε την ευκαιρία. Αυτός είναι ο στόχος, να ζούμε καλά και να περνάμε καλύτερα!

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο έρχεται με ορμή για ριζοσπαστικές αλλαγές, εξελίξεις και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και είναι έτοιμη για ρίσκο, για πολύ μεγάλο ρίσκο! Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που συνδέεται με τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και το DNA μας και είναι αυτό που αναζητά την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη και την απελευθέρωση. Αγαπά την ομαδική εργασία, το κοινωνικό σύνολο και δεν παγιδεύεται στα συναισθήματα του. Οπότε αν νιώθουμε ότι μας εγκλωβίζουν, ότι δεν μας αφήνουν να ανθίσουμε και να εξελιχθούμε, ότι μας αδικούν, με αυτό το φεγγάρι θα αντιδράσουμε, θα σπάσουμε τα δεσμά και θα προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε με κάθε κόστος. Και εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή, διότι οι όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος κρύβουν κινδύνους στην περίπτωση που είμαστε απερίσκεπτοι και παρορμητικοί στη δράση μας.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η ενέργεια της Πανσελήνου στον Υδροχόο είναι εκκεντρική, πληθωρική και ψάχνει την καλοπέραση, τη διασκέδαση, θέλει να παίξει, να ευχαριστηθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να καταρρίψει οτιδήποτε συντηρητικό.

Το φεγγάρι σχηματίζει τετράγωνο με τον ευεργέτη πλανήτη Δία και δημιουργεί ένα… ουτοπικό περιβάλλον. Αυτή η όψη δίνει υπεραισιοδοξία και τάση προς την υπερβολή και το ρίσκο και θα νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε. Θα βάζουμε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών, με κίνδυνο να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ιδανική όψη για γλέντια και καλοπέραση, για παρέες και ξεφαντώματα, αλλά μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολικές συμπεριφορές, χωρίς όρια, που μπορεί να γίνουν χυδαίες. Εύκολα θα παρασυρόμαστε και θα ψάχνουμε το καινούριο και το καλύτερο και ίσως σε αυτό το κυνήγι των «ανεμόμυλων» μπορεί να πάρουμε λάθος αποφάσεις και να πληγώσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους. Θα έχουμε την τάση να ρισκάρουμε, να διαμαρτυρόμαστε και να μην αντέχουμε τους περιορισμούς. Αυτή η όψη μας καλεί να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω στη ζωή μας και ίσως ό,τι έχουμε να μας φαίνεται λίγο και να μας πιάσει το ανικανοποίητο. Μπορεί να γίνουμε υπεραισιόδοξοι, να πάρουμε ρίσκα που δεν πρέπει και να μπλέξουμε, αφού θα αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχουν όρια και εμπόδια στον δρόμο μας. Όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες μας, για να μην μετανιώσουμε στο μέλλον για τις αποφάσεις μας.

Όλη αυτή την υπεραισιοδοξία και την τάση για ρίσκο έρχεται να την πυροδοτήσει στο έπακρο και μία άλλη όψη που πραγματοποιείται την ημέρα της Πανσελήνου, το τρίγωνο Άρη-Δία, που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήρωες! Θα νιώθουμε δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια και τίποτα δεν θα μας φοβίζει. Είναι μια εξαιρετική όψη για να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό ή οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, αλλά και να αντιμετωπίσουμε με πίστη και ελπίδα τυχόν προβλήματα. Όμως μην ξεχνάμε ότι έχουμε την Πανσέληνο και δεν πρέπει να παίρνουμε αλόγιστα ρίσκα, όσο και αν μας φαντάζουν ιδανικά.

Παράλληλα, ο Άρης θα βρίσκεται σε χιαστί όψη με τον Ερμή και θα πρέπει να προσέξουμε λίγο τα λόγια μας, διότι η παρόρμηση μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Μπορεί να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις που να μας κοστίσουν, να μην μπορούμε να ελέγξουμε τον θυμό μας και να μπλέξουμε σε ανούσιους και εγωιστικούς καβγάδες. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην οδήγηση, στα ταξίδια και στις μετακινήσεις μας, καθώς και στον χειρισμό μηχανημάτων ή αιχμηρών αντικειμένων.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 9 μοίρες και 16 λεπτά στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου επηρεάζει όλα τα ζώδια, αλλά περισσότερο θα νιώσουν τις δονήσεις της όσοι εκπροσωπούν ή έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα σταθερά ζώδια, δηλαδή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό και στον Υδροχόο από τις 6 έως τις 12 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεαστούν από την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο την 1η Αυγούστου θα στρέψει την προσοχή σας στη συλλογική δουλειά, στους συνεργάτες, στους φίλους και στους νέους στόχους σας. Προσπαθήστε να αφήσετε το συναίσθημα σας στην άκρη και ρίξτε μια αντικειμενική ματιά σε όλες τις σχέσεις που έχετε δημιουργήσει, φιλικές, προσωπικές και επαγγελματικές. Ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, στους στόχους και στις ανάγκες σας; Ή μήπως χάνετε τον χρόνο σας με ανθρώπους και σχέσεις που δεν έχουν τίποτα να σας πουν; Αυτό το φεγγάρι είναι η ευκαιρία σας να κόψετε τους δεσμούς με ό,τι και όποιον δεν σας ταιριάζει και να κυνηγήσετε πιο ουσιαστικές σχέσεις. Ανοίξτε τον κοινωνικό σας κύκλο, βγείτε και αποδεχτείτε όλες τις προσκλήσεις. Μπορεί να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση και να γνωρίσετε ένα σπουδαίο άτομο που μπορεί να αλλάξει τη ρότα της ζωής σας προς το καλύτερο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα νεύρα σας και τα ξεσπάσματα σας αν δεν γίνεται το δικό σας. Επίσης, μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσετε νέες σχέσεις, να βάλετε μπροστά τα σχέδια σας, να διαφημίσετε τη δουλειά σας και να είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα και μην ονειροβατείτε, για να πετύχουν τα σχέδια σας χρειάζονται οργάνωση και πειθαρχία και πάνω από όλα να μην είναι ουτοπικά. Μην ενθουσιάζεστε και μην είστε παρορμητικοί στις αποφάσεις σας. Αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο, το τρίγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης σας Άρης με τον Δία μπορεί να φέρει μια ευκαιρία σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 6 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στον επαναστάτη του ζωδιακού, τον Υδροχόο, θα ενεργοποιήσει τον 10οΗλιακό σας οίκο που αφορά το στάτους σας, την κοινωνική σας εικόνα, τον γάμο σας, την καριέρα, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και σας βοηθά να κάνετε τις κινήσεις που χρειάζονται για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μη φοβηθείτε να αλλάξετε τους στόχους και τις προτεραιότητες σας αν αυτό θέλετε. Αυτή απόφαση μπορεί να σας οδηγήσει σε άλλα πιο όμορφα μονοπάτια για εσάς. Μπορεί να σας περιμένει μια νέα καριέρα, μια πιο αξιόλογη θέση, μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν να προωθήσετε τον εαυτό σας, τα ταλέντα σας, να αλλάξετε τη δημόσια εικόνα σας και να δείξετε τι αξίζετε. Η φήμη σας θα επηρεαστεί θετικά και θα σας δοθούν ευκαιρίες ανόδου. Το φεγγάρι δείχνει για κάποιους αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία της καριέρας τους ή χωροταξική αλλαγή στη δουλειά. Περιποιηθείτε το βιογραφικό σας, επικεντρωθείτε σε άτομα και φίλους που πιστεύουν σε εσάς και στα όνειρα σας και διαφημίστε τη δουλειά και τα ταλέντα σας. Αν έχετε κάποια καλή ιδέα, αν θέλετε να γίνετε πιο γνωστοί στον χώρο που δραστηριοποιήστε, ξεκινήστε τις προσπάθειες σας και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Αν ψάχνετε δουλειά, στείλτε βιογραφικά, κάντε γνωστό σε φίλους και γνωστούς το τι αναζητάτε και μην σταματάτε την προσπάθεια που μπορεί να σας πάει πιο κοντά στους στόχους σας. Το τετράγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία στο ζώδιο σας και λειτουργεί βοηθητικά να θέσετε τους στόχους σας και να επικεντρωθείτε στα σχέδια σας για το μέλλον. Όμως υπάρχει και ένα αγκάθι, ο Δίας μπορεί να σας κάνει υπερφίαλους, τεμπέληδες και αντί να μπείτε στη δράση τελικά να μείνετε στη θεωρία και στα λόγια και να περιμένετε να πέσει το μάννα εξ ουρανού. Για να έχετε επιτυχία θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε, ποιος είναι ο ακριβής σας στόχος και να καταστρώσετε τη στρατηγική σας. Φτιάξτε το πλάνο σας, μην παρασύρεστε από τους ευσεβείς σας πόθους ή τις εύκολες λύσεις και μείνετε γειωμένοι στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται το τρίγωνο του Άρη με τον Δία που φέρνει θετικές εξελίξεις και σε προσωπικό επίπεδο για τους γεννημένους στο 2ο δεκαήμερο.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την Πανσέληνο αν ο Ήλιος σας είναι από τις 6 μέχρι τις 12 μοίρες του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα σχέδια για το μέλλον σας φωτίζει η Πανσέληνος στον φιλικό σας Υδροχόο κι απαιτεί να τα δείτε όλα μια πιο ανοιχτόμυαλη προοπτική. Θα αναθεωρήσετε τις πεποιθήσεις σας που ενδεχομένως δημιουργούν αγκυλώσεις στην εξέλιξή σας, θα θέλετε περισσότερη ανεξαρτησία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να σπάσετε τη ρουτίνα σας. Μπορεί να προκύψει και κάποια πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό ή σε μια πολυεθνική εταιρεία. Μπορεί να ανοίξετε τα φτερά σας και να φύγετε για σπουδές ή μετεκπαίδευση σε μια άλλη χώρα ή πόλη. Είναι η ευκαιρία σας για την πνευματική σας επέκταση, οπότε ανοίξτε τους ορίζοντές σας. Επίσης αυτό το φεγγάρι επηρεάζει τους τομείς της επικοινωνίας, των μετακινήσεων και τις σχέσεις με τα αδέλφια σας. Θα έχετε εύνοια όσοι ασχολείστε με τη συγγραφή βιβλίων, τις εκδόσεις, τα ΜΜΕ, τα ταξίδια, τις ανώτατες σπουδές ή νομικά θέματα. Ίσως το φεγγάρι ξυπνήσει μέσα σας τον… ταξιδιώτη και ξεσηκωθείτε για να κάνετε εκδρομές, είτε μακρινές είτε κοντινές, μόνο και μόνο για να αλλάξετε εικόνες και παραστάσεις. Ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να ανακαλύψετε τις προοπτικές σας και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την προσωπική σας εξέλιξη. Μπορεί να αποφασίσετε να μάθετε κάτι καινούριο, να ξεκινήσετε ένα επιπλέον πρόγραμμα σπουδών ή να εξερευνήσετε νέες κουλτούρες είτε μέσω διαβάσματος και μελέτης είτε μέσω γεύσεων ή ταξιδιών, εξάλλου ευνοούνται οι σχέσεις με το εξωτερικό και τους ξένους. Οπότε βγείτε από το καβούκι σας και με αυτοπεποίθηση ξεκινήστε τα σχέδια σας, προωθήστε τη δουλειά σας και πολεμήστε γι’ αυτό που σας αξίζει. Πάνω από όλα όμως πρέπει να είστε γειωμένοι και όχι ονειροπόλοι, χάνοντας ενέργεια και χρόνο σε απραγματοποίητα σχέδια, καθώς πρέπει να εκμεταλλευτείτε σωστά τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και να εργαστείτε σκληρά για πετύχετε όσα θέλετε. Μπορεί να έχετε θετικές εξελίξεις σε θέματα οικογενειακά ή σχετικά με την ακίνητη περιουσία σας με το τρίγωνο Άρη-Δία.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 6 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο Asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet