Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 20 μοίρες και 41 λεπτά του Υδροχόου στις 10/02/2024 θεωρείται πολύ σημαντική και αναζωογονητική για πολλούς και ποικίλους λόγους. Καταρχάς είναι η Νέα Σελήνη που αντιπροσωπεύει την έναρξη του Κινέζικου Σεληνιακού Έτους και συγκεκριμένα την έναρξη του έτους του Ξύλινου Δράκου. Μάλιστα πολλοί πριν ξεκινήσει το νέο Σεληνιακό Έτος αφιερώνουν χρόνο για να καθαρίσουν το σπίτι τους, να μειώσουν την ακαταστασία, να πετάξουν ό,τι είναι περιττό και να φέρουν φρέσκια και ανανεωμένη ενέργεια στον χώρο τους. Είναι λοιπόν η ιδανική ευκαιρία για να δώσετε μια καινούρια πνοή στη ζωή σας και να ελευθερωθείτε απ’ ό,τι δεν σας προάγει. Το παρελθόν μένει πίσω λοιπόν και ευνοούνται οι νέες νοοτροπίες, οι εμπνευσμένες ιδέες και οι καινοτόμοι τρόποι σκέψης. Ο Υδροχόος εξάλλου είναι το ζώδιο του μέλλοντος και της αλλαγής, οπότε μπορούμε να βάλουμε νέους στόχους και αν υπάρχουν τομείς στη ζωή μας που δεν μας εξελίσσουν, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο θα μας ταρακουνήσει για να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει.

Ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη συμβολίζει πάντα την αρχή ενός κύκλου, τα νέα ξεκινήματα και τις προοδευτικές αλλαγές και η συγκεκριμένη που σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη του σοκ, των εκπλήξεων και της επανάστασης, θα μας πιέσει να βάλουμε σε εφαρμογή τους νέους στόχους μας, να τους κυνηγήσουμε με θέρμη, αλλά και να τους προσεγγίσουμε με διαφορετική ματιά. Ο Υδροχόος συμβολίζει το επαναστατικό, το μοναδικό, το διαφορετικό και είναι πρωτοπόρος, εφευρετικός και αντισυμβατικός, επομένως μπορεί να βρούμε ολοκαίνουριους τρόπους για να πετύχουμε κάτι που θέλουμε και επιθυμούμε σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να είμαστε πιο πρόθυμοι να ρισκάρουμε και να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας και να αγκαλιάσουμε την ατομικότητά μας αλλά και τη διαφορετικότητα. Και επειδή ο Υδροχόος αγαπά την ανεξαρτησία, δεν χρειάζεται να περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν την έγκριση και τη βοήθεια τους, αλλά να το προσπαθήσουμε μόνοι μας ή με τον δικό μας τρόπο.

Νέα ξεκινήματα και νέοι αγώνες

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τη Νέα Σελήνη στις 10/02/2024 για να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας, στο σπίτι σας, στην καριέρα σας, στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, με σύμμαχό σας τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου, δηλαδή με εξυπνάδα, αντικειμενικότητα, πρωτοτυπία, ψυχραιμία, χωρίς συναισθηματικές κορώνες και βέβαια με αντισυμβατικό τρόπο. Και αν σκεφτόσασταν πολύ καιρό ότι κάτι θέλετε να αλλάξετε, αλλά φοβόσασταν τη γνώμη και την κριτική των άλλων, αυτή η Νέα Σελήνη θα σας δώσει τη δύναμη να ακούσετε μόνο τη δική σας φωνή και να ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες χωρίς φόβο, αλλά με πολλή τόλμη. Επίσης η ενέργεια του Υδροχόου μας επιτρέπει να εξαλείψουμε τους περιορισμούς που οι ίδιοι έχουμε επιβάλλει στον εαυτό μας, να μη γινόμαστε έρμαια των παθών μας και να επαναστατούμε ενάντια στις παραδοσιακές προσεγγίσεις που μπορεί να είναι ξεπερασμένες και μας κρατούν πίσω. Ακόμη, είναι ένα ζώδιο που αγαπά την ομαδική εργασία, τη συναδελφικότητα, τη συλλογικότητα, τον ανθρωπισμό και τη φιλία, οπότε μπορείτε να εμπλακείτε σε ομάδες που έχετε τους ίδιους στόχους και να κινηθείτε με βάση το κοινό καλό. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να λύσουμε προβλήματα με καινοτόμους τρόπους και βασιζόμενοι στη σκληρή λογική και όχι σε συναισθηματισμούς και ηθικά διλήμματα που έχουν τις ρίζες τους σε απαρχαιωμένες απόψεις. Εν κατακλείδι, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη τις πιο αντισυμβατικές ιδέες μας, εφαρμόζοντας πρακτικά βήματα για την επίτευξή τους. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα μικρό ρίσκο, να πειραματιστούμε και να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας, τον κοινωνικό μας κύκλο, να αναζωογονηθούμε μέσα από διαφορετικές εμπειρίες και να ξεχωρίσουμε. Βέβαια, μπορεί να φέρει κι έντονη επαναστατικότητα και κοινωνικές αντιδράσεις, έτσι μπορεί να δούμε στη επικαιρότητα ειδήσεις που έχουν κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με διεκδικήσεις της μάζας, οι οποίες να συνοδεύονται και από επεισόδια, οργή και αντίδραση. Εξάλλου η παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου σηματοδοτεί την έναρξη μίας εντελώς νέας εποχής που θα μας φέρει πιο κοντά σε αλλαγές που κατά το παρελθόν δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε. Τα δεδομένα αλλάζουν και όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το τετράγωνο με τον Ουρανό

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη που κυβερνά τον Υδροχόο και τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται σε αυτό το ζώδιο. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής, του σοκ και των ξαφνικών εξελίξεων και μας ωθεί να ζήσουμε πιο ελεύθερα και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Όμως μπορεί να φέρει και απρόοπτες αλλαγές στα σχέδια μας ή και ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμέναμε. Με αυτό το τετράγωνο θα υπάρχει η τάση να μην ανεχόμαστε οποιονδήποτε έλεγχο, να αντιδρούμε, να παλεύουμε ενάντια στους κανόνες και να μην ακούμε κανέναν, κι επειδή μπορεί να γίνουμε παρορμητικοί και επαναστάτες, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε γειωμένοι και να μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα μας -είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά- για να μην μετανιώσουμε για τις αποφάσεις μας. Αυτή η όψη μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή απροσδόκητες καταστάσεις που να μας οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές και βιαστικές αποφάσεις. Ίσως οι επιλογές μας σοκάρουν τους γύρω μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε εκκεντρικές απόψεις και παράξενες συνήθειες. Αυτό το τετράγωνο μπορεί να φέρει ξαφνικούς χωρισμούς και απογοητεύσεις στις σχέσεις, αλλά και την αίσθηση ότι έχουμε αδικηθεί. Θα υπάρχει μεγάλη συναισθηματική ένταση, ανισορροπία, σύγχυση και αβεβαιότητα. Αν αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε σχέσεις και συνεργασίες που μας καταπιέζουν μπορεί να αντιδράσουμε και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις προοπτικές της ζωής μας. Επίσης, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε ξαφνικά χρήματα ή αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμη, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά άτομα στη ζωή μας και να ταράξουν τη ρουτίνα μας. Γενικώς, θα είμαστε παρορμητικοί, κυκλοθυμικοί, ξεροκέφαλοι, υπερβολικοί, ευερέθιστοι και ιδιότροποι. Ακόμη, μπορεί με αυτή την όψη να συμβούν σοκαριστικά και ξαφνικά ατυχήματα, ασυνήθιστα περιστατικά ή να έχουμε ακραία γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα παγκοσμίως.

Παράλληλα την ημέρα της Νέας Σελήνης επικρατεί και το τετράγωνο Ερμή-Δία που από τη μία μας βοηθάει να είμαστε πιο αισιόδοξοι και θετικοί στη σκέψη μας, αλλά από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές και να νομίζουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε όλα και να υποσχόμαστε πράγματα που τελικά δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε να πραγματοποιήσουμε. Επίσης μπορεί να είμαστε βιαστικοί, πεισματάρηδες, απρόσεκτοι στον λόγο και στις πράξεις μας, να αλλάζουμε συνεχώς γνώμη και άποψη και τελικά να χαρακτηριστούμε αναξιόπιστοι.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 20 μοίρες και 41 λεπτά του Υδροχόου και επηρεάζει περισσότερο τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους από τη 16η έως την 24η μοίρα, αλλά και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

Μάθε αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet