Μια εβδομάδα με έντονη κινητικότητα σε πλανητικές όψεις και αλλαγές ζωδιακής θέσης για την Αφροδίτη και τον Ερμή είναι η δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στις 06/11 η Αφροδίτη, στις τελευταίες πλέον μοίρες της Παρθένου, θα συναντήσει σε μια αρμονική όψη τριγώνου τον Πλούτωνα φέρνοντας τις ερωτικές σχέσεις στο προσκήνιο, αλλά και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις. Μάλιστα είναι μια από τις πιο θετικές μέρες για να κλείσουμε συμφωνίες με οικονομικό όφελος, αλλά και για να εκδηλώσουμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα την Τρίτη 07/11 δίνει φτερά στη φαντασία, τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα μας, αλλά μπορεί να είμαστε λίγο αφηρημένοι ή να δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε σε πρακτικά ζητήματα.

Την Τετάρτη 08/11 η Αφροδίτη αφήνει το ζώδιο της πτώσης της, την Παρθένο, και εισέρχεται στον Ζυγό, το δεύτερο από τα ζώδια της διακυβέρνησης της (το άλλο είναι ο Ταύρος). Σε αυτό το ζώδιο η Αφροδίτη βρίσκει το ιδανικό περιβάλλον για να εκφράσει τις καλύτερες ποιότητες της. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό προάγει την ευγένεια, τους καλούς τρόπους, τη διπλωματική προσέγγιση, είναι πρόθυμη να βάλει λίγο νερό στο κρασί της προς χάριν της συντροφικότητας και της συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε να βιώσουμε μια δυνατή και γενναιόδωρη Αφροδίτη από τον Απρίλιο του 2023. Αυτή λοιπόν η πλανητική μετατόπιση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει τόσο για τη διάθεση όσο και για τις σχέσεις και τα οικονομικά μας. Θα ευνοήσει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους ως επί το πλείστον.

Θα την ακολουθήσει στις 10/11 ο Ερμής, που μετά την πορεία του στον Σκορπιό απελευθερώνεται στο ζώδιο του Τοξότη που δεν βάζει φίλτρα στην επικοινωνία. Ο Ερμής στον Τοξότη αν μη τι άλλο δεν μπορεί να καταπιεστεί και κυρίως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Του αρέσουν οι ειλικρινείς συζητήσεις και οι έντονες αντιπαραθέσεις. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να αναρωτιέται κανείς για τον άλλο τι πιστεύει ή ποιες είναι οι απόψεις και οι αντιλήψεις του. Όμως, καθώς στη θέση αυτή ο Ερμής βρίσκεται σε «αδυναμία» απέναντι από το ζώδιο που κυβερνά τους Διδύμους, του λείπουν δυο θεμελιώδεις αρετές: το τακτ και η επιλογή της σωστής στιγμής για να πει κάποιος κάτι. Μπορούμε πάντα να διαφωνούμε με τους άλλους, να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά στις συζητήσεις μας θα πρέπει να σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου χωρίς να τον υποβιβάζουμε. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται αλλά με τον σωστό τρόπο και τη σωστή στιγμή, ώστε να μη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως λύνει.

Ο Ερμής στον Τοξότη φημίζεται για το χιούμορ του. Προσπαθήστε να το αξιοποιείτε γιατί κάνει τη ζωή μας πιο ανεκτή. Ο Ερμής στον Τοξότη μας καλεί να φιλοσοφήσουμε τα πράγματα και να δούμε τη μεγάλη εικόνα χωρίς να κολλάμε σε λεπτομέρειες. Την ίδια μέρα θα αντιμετωπίσει σε τετράγωνο τον αυστηρό Κρόνο και μπορεί να πιεστούμε κάπως σε θέματα επικοινωνίας ή να είμαστε πιο επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις. Η εβδομάδα, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο το τελευταίο δίμηνο, θα κλείσει με ένταση καθώς ο Άρης από τον Σκορπιό αντιμετωπίζει τον Ουρανό σε αντίθεση, μια όψη που μας κάνει σίγουρα πιο θερμοκέφαλους και ισχυρογνώμονες. Είναι άλλο να έχεις άποψη για ένα θέμα και διαφορετικό να θέλεις να την επιβάλλεις στους άλλους και να μην κάνεις πίσω. Φυσικά τις εκδηλώσεις αυτών των όψεων τις βλέπουμε στην επικαιρότητα που συνεχώς μας εκπλήσσει με δυσάρεστο τρόπο. Ας μην αφήσουμε τις σκοτεινές και αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές να πληγώνουν εμάς και τους άλλους.

Διάβασε αναλυτικά τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet