Λίγο πριν υποδεχθούμε τον Ιούνιο και στείλουμε χαλιά και παπλώματα για πλύσιμο και αποθήκευση, βλέπουμε 3 ελληνικές ταινίες και μια ρομαντική ιστορία για ένα ένα ανδρόγυνο 70άρηδων στα προάστια της Αβάνας. Για το ERTflix τα έχουμε πει εδώ, κι εδώ, κι εδώ κι εδώ. Η πλατφόρμα που έχει πάντα κάτι καλό να δούμε. 

A Summer Place

ERTflix

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Μαίρη Μηνά και Drama Queer Award στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2021. Βραβείο Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Γαλλίας στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Γκρενόμπλ 2021. Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Σάο Πάουλο 2021. Στην πόλη που φιλοξενεί τους ολιγάρχες του πλανήτη, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα στο ασφυκτικό της τοπίο, η Τίνα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα την ημέρα των γενεθλίων της. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα της αλλάξει τη ζωή. Η μικρού μήκους ταινία της Αλεξάνδρας Ματθαίου γυρίστηκε στην πόλη της Λεμεσού, από την οποία η δημιουργός έλκει την καταγωγή της. Τι μας λέει; Η ουσία βρίσκεται στη συντροφικότητα και στην αποδοχή του. 

Το Δέντρο που Πληγώναμε

ERTflix

Η χαμένη αθωότητα της ελληνικής επαρχίας. Από τις τρυφερότερες ιστορίες ενηλικίωσης του ελληνικού σινεμά. Η κλασική ταινία του Δήμου Αβδελιώδη. Νήσος Χίος, δεκαετία του ’60, και λίγες μέρες προτού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, η φιλία ανάμεσα στον Γιάννη και τον Βαγγέλη σκιάζεται από μια μικροπαρεξήγηση. Δεν θα αργήσει, όμως, να ξεπεραστεί η ψυχρότητα και τα δύο παιδιά θα ζήσουν έντονα διάφορες στιγμές της κοινωνικής ζωής του νησιού όπως και ένα αξέχαστο καλοκαίρι, παρέα με όλους τους συνομηλίκους τους. Η τρυφερότητα και η παιδική «διαβολικότητα» εναλλάσσονται με μια ρομαντική διάθεση και νοσταλγία.

Μάθε τις υπόλοιπες ταινίες στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet