Υπάρχουν οι ταινίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Το Tár  είναι μια τέτοια περίπτωση. Ένα ψυχογράφημα, μια δραματική ιστορία ανόδου και πτώσης. Σε ένα γραμμικό σύμπαν. Υπάρχουν και ταινίες που η φαντασία των δημιουργών τελικιάζει τις κινηματογραφικές νόρμες. Και μας παίρνει από το χεράκι ως κοινό να μας μάθει “στράτα στρατούλα”, αυτό έκαναν οι Ντάνιελς με την σουρεαλιστική κωμωδία τους, που εντάξει, δεν την καταλάβαμε ή μας πέταξε έξω. Κι αυτός είναι ο λόγος που βγάλαμε εισιτήρια να την ξαναδούμε.  Δεν είναι εύκολο σινεμά. Αυτή η ταινία της Α24 όμως θα αλλάξει την κινηματογραφική βιομηχανία. 

Όσκαρ

Ξέρουμε ωστόσο γιατί σάρωσε στα βραβεία Όσκαρ

Το πολυσύμπαν

Όσκαρ

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν…; Αυτό το ερώτημα απαντήθηκε με αυτή την ταινία. Υπάρχουν εναλλακτικές πραγματικότητες. Η Έβελιν ταξιδεύει στο χώρο και τον χρόνο και κάνει ψυχοθεραπεία. Απαντά στο ερώτημα αν βαριέται τον άνδρα της και γιατί αισθάνεται μίζερα. Καταλαβαίνει το ρόλο της ως μητέρα και ως κόρη και ως σύζυγος. Αν είχατε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά σε όλες τις διαφορετικές ζωές σας στο πολυσύμπαν, ποια θα επιλέγατε; Προσωπικά, η ταινία κατάφερε να με συντρίψει ως θεατή με την πληθώρα πραγματικοτήτων. Αλλά, θα την ξαναδώ, με κολλημένο άλλο μάτι στο κούτελο. 

 Το νόημα της ταινίας 

Αυτό που μοιάζει με μια άλλη ιστορία μεταναστών που ζουν στην Αμερική που έχουν μια μικρή επιχείρηση (σε αυτή την περίπτωση, ένα πλυντήριο), κάνουν τους φόρους τους και παλεύουν με την ιδέα της σεξουαλικότητας της κόρης τους καταλήγει σε μια ιστορία που δοξάζει τους κανονικούς ανθρώπους που πήραν αποφάσεις που μετάνιωσαν ή και όχι. Είναι μια ταινία που μας δείχνει τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι και όχι υπερήρωες. Κανονικοί άνθρωποι. Είναι μια ταινία που μας δείχει τι σημαίνει να αγαπάμε, να ελπίζουμε και να αποδεχόμαστε. 

Οι διάλογοι

Είμαστε όλοι τόσο μικροί και ηλίθιοι σε ένα τεράστιο σύμπαν. Το άρρωστο χιούμορ των διαλόγων. Ο απόλυτος παραλογισμός των σεναριογράφων. Βασικά, για αυτό τον διάλογο.   

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet