Ανυπομονούμε να ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Οι καιρικές συνθήκες άλλωστε είναι οι ιδανικές και το επτρέπουν. Πότε όμως θα ανοίξουν τις πότρες τους στο κοινό;

Πρώτος θερινός κινημαστογράφος που θα ανοίξει είναι η Σίσσυ της Νέας Μάκρης, ένα θερινό που συνηθίζει να σταματά τη λειτουργία του πολύ αργότερα από τα υπόλοιπα. Ο εν λόγω κινηματογράφος θα ανοίξει σύντομα, σε λίγες μέρες, δηλαδή στις 18 Απριλίου.

Οι υπόλοιποι θερινοί κινηματογράφοι για τους οποίους έχουμε πληροφορίες θα περιμένουν να περάσει το Πάσχα πρώτα, μια γιορτή που έτσι κι αλλιώς θα έτρωγε από τη λειτουργία τους δύο νευραλγικές μέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο. Το Σινέ Παρί, ο αγαπημένος κινηματογράφος της Πλάκας ανακαινίστηκε, άλλαξε διοίκηση και θα υποδεχτεί τους θεατές στις 10 Μαΐου.

Δυο μέρες νωρίτερα, στις 8 Μαΐου, θα ανοίξει ένα άλλο εμβληματικό θερινό της πρωτεύουσας, το Σινέ Θησείο. Το ίδιο ισχύει και για τη Ριβιέρα των Εξαρχείων, ένα σινεμά που έχει καταφέρει με κόπο, προσεκτικές κινήσεις και καθιέρωση ειδικών προβολών –το Midnight Express, το Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι, οι Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες– να γίνει πραγματικό στέκι των σινεφίλ. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να μπούμε στο σινεμά της Βαλτετσίου, όχι πολύ όμως: όπως όλα δείχνουν, μέχρι τις 16 Μαΐου.

Θερινοί κινηματογράφοι: Πότε θα ανοίξουν στο κοινό

Ακριβώς την ίδια ημερομηνία, στις 16 Μαΐου δηλαδή, θα ανοίξει και η ταράτσα του Σινέ Άνεσις στους Αμπελοκήπους, Την ίδια ημερομηνία θα υποδεχτεί τους σινεφίλ και το Αλεξάνδρα, καθώς και το Φλερύ, που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει και πάλι προβολές υπό τον έναστρο ουρανό στους κατοίκους της Καλλιθέας.

Λίγο μετά το Πάσχα φαίνεται ότι θα ανοίξουν και άλλοι κινηματογράφοι που προτιμά το αθηναϊκό κοινό, όπως το Cine Φιλοθέη, η Αβάνα και το Cine Γαλάτσι, με την ακριβή ημερομηνία λειτουργίας τους ακόμα να μην έχει οριστεί. Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες έναρξης ίσως μετατεθούν, αλλά για λίγο.

*Με πληροφορίες από την Lifo.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Μενεγάκη καλωσορίζει το καλοκαίρι- Η φωτογραφία με μαγιό στην παραλία

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!