Ο 4ος κύκλος του Stranger Things ολοκληρώθηκε και πραγματικά άξιζε η αναμονή. Είναι πλέον σπάνιο μια σειρά να σου δημιουργεί τόσα συναισθήματα χαράς, γέλιου, αγωνίας, φόβου αλλά και συγκίνησης. Οι σεναριογράφοι έχουν δημιουργήσει μια καλοστημένη σειρά που ουσιαστικά σε απορροφά και βρίσκεσαι μέσα στο κέντρο των εξελίξεων. Εάν είσαι fan της σειράς, ήδη θα ξέρεις πως μπορείς να πάρεις πολλά μαθήματα από αυτήν! Ορίστε τα 8 που χάρισε σε μένα!

#1 Δες τα πράγματα Upside Down!

Ξέρω, πολλές φορές βλέπεις την κακή μεριά των πραγμάτων, αυτή που είναι γεμάτη τέρατα και μοναξιά. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται καθώς πολλές φορές το συναίσθημα λειτουργεί ως αποτρεπτικό φίλτρο για να δούμε την πραγματικότητα καθαρά! Μερικές φορές χρειάζεται να δεις τα πράγματα διαφορετικά! Για παράδειγμα: αν η κατάσταση στη δουλειά είναι δύσκολη, τίποτα δεν σε εμποδίζει να ψάξεις κάτι νέο πάνω σ’ αυτό που σε ενδιαφέρει ή να ενημερώσεις κάποιον για τις δυσκολίες σου. Δεν είσαι ποτέ τόσο μόνος ή απροστάτευτος όσο φαντάζεσαι! Οτιδήποτε κι αν σου συμβαίνει, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια και με προσπάθεια θα τα καταφέρεις! Όπως κάνουν κάθε φορά οι ήρωές μας!

#2 Να είσαι γενναίος!

Η εύκολη λύση είναι να φύγεις από τα προβλήματά σου. Αυτό σε ανακουφίζει όμως προσωρινά. Να είσαι γενναίος! Μείνε και αντιμετώπισέ τα όσο μικρός κι αν αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή! Οι μικροί ήρωες της σειράς στέκονται απέναντι σε τεράστιους κινδύνους και καταφέρνουν ενωμένοι να τους αντιμετωπίσουν! Κουράγιο – και θα τα καταφέρεις!

stranger things

#3 Η σημασία της φιλίας

Είναι ωραίο να μπορείς να σταθείς και μόνος στη ζωή αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να έχεις συνταξιδιώτες. Σε αυτό το ταξίδι της ζωής είναι καλύτερο να είμαστε ενωμένοι! Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι μια απόλυτα ενωμένη ομάδα που στηρίζει ο ένας τον άλλον μέχρι τέλους! Ακόμα κι όταν είναι χωριστά, πάντα έχουν στο μυαλό τους το συνολικό καλό της ομάδας! Και σε τελική ανάλυση, έχεις κάποιον στον οποίο μπορείς να βασίζεσαι και να είσαι ο εαυτός σου.

stranger things

#4 Μην καταπιέζεις το παιδί μέσα σου!

Η σειρά μας παροτρύνει να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Σαν παιδιά το κάναμε συνέχεια αλλά όσο μεγαλώνουμε, αυτό φθίνει! Η δημιουργική φαντασία είναι προσβάσιμη σε στιγμές αδράνειας και μας βοηθά να δούμε τα προβλήματα από διαφορετική οπτική γωνία. Η φαντασία διαπερνά ολόκληρη την ύπαρξή μας, επηρεάζει ό,τι κάνουμε και μας επιτρέπει να δημιουργούμε. Οδηγεί σε περίπλοκες θεωρίες, όνειρα και εφευρέσεις σε οποιοδήποτε επάγγελμα, από τον ακαδημαϊκό χώρο μέχρι τη μηχανική και τις τέχνες.

stranger things

#5 Όλες οι γενιές έχουν να προσφέρουν κάτι

Στη σειρά συμμετέχουν στη διάσωση του κόσμου όλες οι ηλικιακές ομάδες. Μεγάλοι-νέοι- έφηβοι-παιδιά στέκονται ισότιμα και πολεμούν τον κοινό εχθρό. Κάθε ομάδα κατανοεί, βιώνει και προσεγγίζει διαφορετικά τα ίδια προβλήματα. Αλλά μόλις διασταυρωθούν οι διαφορετικοί δρόμοι τους, μαζί φέρνουν τις διαφορετικές δεξιότητες και τις γνώσεις τους για να νικήσουν με επιτυχία τους Demogorgon.

stranger things

#6 Να είσαι αυθεντικός και ο εαυτός σου!

Μερικές φορές τείνουμε να μπαίνουμε σε καλούπια που θεωρούμε πως θα μας κάνουν πιο εύκολα αποδεχτούς στους άλλους! Αυτό δεν σε κάνει υποκριτή σε καμία περίπτωση, σε κάνει απλά άνθρωπο. Να θυμάσαι πως όσο είσαι ο εαυτός σου, τόσο θα προσεγγίζεις τα σωστά για εσένα άτομα!

stranger things

#7 Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος για να είσαι σπουδαίος!

Η μικρή Eleven από παιδάκι έχει καταφέρει να είναι μεγαλειώδης! Δεν χρειάζεται να έχεις δύναμη, επιρροή, να είσαι διάσημος για να είσαι σπουδαίος. Μπορείς απλά να στηρίξεις κάποιον άνθρωπο που σε χρειάζεται, να κάνεις μια καλή πράξη, να κάνεις ανακύκλωση, να πεις έναν καλό λόγο, να σέβεσαι τα ζώα, να χαμογελάσεις σε έναν άγνωστο που μπορεί να το έχει ανάγκη! Οι μικρές πράξεις μας κάνουν σπουδαίους!

stranger things

#8 Δείξε στον δικό σου άνθρωπο ότι είσαι εκεί (περιέχει μικρό spoiler)

O Jonathan Byers καταλαβαίνει πως ο αδερφός του πονάει επειδή είναι διαφορετικός (μην ξεχνάμε ότι η σειρά αναφέρεται στη δεκαετία του 80- άλλες εποχές). Είναι μάλλον ερωτευμένος με τον φίλο του όμως δεν έχει τολμήσει να το παραδεχτεί σε κανέναν. Τον πλησιάζει λέγοντάς του πως θα είναι δίπλα του και θα τον αγαπάει ό,τι κι αν γίνει ή όποιος κι αν επιλέξει να είναι! Αυτό έχει τεράστια σημασία για έναν άνθρωπο που αγαπάς! Να του το δείχνεις και να τον στηρίζεις No matter what!

Ο 5ος κύκλος του Stranger Things θα κυκλοφορήσει το 2024!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet