Από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η λίστα, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ήταν σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τις Χρυσές Μπάλες. Είχαν καπαρώσει την κορυφή. Όπως όμως φέτος και πρόπερσι έχασαν τη Χρυσή Μπάλα, έτσι και στα μπαρ, ήρθε η ώρα για τον νέο βασιλιά. Η Βαρκελώνη με το μπαρ Paradiso βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, με τους ιδιοκτήτες του Giacomo Giannotti και Margarita Sader  να παίρνουν τα εύσημα.

Το Paradiso είχε βρεθεί τρίτο στην περσινή λίστα, όμως φέτος κατάφερε με κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση και στο μενού του, να πάρει την πρωτιά. Πρόκειται για ένα καθαρά μεσογειακό speakeasy μπαρ που βρίσκεται στην φημισμένη συνοικία El Born της Βαρκελώνης.

μπαρ

«Είναι μεγάλη τιμή αυτή η πρωτιά και μεγάλη ευθύνη. Θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμμε σε αυτόν τον τίτλο και να συνεχίσουμε στις αρχές μας. Τα cocktails μας πάντοτε ωθούνται προς την δημιουργικότητα. Αλλά όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο ανακαλύπτεις και γίνεται πιο δημιουργικός. Θα γιορτάσουμε και μετά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε», δήλωσαν οι ιδιοκτήτες.

Στη λίστα που ανακοινώθηκε χθες από τη Βαρκελώνη, θα συναντήσει κανείς τρία ακόμα μπαρ στην πρώτη δεκάδα από την πρωτεύουσα της Καταλονίας, με ένα εξ αυτών να κάνει άλμα 34 θέσεων και να βρίσκεται από το Νο.37 στο Νο.3. Η Βαρκελώνη κερδίζει σε αυτή την άτυπη κόντρα τη Μαδρίτη που έχει μόλις ένα μπαρ στην 50άδα.

Έντονη παρουσία στη Λίστα έχει και η Ιταλία με μπαρ από τέσσερις διαφορετικές πόλεις: Μιλάνο, Φλωρεντία, Ρώμη και Νάπολη. Η τελευταία μπήκε πρώτη φορά φέτος χάρη στο L’ Antiquario. Πρωτάρα με μία εκπροσώπηση είναι και η Λισαβόνα.

Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, έχοντας τους σταθερούς εκπροσώπους της, δηλαδή το The Clumsies και το Baba Au Rum, ενώ στην πρώτη του χρονιά λειτουργίας μπήκε στη λίστα και το Line στα Πετράλωνα που δεν το λες ακριβώς μπαρ, αλλά περισσότερο bar and food ή restaubar.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet