«Η πρώτη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο αφιερωμένη στο έργο της Γαλλίδας σχεδιάστριας, Gabriel “Coco” Chanel, χαρτογραφεί την πορεία της εμβληματικής δημιουργού, από την ίδρυση του Οίκου CHANEL μέχρι την εξέλιξη του εμβληματικού σχεδιαστικού της στυλ, που συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες σήμερα».

Το εισαγωγικό σημείωμα του μουσείου V&A για την έκθεση, «Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto» περιγράφει επακριβώς το στάτους της πρωτοπόρου σχεδιάστριας μόδας. 52 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Chanel συνεχίζει να κυριαρχεί στις σκέψεις των μεγάλων οίκων μόδας, το επίθετό της να είναι συνδεδεμένο με ένα από τα πιο εμβληματικά brand παγκοσμίως, η αύρα της να απλώνεται στην πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι.

Chanel
Dress, by Gabrielle Chanel, 1932. © Patrimoine de CHANEL, Paris / Photo: Nicholas Alan Cope

Στο άλλο άκρο της Μάγχης, λοιπόν, στήνεται για πρώτη φορά μια έκθεση – αφιέρωμα στη Γαλλίδα δημιουργό, στο V&A Museum, το μεγαλύτερο μουσείο εφαρμοσμένων και διακοσμητικών τεχνών, σχεδιασμού και γλυπτικής στον κόσμο.

Από τα 200 ρούχα που θα εκτεθούν, τα 122 θα είναι νέες προσθήκες. Η Οριόλ Κάλεν, η οποία βρισκόταν πίσω από την πρόσφατη sold out έκθεση V&A, Christian Dior: Designer of Dreams, αποκάλυψε πως η ομάδα της «εξέτασε διεθνείς συλλογές για κομμάτια που δεν έχουν εκτεθεί ξανά, μερικά άνω των 100 ετών».

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet