Να κριθεί ένοχος για 3 από τις 4 υποθέσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων αγοριών πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Όσον αφορά στον 4ο βιασμό σε βάρος ενήλικα άντρα ζήτησε την αθώωσή του κατηγορουμένου καθώς ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε και εγείρονται ερωτηματικά για την αξιοπιστία του.

«Οι αποδείξεις πρωτίστως διεξάγονται επ’ ακροατηρίω και όχι στις τηλεοράσεις. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και για τη βασιμότητα της καταγγελίας του», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό απεδείχθησαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο κατηγορούμενος περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν στο πρόσωπό του.

Ο εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περιγράφοντας όλες τις περιπτώσεις βιασμού που έχουν αποδοθεί στο Δημήτρη Λιγνάδη και καταλήγοντας πως είναι “δικαιολογημένες οι διαφοροποιήσεις των παθόντων, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την προανήγγειλε μέχρι την καταγγελία”.

Χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του ήταν όταν ο εισαγγελέας εξήγησε στην αγόρευσή του πως ο κατηγορούμενος ήξερε να επιλέγει τα θύματά του και είχε τη σιγουριά και τον δόλο πως δεν θα τον καταγγείλουν:

«Τελέστηκαν ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας, έχτιζε πρώτα σχέση εμπιστοσύνης με τα θύματά του και τους δημιουργούσε την πεποίθηση, ότι θα τα βοηθούσε να αναδειχθούν επαγγελματικά, σε όποιον χώρο επιθυμούσαν. Η μεθοδολογία που ανέπτυξε επιβεβαιώθηκε από μαρτυρική κατάθεση, που μιλούσε για προσπάθεια του Δ. Λιγνάδη επιβολής της εξουσίας του. Καμία λογική εξήγηση δεν έδωσε ο κατηγορούμενος για τη σχέση του με τους δυο από τους καταγγέλλοντες… Οι καταγγέλλοντες δεν απόλαυσαν κανέναν οικονομικό όφελος, αντίθετα χρειάστηκε να ανακαλέσουν τραυματικές μνήμες. Καμία σκευωρία σε βάρος του κατηγορουμένου δεν αποδείχθηκε. Τα θύματα μίλησαν και μάλιστα μίλησαν δυνατά, αντιθέτως ο κατηγορούμενος στην απολογία του δεν παρείχε λογικές απαντήσεις για τα κίνητρα των παθόντων», είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν προέρχονται από ανθρώπους του θεάτρου, αλλά από πρόσωπα του περιβάλλοντος του, που ο ίδιος είχε επιλέξει, να συναναστρέφεται. Έχει τελεστεί η πράξη του βιασμού κατά συρροή σε βάρος των τριών παθόντων. Ο κατηγορούμενος γνώριζε, ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν συναινούσαν τα θύματα. Να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος του τέταρτου καταγγέλλοντα. Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος, δεν αναιρεί τη διάπραξη των αδικημάτων. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος, γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά, ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός και τόνισε ότι «κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής» κατέληξε.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet