Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Υπενθυμίζουμε πως ο ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Στο βήμα να καταθέσει ανέβηκε η μητέρα της πρώτης κοπέλας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό, στο καμαρίνι του θεάτρου “Ηβη”, το 2008. Η μάρτυρας είχε συνεργαστεί μάλιστα με τον ηθοποιό σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010, και όπως έχει καταθέσει στην ανακρίτρια, η ίδια όπως και η κόρη της, είχαν γίνει αποδέκτες ανάρμοστων συμπεριφορών από τον κατηγορούμενο.

Περιέγραψε το πως ξεκίνησε η γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσω του Σπύρου Μπιμπίλα την εποχή που έπαιζε στο επιτυχημένο σήριαλ “Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”. Σύμφωνα με την κατάθεσή της η κόρη της γνώρισε τον ηθοποιό το 2004 όταν βρέθηκε στην θεατρική πρεμιέρα του έργου που έπαιζαν μαζί με τον κατηγορούμενο.

“Με ρωτούσε για το παιδί. Ο φίλος μου, ο συνεργάτης μου. Την καλούσε στα καμαρίνια και μιλούσαν. Μου υποσχέθηκε ότι θα έρχεται στη δραματική σχολή που θα διδάξει. Κάποια στιγμή τον ρώτησα πώς βλέπει το παιδί. Το παιδί έχει σπίθα… Τη βλέπω και θα τη βοηθήσω να ανοίξει τα εκφραστικά της μέσα” μου είπε.

Η κόρη της δεν είδε ποτέ τον Πέτρο Φιλιππίδη ερωτικά ενώ δεν της ανέφερε ποτέ τον βιασμό, μέχρι που κλήθηκε προς κατάθεση από την ανακρίτρια.

“Τότε ήταν που άρχισα να διαβάζω στα site ότι υπήρχε μια κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού. Την πήρα τηλέφωνο και μου είπε ‘Μανούλα μου, δεν μπορώ να σου πω κάτι. Μανούλα μου… εγώ είμαι η κοπέλα. Ένιωσα συνένοχος του βιαστή του παιδιού. Αυτός έχει πάει με το μισό θέατρο γιατί να μου βιάσει το παιδί; Μου έλεγε ο Πέτρος Φιλιππίδης ότι είμαστε οικογένεια. Ήταν προστατευτικός. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;”

Ξέσπασε σε λυγμούς η γνωστή ηθοποιός

Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος ξέσπασε σε λυγμούς και μάλιστα δήλωσε πως αισθάνεται συνένοχη στο βιασμό του παιδιού της.

“Πώς νομίζετε ότι νιώθει μια μανά… Σκέφτομαι το παιδί μου, τι έχει περάσει στα χέρια του και κάθε άλλο κορίτσι. Λέτε ότι σταμάτησε τη δράση του το 2014. Εκεί έξω υπάρχει κι άλλη μια γυναίκα που έχει βιάσει μετά το 2014. Την έστειλα εγώ με χαρά να τη βιάσει. Την έστειλα με χαρά να τη συναντήσει. Καταλαβαίνετε. Και όλο αυτό το πράγμα δε θα το ξεπεράσω ποτέ”.

“Tο παιδί πήγαινε σε ψυχολόγο, μου έλεγε, όμως, ότι το κάνει για αυτοβελτίωση. Ένιωσα τεράστιες ενοχές ότι εγώ έβαλα το παιδί σε αυτό το περιβάλλον. Ήταν όλος μου ο κόσμος κι αυτός έσπασε τον κόσμο μου. Αρρώστησα. Έχω πρόβλημα με το συκώτι μου, η κόρη μου έχει αυτοάνοσο. Ήταν η μεγαλύτερη στεναχώρια της ζωής μου. Δε νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ. Έρχομαι εδώ και με κοιτάει ο Πέτρος Φιλιππίδης στα μάτια. Αντί να κατεβάζει το βλέμμα. Που με έβαζε να παίρνω το παιδί μου και αυτός το είχε βιάσει”, κατέληξε η μάρτυρας.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet