Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την Ελένη Χρονοπούλου η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Χρονοπούλου κακοποιήθηκε έπειτα από ραντεβού της με τον Αλέξη Γεωργούλη. Στο φαρμακείο στο οποίο απευθύνθηκε, την προέτρεψαν να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή, κάτι που έπραξε και έτσι συντάχτηκε ιατροδικαστική έκθεση από νοσοκομείο των Βρυξελλών που αναφέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αν και η καταγγελία τότε έγινε ανώνυμα η συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας για το κίνημα #MeToo φαίνεται ότι την οδήγησε να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελένη Χρονοπούλου:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Χρονοπούλου.

Για πρώτη φορά μάλιστα μίλησε και ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!