Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα το τραγούδι «Europapa» για την επίσημη συμμετοχή της Ολλανδίας στην φετινή Eurovision. Εκπρόσωπος της χώρας θα είναι ο Joost Klein, ένας εκκεντρικός 26χρονος ράπερ, ιδιαίτερα γνωστός στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Γερμανία.

Όπως φαίνεται ένα θλιβερό γεγονός στάθηκε η αφορμή προκειμένου ο Joost να δημιουργήσει αυτό το κομμάτι. Το γεγονός αυτό δεν είναι άλλο από την απώλεια των γονιών του.

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι της Eurovision

Τo 2010, σε ηλικία 12 ετών, ο Joost έχασε τον πατέρα του από καρκίνο και έναν χρόνο αργότερα, το 2011, η μητέρα του πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή. Το αγόρι έμεινε ορφανό από γονείς και ανατράφηκε από τα δύο αδέρφια του, έχοντας από τότε μέσα του ένα τεράστιο κενό. «Το “Europapa” αναφέρεται σε ένα παιδί που έχασε τους γονείς του και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να βρει τον εαυτό του και να διηγηθεί την ιστορία του» ανέφερε ο ίδιος.

Μάλιστα, στο επίσημο video clip του «Europapa» βλέπουμε τον 26χρονο καλλιτέχνη να περιπλανιέται στην Ευρώπη για να βρει αυτό πού του ανήκει. Στο τέλος του video clip, το χαρούμενο αρχικό κλίμα υποχωρεί ξαφνικά, με τον τραγουδιστή να βλέπει τον εαυτό του ως παιδί δίπλα στον πατέρα του. Κοιτάζονται και ο Joost λέει στον πατέρα του πως του λείπει και πως ακολούθησε όσα του έλεγε, ότι δηλαδή ο κόσμος δεν έχει σύνορα.

Στη συνέχεια, η κάμερα εστιάζει σε μια οικογενειακή φωτογραφία, με τον Joost και τους γονείς του, η οποία πιάνει φωτιά, όπως και το σπίτι τους. Στο τελευταίο πλάνο του video clip αναγράφεται, σε μαύρο φόντο, η αφιέρωση: «Από εμένα, για τους γονείς μου».

Μήπως ο Joost τελικά μας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τα σημάδια των καιρών μας; Θα πάρει άραγε τους 12 points που περιμένει; Αναμένουμε την μεγάλη βραδιά για να το μάθουμε.

Διαβάστε επίσης:

Timothée Chalamet: Αποκαλύπτει ότι θέλει τον Austin Butler να υποδυθεί τον Elvis Presley στην ταινία του Bob Dylan

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet