Το κατά πόσο ένας άνθρωπος θέλει όντως να αλλάξει τον κόσμο και να φέρει την ισότητα των ανθρώπων κι όχι να εκδικηθεί αυτούς που θεωρεί ότι του την στερούσαν, φαίνεται στη ρητορική, στον τρόπο που μιλάει. Ναι, αρκετές φορές λέμε πράγματα δίχως να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς σημαίνουν ή να τα πολυσκεφτόμαστε. Κάποιες φράσεις όμως παίρνουν τέτοιες διαστάσεις που το να μην σκεφτείς το νόημα τους, είναι αποτέλεσμα του ότι δε θες να ξεβολευτείς και να πεις την αλήθεια που πονάει. Κι η Δανάη Μπάρκα πιάστηκε στη φάκα.

Η Δανάη Μπάρκα περιέγραψε στη σημερινή εκπομπή ένα περιστατικό με μια δημοσιογράφο από μια εκπομπή, η οποία της ανέφερε ότι συνεχίζει να ανεβάζει φωτογραφίες με μαγιό κλπ. παρά τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δεχτεί από μερικούς χαζούς. Η παρουσιάστρια εξέφρασε τον εκνευρισμό της.

«Μου έτυχε ένα περιστατικό πριν λίγο καιρό, όταν πήγα να παρακολουθήσω μια παράσταση. Ήταν μια δημοσιογράφος με μια κάμερα, μιλάγαμε και ξαφνικά μου λέει “παρότι υπάρχουν αρνητικές κριτικές κάτω από τις φωτογραφίες σου με μαγιό, συνεχίζεις να ανεβάζεις”. Σαν να μου λέει ότι “υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βρίζουν, αλλά εσύ δεν το βάζεις κάτω”.

Ότι τι; Θα έπρεπε να κάτσω να κλαίω; Στην αρχή σοκαρίστηκα γιατί ήθελα να απαντήσω πιο απότομα, αλλά δεν το έκανα γιατί σεβάστηκα τη δουλειά της. Οπότε είπα ότι ναι, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί.

Παρ’ όλα αυτά, μετά για αρκετά λεπτά είχα μέσα μου ένταση και έλεγα είναι δυνατόν να έρχεται ένας άνθρωπος και να με ρωτάει εάν θα συνεχίσω, επειδή βρέθηκε ένας κάτω από τη φωτογραφία μου, να πει “έλα τι ανεβάζεις…”. Μου φάνηκε αγενέστατο, πολύ παλιακό και ειδικά από κορίτσι προς κορίτσι».

Δανάη Μπάρκα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Προφανέστατα είναι μια πανηλίθια και οικτρή ερώτηση από την δημοσιογράφο. Επιεικώς πανηλίθια. Πραγματικά αναρωτιέσαι τι σκεφτόταν όταν την έκανε. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει ανοιχτά και τίμια «ξέρετε κυρία Μπάρκα, θέλουμε να κάνουμε νούμερα γι΄αυτό πείτε μας με το ζόρι ότι κάποιος σας αποκάλεσε χοντρή για να τον κράξουμε όλοι μαζί».

Δικαιολογημένα εκνευρίστηκε η Δανάη Μπάρκα. Το άτομο εκτός τηλεόρασης. Γιατί η Δανάη Μπάρκα η παρουσιάστρια θα πρέπει να αναρωτηθεί τι εκτρέφουν εκπομπές ψυχαγωγικές όπως και η δική της, τι ντιρεκτίβα δίνουν οι αρχισυντάκτες στους ρεπόρτερ που στέλνουν να περιμένουν ώρες με το μικρόφωνο και τι πίεση υπάρχει για να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και να βρουν κάτι που να αξίζει να προβληθεί.

Δεν είναι όμως αυτό που θέλω να εστιάσω τόσο. Θα πιαστώ από το τελείωμα των λόγων της.

Και ειδικά από κορίτσι σε κορίτσι. Κατανοώ πλήρως ότι μια κοπέλα, μια γυναίκα υφίσταται περισσότερο τα σχόλια για το σώμα της, είτε πολύ επαινετικά, είτε αρνητικά, είτε χυδαία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν το υφίστανται και οι άντρες. Για πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται στα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες του Damiano David των Maneskin, ειδικά σε αυτές που δείχνει για παράδειγμα τον πωπό του. Δείτε τι γίνεται στα σχόλια του Morrone, αυτού του Ιταλού. Και δεν είναι οι μόνοι…

Ναι, οι γυναίκες έχουν την πλειοψηφία των αποστημάτων της πατριαρχίας ως παραλήπτες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άντρες που να βιώνουν τις ίδιες ασχήμιες. Δεν έχει υποστεί δηλαδή ο Πάνος Καμμένος bullying για το σώμα του; Ή ο Βενιζέλος με τον Πάγκαλο. Και δη από γυναίκες. Μάλλον στον ύπνο μου θα τα είδα.

Διαβάστε περισσότερα για το άρθρο στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet