Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την θεαματική εξέλιξη της επιστήμης στα θέματα γονιμότητας, που επέτρεψε σε εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο να αποκτήσουν παιδί, ακόμα και σε περιπτώσεις που πριν μερικά χρόνια, αυτό θα ήταν αδύνατον.

Και ενώ παλιότερα τα προβλήματα γονιμότητας ήταν ταμπού, σήμερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες, μεταξύ αυτών και πολύ αναγνωρίσιμες, μοιράζονται τα την δική τους εμπειρία προκειμένου να αποτελέσουν παράδειγμα για τις υπόλοιπες γυναίκες, που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά είτε φοβούνται είτε δεν είναι ενημερωμένες για τις νέες μεθόδους.

Πλέον και ενώ το ηλικιακό όριο τεκνοποίησης διαρκώς αυξάνεται, αρκετές γυναίκες, αποφασίζουν να προχωρήσουν σε κατάψυξη ωαρίων, ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης και να ξεπεράσουν ενδεχόμενα εμπόδια υπογονιμότητας.

Η Kesha, αποφάσισε να μοιραστεί τη δική της εμπειρία αναφορικά με την απόφαση της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων. Συγκεκριμένα, περιέγραψε την δραματική εξέλιξη που είχε η όλη διαδικασία.

Kesha στο SELF

Η Kesha μίλησε με γενναιότητα σε πρόσφατη συνέντευξή της λέγοντας: «Κόντεψα να πεθάνω τον Ιανουάριο», αποκάλυψε η 36χρονη, εξηγώντας ότι είχε πάρει την απόφαση να καταψύξει τα ωάρια της πέρυσι για να «πάρω την αναπαραγωγική μου υγεία στα χέρια μου», προσθέτοντας: «Στέκομαι δίπλα σε όλους που το κάνουν αυτό».

Η τραγουδίστρια του The Your Love is my Drug είχε εμφανιστεί στις Μπαχάμες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και διαπίστωσε ότι ένιωθε πολύ αδύναμη για να περπατήσει μετά το show. Τελικά, πέρασε εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια ανάρρωσε στο σπίτι.

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, η Kesha είχε αναπτύξει μια ασυνήθιστη αλλά σοβαρή επιπλοκή από τη διαδικασία γονιμότητας λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού της συστήματος. Συγκεκριμένα, διαγνώστηκε με Κοινή Μεταβλητή Ανοσοανεπάρκεια (CVID) η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα προστατευτικών αντισωμάτων και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Αυτό που πέρασε η Kesha μπορεί να είναι σχετικά σπάνιο, αλλά 1 στις 4 γυναίκες εμφανίζει παρενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάψυξης ωαρίων. Είναι επίσης πιθανό να εμφανιστεί το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (OHSS) λόγω των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την τόνωση των ωοθηκών να παράγουν ωάρια προκαλώντας επίσης πολύ υψηλά επίπεδα ορμονών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διεύρυνση των ωοθηκών, διαρροή υγρού στην κοιλιά και ανωμαλίες ηλεκτρολυτών.

Διαβάστε επίσης:

Κολπικά υγρά: τι αποκαλύπτει το χρώμα τους για την υγεία μας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!