Η Κωνσταντίνα το βράδυ της Τετάρτης (17/3) ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show», όπου με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η τραγουδίστρια γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη δική της τραυματική εμπειρία, όπου ηχούσαν οι σειρήνες στην Κύπρο και προσπαθούσαν να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσε τα αγαπημένα της πρόσωπα που ήταν αιχμάλωτοι. Ανάμεσά τους και ο πατέρας της, ο οποίος 48 χρόνια μετά δεν έχει βρεθεί.

Κωνσταντίνα

«Η μαμά μου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, να φροντίσει 5 παιδιά έχοντας χάσει τον άντρα της, που είναι αγνοούμενος στον πόλεμο του 1974. Ξυπνάνε μνήμες, καταρρακώνεται η ψυχή σου και βιώνεις την παιδική σου ηλικία. Εγώ έζησα τον πόλεμο στην παιδική μου ηλικία, ξέρω και τον ήχο από τις σειρήνες και λέω δεν μπορώ να τις ξανακούσω. Ξέρω και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς, ξέρω την αιχμαλωσία γιατί τα δύο μου αδέρφια ήταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο, ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους» είπε η Κωνσταντίνα.

«Ξέρω και το πιο δύσκολο πλήγμα το να έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο τον περιμένουμε να έρθει. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι μπορεί να έρθει και να είναι ζωντανός. Όταν περάσανε όμως 46 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοουμένους, μιλάμε για 2.000 αγνοουμένους».

«Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που όταν γινόταν η ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήμουν με τη φωτογραφία του πατέρα μου και περιμέναμε να μάθουμε κάποιο νέο απ’ αυτούς που επιστρέφανε και τους δίναν πίσω. Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα. Έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία, σε μια ηλικία που τον είχα τόση ανάγκη».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet