Ένα ηχηρό μήνυμα στη Δύση και σε όλον τον κόσμο με «όπλο» τη μουσική τους έστειλαν οι καλλιτέχνες της όπερας της Οδησσού, τραγουδώντας κάτω από την ουκρανική σημαία και ζητώντας υποστήριξη για την Ουκρανία.

Οι μουσικοί παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικής έξω από την όπερα του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού ύμνου της Ουκρανίας και του «Va, Pensiero» από την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι, Nabucco.

Γνωστό και ως «Χορωδία των Εβραίων Σκλάβων», το «Va, Pensiero» τραγουδιέται στην τρίτη πράξη της όπερας, όταν οι Ισραηλίτες έχουν αιχμαλωτιστεί και φυλακιστεί στη Βαβυλώνα.

Συγκινητικά, το ρεφρέν περιλαμβάνει τους στίχους, «Oh my country so beautiful and lost!».

Τραγουδώντας στην άδεια κεντρική πλατεία της πόλης, οι καλλιτέχνες της όπερας της Οδησσού έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ζητώντας την ακόμη πιο ισχυρή στήριξη της Δύσης για να μπορέσουν να αμυνθούν στον ρωσικό πόλεμο.

Πολλοί από αυτούς τους καλλιτέχνες έχουν κληθεί πλέον να παίξουν τον ρόλο των πολιτοφυλάκων, ενόψει των επιθέσεων της Ρωσίας στην στρατηγικής σημασίας πόλη τους. Καλλιτέχνες που αναγκάζονται να πιάσουν τα όπλα, όταν για τους ίδιους το πιο ισχυρό «όπλο» είναι η ίδια η μουσική και με αυτό θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet