Σκρολάροντας πρόσφατα στο Tik-Tok πέτυχα ένα βίντεο της Kris Jenner και ομολογώ πως μου πήρε λίγη ώρα να την αναγνωρίσω. Μετά από τόσες πλαστικές, έχει αλλάξει η δομή του προσώπου της και θυμίζει συναρμολογούμενο. Τα ζυγωματικά είναι σε άλλο μήκος μεταξύ τους και τα χείλη έχουν πλέον δική τους …προσωπικότητα. Ταυτόχρονα, δεν κουνιέται μυς στο πρόσωπό της και φαίνεται σα να δυσκολεύεται να μιλήσει. Κι αυτό μπορεί να κάνει κάποιον να αναρωτηθεί: πόσες πλαστικές είναι αρκετές;

@kyliejenner kris collection round 2? 😉 @kyliecosmetics ♬ Janrah – $avannah Hannah

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του αρέσει στον εαυτό του καθώς όλοι μας έχουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (του σώματός μας)…  Μπορείς να κάνεις υαλουρονικό, μπότοξ, να βάλεις στήθος ή ό,τι άλλο θες, όμως σίγουρα όλα αυτά δεν κάνουν καλό στην υγεία του σώματος, πόσο μάλλον αν υπερβάλλεις… 

Σε πολλές περιπτώσεις ένας πλαστικός χειρουργός καλείται να κάνει το καλύτερο που μπορεί για κάποιο άτομο που παραμορφώθηκε σε ατύχημα ή έπρεπε να κάνει αφαίρεση στήθους. Η συντριπτική όμως πλειονότητα καταφεύγει στον πλαστικό για «αισθητικούς» λόγους. Ο πλαστικός  Dr William Adams Jr επισημαίνει: «Η παρέμβαση σε ένα υγιές σώμα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά για να μειώσουμε τον κίνδυνο κακής απορρόφησης από τον οργανισμό όσο το δυνατό περισσότερο. Γι’ αυτό είναι ουσιώδους σημασίας να επιλέξεις ένα πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο και ας δώσεις παραπάνω χρήματα».

πλαστικές

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ύπουλο πράγμα. Ναι μεν κάποιες μικρο- παρεμβάσεις δεν δημιουργούν πλέον πρόβλημα στον οργανισμό, όμως όταν καταντάς  να επισκέπτεσαι κάθε βδομάδα τον πλαστικό σου, αρχίζει αυτό και γίνεται εθισμός. Ο Dr William Adams Jr επισημαίνει κάποια σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον το έχεις παρακάνει.

Εθισμός και πλαστικές

Πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να ακολουθούν εθιστικές συμπεριφορές. Δηλαδή εάν κάτι τους κάνει να αισθάνονται στην αρχή καλά, εθίζονται πιστεύοντας πως θα τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. «Μια εθιστική προσωπικότητα μπορεί να οδηγήσει την πλαστική χειρουργική  να ξεπεράσει τα όριά της!», λέει ο Dr Adams, «Μετά την πρώτη τους πλαστική είναι τόσο ενθουσιασμένοι που αρχίζουν και βλέπουν παντού ατέλειες. Έτσι μπαίνουν σε μια διαδικασία να βρίσκουν συνεχώς κι άλλα σημεία του σώματός τους που “χρειάζονται οπωσδήποτε” παρέμβαση. Μετά από λίγο, ο αριθμός των πλαστικών αρχίζει να επηρεάζει και το πορτοφόλι αλλά και την εμφάνιση. Γι αυτό και στα μεγάλα κέντρα πλαστικής χειρουργικής υπάρχει ένας ψυχολόγος που παρακολουθεί τους ασθενής που αρχίζουν να ξεφεύγουν και συμβουλεύει εμάς τους γιατρούς.»

Πρέπει να φτιάξεις σε άλλον πλαστικό τις αποτυχημένες παρεμβάσεις σου

Εάν έχεις φτάσει στο σημείο όπου πρέπει να συμβουλευτείς έναν διαφορετικό πλαστικό χειρουργό για να σε βοηθήσει να διορθώσεις πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υπέβαλλες τον εαυτό σου για χρόνια, τότε είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως πρέπει να σταματήσεις λίγο. «Δεν μιλάμε για μια εφάπαξ διαδικασία πολλαπλών επεμβάσεων που απλά απέτυχαν. Μιλάμε για χρόνια πολλαπλών επεμβάσεων που πλέον είναι τόσο υπερβολικές που στρέφονται εναντίον σου ή απλά όσο μεγαλώνεις, μετανιώνεις που τις έκανες. Να τονίσω πως μετά από ένα σημείο, κανένας πλαστικός χειρουργός δεν μπορεί να σε επαναφέρει στην αρχική σου μορφή κι αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζεις». 

Έχεις σταματήσει να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πολλές celebrities όπως η Κris Jenner, η Nicole Kidman, η Renee Zellweger, η Linda Evangelista που έχουν αλλάξει τελείως μορφή από αυτό που ήταν ενώ μερικές δεν τις αναγνωρίζεις από την αλλαγή!  Και μιλάμε για πρόσωπα τα οποία βλέπεις σχεδόν καθημερινά στην τηλεόραση και στις ταινίες.

«Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για τους οποίους επιθυμεί να κάνει πλαστική, αλλά στο επίκεντρο όλων είναι να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Το να αισθάνεσαι ανασφάλεια με το σώμα σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε θέματα ψυχικής υγείας, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές, επομένως κάποιες παρεμβάσεις ίσως σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα. Τέτοια συναισθήματα δημιουργούνται πολλές φορές κι όσο μεγαλώνει ένα άτομο. Εάν όμως κοιτάξεις στον καθρέφτη και αντικρίσεις ένα τελείως άγνωστο άτομο, τότε υπάρχει πρόβλημα!»

Η οικογένειά σου και οι φίλοι σου έχουν αρχίσει να ανησυχούν

Οι άνθρωποί μας είναι ο καθρέφτης μας σε πολλές περιπτώσεις. Εάν δεις πως οι επεμβάσεις που κάνεις στον εαυτό σου προβληματίζουν τους ανθρώπους που σε νοιάζονται, ίσως είναι η ώρα να σταματήσεις.

«Οι πλαστικές είναι προσωπική επιλογή του καθενός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λάβεις υπόψη τι λένε οι δικοί σου άνθρωποι. Εάν οι δικοί σου άνθρωποι αρχίζουν να σχολιάζουν την ποιότητα αλλά και την ποσότητα των πλαστικών που έχεις κάνει ίσως είναι καιρός να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς. Μην το πάρεις προσωπικά ή σαν προσβολή γιατί δείχνει ενδιαφέρον για αυτό που είσαι κι όχι για αυτό που σε έκανε η πλαστική. Μερικές φορές είναι δύσκολο για εμάς να δούμε την κατάσταση όπως είναι και πάντα μια γνώμη κάποιου που μας αγαπά, είναι χρήσιμη. Τέλος, εάν ο ίδιος ο πλαστικός σου σου πει πως καλό θα ήταν να σταματήσεις, τότε να ξέρεις ότι είσαι στο …μη περαιτέρω», λέει ο Dr Adams.

πλαστικές

Διαβάστε επίσης: Linda Evangelista: πως έφτασε από την απόλυτη κορυφή του μόντελινγκ στην απομόνωση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet