Μετά από το βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στην Μαριούπολη, έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια κατακραυγή εναντίον της Ρωσίας. Οι Ρώσοι δεν αρνούνται τον βομβαρδισμό. Υποστηρίζουν όμως ότι το μαιευτήριο είχε εκκενωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου. “Η εκκένωση άρχισε στις 24 και 4 μέρες μετά ολοκληρώθηκε”, υποστηρίζει η Ρωσία.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι από την 1η Μαρτίου είχαν εγκατασταθεί στο μαιευτήριο μονάδες από ακροδεξιούς των ταγμάτων του Αζόφ. Αυτούς λένε ότι βομβάρδισαν και όχι έγκυες και μικρά παιδιά.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζει αδιάλειπτα Tweets με πληροφορίες για το βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Όπως υποστηρίζει η ρωσική πλευρά, οι έγκυες που είδαμε είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί – και το Twitter έχει εξαγριωθεί! Στα σχόλια τους οι χρήστες κατηγορούν τους Ρώσους για γενοκτονία, για το ότι δεν έχουν ανθρωπιά μέσα τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έγραψαν πως οι Ρώσοι έχουν μια ειδική θέση στην κόλαση… 

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ρωσική πρεσβεία της Μ. Βρετανίας, είναι  και ο Λαβρόφ με τη Ζαχάροβα που είπε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης».

Η “ηθοποιός” έγκυος

Οι Ρώσοι επίσης διοχετεύουν διάφορες πληροφορίες για το περιστατικό, όπως ότι η κοπέλα «τραυματίας» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) είναι μοντέλο – ηθοποιός και δημοφιλής beauty blogger στη Μαριούπολη. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι καθώς μπορεί να είναι και blogger αλλά και έγκυος και θύμα της κακόβουλης επίθεσης. Το όνομά της είναι Marianna Podgurskaya. Η κοπέλα είναι πράγματι έγκυος, – λένε –  αλλά δεν μπορούσε να «νοσηλευτεί» (τα εισαγωγικά έχουν μπει από τη ρωσική πλευρά) στο μαιευτήριο, το οποίο βρισκόταν υπό την κατοχή του τάγματος Αζόφ και δεν υπήρχε προσωπικό μέσα. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχει ήδη γεννήσει

Ουκρανία

Τα ίδια υποστηρίζουν και για την έγκυο που είδαμε πάνω στο φορείο, ότι δηλαδή είναι η ίδια κοπέλα που βλέπουμε ξαπλωμένη στο φορείο με άλλα ρούχα, αλλά και όρθια να κατεβαίνει τις σκάλες και να περπατά μετά στον προαύλιο χώρο.

Ουκρανία

Επίθεση σε νηπιαγωγείο με τραυματίες

Υπενθυμίζουμε πως στις 18 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον βομβαρδισμό ενός νηπιαγωγείου σε εδάφη που ελέγχονται από φιλορωσικές δυνάμεις, κάνοντας λόγο για σοβαρή παραβίαση της Συμφωνίας του Μινσκ. Από πληροφορίες που μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα γίνεται λόγος για 6 τραυματίες.

Ουκρανία

Βομβαρδισμός σε ψυχιατρικό νοσοκομείο

Σήμερα οι Ρώσοι βομβάρδισαν ψυχιατρικό νοσοκομείο με 330 ασθενείς. Όπως πληροφορούμαστε από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περισσότερους Ουκρανούς πολίτες παρά στρατιώτες. «Θέλω αυτό να ακουστεί όχι μόνο στο Κίεβο αλλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από τις 4 το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου έως τα μεσάνυχτα της 9ης Μαρτίου, 549 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 957 τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκοβο, Όλεχ Σινεχούμποφ, ανακοίνωσε ότι 330 άνθρωποι ήταν στο νοσοκομείο και ότι 73 είχαν απομακρυνθεί ενώ συμπλήρωσε πως οι Ρώσοι πραγματοποιούν «βάναυση επίθεση κατά αμάχων […] Και οι 30 εργαζόμενοι και οι 330 ασθενείς ήταν σε καταφύγιο την ώρα του χτυπήματος».

Ουκρανία
Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι τραγική ενώ η κάλυψη των γεγονότων γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Και ο βρώμικος πόλεμος κατά των αμάχων συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο και τα 67 νεκρά παιδιά από τον πόλεμο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet