Σύμφωνα με τον Ουκρανό ανώτατο αξιωματούχο Ολεκσέι Ντανίλοφ, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής (24/02) μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 67 παιδιά. Το βουνό του τραγικού απολογισμού του πολέμου έχει αυτές τις 67 μικρές ψυχές στην κορυφή του. Ο αξιωματούχος επανέλαβε σε όλους τους τόνους, το πάγιο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, προκειμένου να μην μπορούν τα ρωσικά μαχητικά να προχωρούν σε βομβαρδισμούς.

Οι εικόνες των εγκύων να τρέχουν αιμόφυρτες πάνω σε φορεία δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Μια πρώτη καταμέτρηση “δείχνει” 17 ενήλικες τραυματίες ωστόσο ανάμεσά τους δεν υπήρχαν παιδιά.

Από τη ρωσική πλευρά, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα υποστηρίζει ότι “λίγο πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί ενθικιστές το είχαν εκκενώσει και είχαν ήδη πάρει θέσεις μάχης“, προσπαθώντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει την επίθεση.

Οι εικόνες όμως μας δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό. Τρομοκρατημένες έγκυοι να μεταφέρονται έξω από το νοσοκομείο με αίματα αμέσως μετά την επίθεση ενώ δεν υπήρχαν πουθενά αυτά τα περίφημα ουκρανικά τάγματα τα οποία ήθελαν να καταστείλουν οι Ρώσοι.

Ουκρανία

Αυτά είναι μόνο μια μικρή γεύση της ανθρωπιστικής κρίσης που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην καρδιά της Ευρώπης. Λίγοι τολμούν να χτυπήσουν τόσο ανήθικα ένα μαιευτήριο όχι απλά αδιαφορώντας για τις ψυχές που μπορεί να πάρουν αλλά και για την παγκόσμια κατακραυγή. Κάποιοι θα έλεγαν πως είναι συμβολικό, σα να χτυπάς τον εχθρό στη ρίζα του, από τη γέννησή του. Ακόμα και τώρα που ευτυχώς δεν σκοτώθηκε κάποιο παιδάκι η πράξη παραμένει εκτός από εξωφρενική, βαθιά αρρωστημένη.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet