Το ψηφιακό κράτος εξελίσσεται ήδη με ρυθμούς «χελώνας» στην χώρα μας, αφού χρειάστηκε να ξεσπάσει μία πανδημία ιού για να μπορούν επιτέλους κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες να γίνονται ηλεκτρονικά. Η μετάβαση αυτή έχει αποδειχτεί σωτήρια για πολλούς πολίτες που δεν απαιτείται πια να στήνονται σε ουρές για ώρες ολόκληρες έξω από δημόσιες υπηρεσίες, όπως συνέβαινε προηγουμένως.

Τελευταίο «βήμα» της εξέλιξης αυτή προς την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών είναι η προσθήκη της ταυτότητας αλλά και του διπλώματος οδήγησης στο ψηφιακό πορτοφόλι που έχει λανσάρει η κυβέρνηση, το Gov Gr Wallet.

Ωστόσο, σε κάποιους φάνηκε ύποπτη η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, την οποία θεώρησαν μία προσπάθεια για «φακέλωμα» των πολιτών.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πόσο μεγάλος είναι ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός σε αυτήν την χώρα. Το Gov Gr Wallet το μόνο που κάνει είναι να μας προσφέρει την δυνατότητα να έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή δεδομένα που ήδη έχει «φακελωμένα» για εμάς το κράτος.

Εξάλλου, όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα πολίτες του ελληνικού κράτους είναι ήδη καταχωρημένοι στο taxisnet, μέσω του οποίου μπορούν να συνδεθούν για να λάβουν την ψηφιακή τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

Επομένως, τι το καινούριο προσφέρει στο ελληνικό κράτος,  η νέα επιλογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας; Πως εξυπηρετεί το «σατανικό του σχέδιο» να μας φακελώσει;

Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet