Είναι γεγονός πως από τις καραντίνες του κορωνοϊού και έπειτα, το TikTok έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δίνοντας ραντεβού μαζί του κυρίως τα βράδια. Που μπαίνουμε υποτίθεται για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για να νυστάξουμε, και τελικά καταλήγουμε να σκλοράρουμε στον ψηφιακό μικρόκοσμο για μία ώρα. Και είναι λογικό, η πλατφόρμα είναι πραγματικά εθιστική και πολλές φορές, απλά το ένα φέρνει το άλλο. Μπαίνουμε σε ένα βίντεο, για παράδειγμα, και ξαφνικά βρισκόμαστε στην αναζήτηση παρόμοιων που έχουν ανέβει. Κάπως έτσι παρασυρόμαστε. 

Κάτι τέτοιο μου συνέβη πριν λίγες ημέρες, όταν ο αλγόριθμος του TikTok μου έβγαλε στο feed ένα βίντεο με έναν Έλληνα, που καθόταν μπροστά στην κάμερα και το μόνο που έκανε ήταν να τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Κάπου ανάμεσα σε βαριές ανάσες και ενοχλητικό μασούλημα (καθόλου ASMR δεν ήταν το βίντεο), έλεγε και κάποια νέα του, αλλά ο βασικός σκοπός του ήταν να τρώει. Σαν να είχε βάλει challenge στον εαυτό του ένα πράγμα. Στη λεζάντα έγραφε τη λέξη #mukbang.

Αναπόφευκτα μπήκα στο προφίλ του και παρατήρησα πως το περιεχόμενό του είναι μόνο αυτό: Να κάθεται μπροστά στην οθόνη και να τρώει για λογαριασμό μας. Φοράει και ένα μικρόφωνο κάτω από το σαγόνι του σχεδόν, για να έχουμε πλήρη ακουστική κάλυψη. Μέχρι και το σάλιο που κατεβαίνει. Τα σχόλια, δε, είναι διαφόρων ειδών. Υπάρχουν εκείνοι που τον συμβουλεύουν να σταματήσει γιατί κάνει κακό στην υγεία του, εκείνοι που τον χλευάζουν και εκείνοι που προτείνουν τι να φάει στο επόμενο βίντεο. «Φάε ένα ολόκληρο κοτόπουλο», είναι εξ αυτών. 

@chrisasmr_fanpage #fy #fyp #viral #greecetiktok #greece #mukbang #food #eating #pita #beer #chrisasmr #fanpage #serres #kavala ♬ πρωτότυπος ήχος – ChrisASMR_Fanpage

Δεν χρειάζεται επιστημονική διατύπωση για να καταλάβει κανείς πόσο επικίνδυνο και ανθιυγεινό φαινόμενο είναι αυτό. Όχι μόνο για τους ίδιους που καταναλώνουν τέτοιες ποσότητες φαγητού, αλλά και όσους παρακολουθούν mukbang βίντεο.

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet