Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr θα πραγματοποιείται η χορήγηση του ειδικού σήματος για τους κατόχους των επιβατικών αυτοκινήτων που θα κινούνται ελεύθερα στο Δακτύλιο, με βάση τα προβλεπόμενα από την προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: «Για τη χορήγηση του ειδικού σήματος απαιτείται πρόσβαση του αιτούντος/χρήστη στην ηλεκτρονική εφαρμογή της περ. β’ και προηγούμενη αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του ν. 4727/2020. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η χρήση της εφαρμογής επιτρέπεται μόνον από πιστοποιημένους χρήστες, γεγονός που διασφαλίζεται από την εισαγωγή του αριθμού Αναγνώρισης (αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας) του οχήματος και του αριθμού φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του κύριου ή/και κατόχου του οχήματος».

Ο ιδιοκτήτης του επιβατικού αυτοκινήτου θα μπορεί να εκτυπώσει το σήμα ή να το έχει και στο κινητό του, για να το επιδεικνύει σε έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ). Η εφαρμογή αυτή θα έχει ισχύ μόνο για τις γενικές διατάξεις (αυτοκίνητα Euro6 αν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) λιγότερο από 120 γρ./χλμ., όπως και όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής) και όχι για τις ειδικές, στις οποίες άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο θα χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούχων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Διάβασε τις εξαιρέσεις της εκ περιτροπής κυκλοφορίας στο Δακτύλιο στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!