Στο αυτοκίνητο μας πρέπει να έχουμε απαραίτητα όλα τα έγγραφα, τα οποία απαιτούνται σε ένα έλεγχο της τροχαίας, ενώ θα βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης να βρείτε χρήσιμα τηλέφωνα, όπως αυτό μιας οδικής βοήθειας ή του ασφαλιστικού σας συμβούλου.

Πέρα λοιπόν απ’ αυτά, ο νόμος υποχρεώνει κάθε κάτοχο αυτοκινήτου, να έχει μαζί του στο όχημά του κάποια εργαλεία, που είναι:

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός
  • Πυροσβεστήρα
  • Καλώδια μπαταρίας
  • Αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Ρεζέρβα, μαζί με γρύλο και κλειδιά ή κιτ επισκευής

Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος που ακινητοποιείται το όχημα, θα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα τρίγωνο, σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτό, έτσι ώστε να ενημερώνει έγκαιρα τα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Επιπλέον, θα πρέπει να φορέσουμε το ειδικό γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός, έτσι να μπορούν να μας αναγνωρίσουν πιο εύκολα.

Ο πυροσβεστήρας είναι ένα ακόμα «εργαλείο» το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λείπει από το αυτοκίνητό μας. Μάλιστα θα πρέπει να είναι τοποθετημένος σε σημείο ου έχουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης του, έτσι ώστε να τον αντικαταστήσουμε αν αυτό είναι απαραίτητο.

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet