Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και το Ίδρυμα Ellen MacArthur, η βιομηχανία της μόδας είναι υπεύθυνη για το 10% των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα και σχεδόν το 20% των λυμάτων. Επομένως, το να επενδύσεις σε διαχρονικά κομμάτια και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να φροντίσεις τα items που αγαπάς να φοράς καθημερινά είναι μια μεγάλη νίκη για εσένα και μια μικρή νίκη για το περιβάλλον. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικούς απλούς τρόπους για να αναζωογονήσεις την γκαρνταρόμπα σου και να εξασφαλίσεις ότι θα φοράς τα αγαπημένα σου κομμάτια για πολύ καιρό ακόμα.

1. Σταμάτα να πλένεις τα jeans σου

Mπορεί να ακούγεται αηδιαστικό, αλλά η κατάσταση έχει ως εξής: είναι απόλυτα αποδεκτό να μην πλύνεις τα jeans μέχρι να τους συμβεί κάτι πολύ αηδιαστικό ή αν δεν μπορείς να περιμένεις τόσο μέχρι να τα φορέσεις 3 ή 4 φορές. Η έρευνα υποστηρίζει ότι η μείωση της συχνότητας πλυσίματος των jeans σου παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσεις τη φθορά τους στο ελάχιστο.

γκαρνταρόμπα

2. Χρησιμοποίησε απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσεις τα λευκά αθλητικά σου παπούτσια

Η Maeve Richmond, ιδρύτρια της εταιρείας οικιακής οργάνωσης Maeve’s Method, υποστηρίζει ότι το σαπούνι για τα πιάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για να απαλλαγείς από την επίμονη βρωμιά στα αθλητικά σου παπούτσια. Όπως αποδεικνύεται, το απορρυπαντικό στο σαπούνι πιάτων δημιουργεί έναν ελαφρύ αφρό, εξαιρετικό για να διεισδύει στους επίμονους λεκέδες.  Για να κάνεις τα λευκά αθλητικά παπούτσια σου να φαίνονται ξανά σαν καινούργια, ανακατέψτε μικρή ποσότητα —όχι περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού— σαπούνι πιάτων σε ένα φλιτζάνι νερό και ανακάτεψε τα μέχρι να αφρίσουν. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι ή οδοντόβουρτσα για να τρίψεις απαλά το μείγμα σε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των σόλων.

γκαρνταρόμπα

Διάβασε τους υπόλοιπους τρόπους για να παρατείνεις τη ζωή της γκαρνταρόμπας σου στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet