Θες να προσθέσεις χρώμα και φρεσκάδα στον χώρο σου; Η λύση είναι τα φυτά για εσωτερικούς χώρους, το απόλυτο trend διακόσμησης για τον χώρο σου, αφού σου χρίζουν χρώμα, ζωντάνια και φυσική ομορφιά! Ο μεγαλύτερος φόβος όμως για αυτά τα φυτά είναι να ζήσουν και να μην ξεραθούν. Εμείς σου βρήκαμε 5 φυτά που ζουν στην σκιά του σπιτιού, χρειάζονται λιγότερη φροντίδα και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αν θα τα καταφέρεις στη φροντίδα τους!

#1 Σανσεβιέρια

Το φυτό αυτό αποτελεί πραγματικά την ιδανικότερη επιλογή για έναν μη έμπειρο καλλιεργητή, αφού οι ανάγκες φροντίδας του είναι ελάχιστες. Οι σανσεβιέριες μπορούν να επιβιώσουν εβδομάδες ολόκληρες χωρίς υγρασία και δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως, γεγονός που τις καθιστά το τέλειο φυτό για εσένα που ξεχνάς συνεχώς το πότισμα!

φυτά

Οδηγίες φροντίδας
Προτιμά σημεία φωτεινά, με έμμεσο φως, αλλά προσαρμόζεται και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


#2 Ζάμια

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό σπιτιών και γραφείων. Οι χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που δεν έχεις ακόμη σωστό προγραμματισμό στη φροντίδα των φυτών! Οι ζάμιες είναι κομψές, ανθεκτικές και βασικά άφθαρτες, αφού μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορα περιβάλλοντα. Εάν πραγματικά δεν μπορείς να κρατήσεις κανένα φυτό ζωντανό, αυτό είναι το φυτό σου!

φυτά

Οδηγίες φροντίδας
Μπορεί να ζήσει σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φωτισμού, ενώ ανέχεται και τη μερική σκιά. Θα πρέπει όμως να αποφύγεις το άμεσο ηλιακό φως.


#3 Αλόη

Η αλόη αν και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, συνιστά παράλληλα και μια εξαιρετική πρόταση για κάθε αρχάριο καλλιεργητή! Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης με παχιά και σαρκώδη φύλλα, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα του!

φυτά

Οδηγίες φροντίδας
Τοποθέτησέ τη σε σημείο του χώρου που δέχεται έμμεσο φως, αφού η απευθείας έκθεση στο φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, Ιδανική τοποθεσία για να το βάλεις είναι ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.


#4 Κέντια

Η Κέντια επιβλητική και κομψή! Χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φύλλα της, τα οποία αναπτύσσονται σε μορφή βεντάλιας που γέρνουν με χάρη προς τα κάτω, προσδίδοντας έναν εξωτικό τόνο στο χώρο. Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας!

φυτά

Οδηγίες φροντίδας
Αντέχει τόσο σε σκιά όσο και σε φωτεινό, έμμεσο φως. Απέφυγε ωστόσο την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.


#5 Κοκοφοίνικας

Ο κοκοφοίνικας είναι ένα από τα πιο διάσημα τροπικά φυτά που έχουμε συνδέσει με εικόνες από μακρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και μαγευτικές παραλίες. Μπορείς όμως να το βάλεις και στο σπίτι σου, σε γλάστρα και το το αισθητικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

φυτά

Οδηγίες φροντίδας
Ο κοκοφοίνικας αγαπάει τη ζέστη και το φως. Για να διατηρήσεις το φυτό του κοκοφοίνικα μέσα στο σπίτι σου ως φυτό εσωτερικού χώρου, χρειάζεσαι ένα ζεστό και φωτεινό χώρο. Απέφυγε να τοποθετείς τη γλάστρα κοντά σε ψυχρά ρεύματα και κλιματιστικά.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet