Δεν ξέρω, αν σύμφωνα με τους ειδικούς είναι κατάλληλη η περίοδος να ανακαινίσεις την κουζίνα στο σπίτι. Ξέρω όμως, ότι έχει έρθει η δική μου σειρά και εδώ και μήνες ψάχνω χρώματα, ύφος, σχέδια και σχήματα για την κουζίνα μου.

Επειδή λοιπόν, πρόκειται για μία απολαυστική αλλά και κάπως αγχωτική διαδικασία (μόνο αυτό να ήταν το άγχος στη ζωής μας!), σκέφτηκα ότι αν μοιραστώ όσα έχω κάνει save στο Instagram ίσως να βοηθήσω αλλά και να βοηθηθώ. Ξέρεις, αν προτείνεις σε κάποιον σου δημιουργούνται άλλα ερωτηματικά από το αν επιλέγεις για τον εαυτό σου.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω κουζίνες είναι σίγουρα στα “saved” του IG account μου και νομίζω ότι όλες έχουν αυτό το κάτι που θέλω. Καμία ολοκληρωτικά, αλλά με λίγη προσπάθεια όλες τους θα αποτελέσουν τα σωστά κομμάτια του παζλ που λέγεται “ανακαίνιση κουζίνας”.

To cuteness μιας κουζίνας

Αρχικά, να σου πω ότι αγαπώ τις ανοιχτόχρωμες κουζίνες. Μου φτιάχνουν τη διάθεση και μου ανοίγουν την όρεξη- αν και δεν χρειάζομαι βοήθεια για το δεύτερο. Επίσης, αυτό που ξεχώρισα σε αυτή την κουζίνα είναι η έλλειψη των επάνω ντουλαπιών. Μου αρέσει αυτή η μινιμαλιστική τάση, παρόλο που καταλαβαίνω ότι δεν είναι και πολύ πρακτική, ειδικά αν δεν είναι μεγάλος ο χώρος που αφιερώνεις στην κουζίνα σου. Ωστόσο, προσπαθώ ακόμα στη δική μου να βρω ένα μέρος να το αφήσω “γυμνό” από τα πάνω ντουλάπια.


Η μινιμαλιστική απλότητα μιας ιδιαίτερης κουζίνας

Ξέρω ότι το χρώμα είναι ιδιαίτερο αλλά το στηρίζω. Αυτό όμως που κρατάω από αυτή την κουζίνα είναι το πλακάκι. Απλό αλλά καθόλου αδιάφορο, σου δίνει την άισθηση της καθαριότητας, ενώ φαίνεται να δένει αρμονικά με μία φαινομενικά απλή αισθητική στην κουζίνα.

Κάτι ακόμα που μου αρέσει είναι η διακριτικά επιλεγμένη αντίθεση του μοντέρνου μινιμαλισμού των ντουλαπιών και τις vintage αισθητικής του νεροχύτη και της βρύσης.


H country αισθητική στην σύγχρονη κουζίνα

Το country style στα σύγχρονά του. Αυτή η κουζίνα είναι inspo για σένα που έχεις ήδη μία παρόμοιας αισθητικής και σκέφτεσαι να της χαρίσεις μία πινελιά ανανέωσης. Το χρώμα και μόνο θα σου χαρίσει αυτό που θες, θα κάνει update στην κουζίνα σου και θα είσαι και μέσα στα deco trends. Εκτός από χρώμα, άλλαξε και τα πόμολα και η διαφορά θα είναι ευδιάκριτη.


Pop touches στην κουζίνα

Εδώ οι απλές γραμμές έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, ενώ οι διακοσμητικές πινελιές είναι αρκετά προχωρημένες για το δωμάτιο “κουζίνα”. Λέω ναι στον μαύρο νεροχύτη (κι ας λένε λερώνει, κρατά τις δαχτυλιές, θέλει καθάρισμα, δεν είναι το μόνο) και στο ράφι από πάνω, ενώ τα φωτιστικά σχεδόν με έχουν πείσει να βρω κάπου να τα βάλω και στη δική μου κουζίνα.


Simple & Chic κουζίνα

Αν έχεις μεγάλο χώρο για την κουζίνα σου, τότε η νησίδα είναι must. Ξέρω δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον μπορείς να κάνεις ένα σωρό παραλλαγές στην κλασσική εκδοχή της και να μετατρέψεις την κουζίνα σου σε ένα cozy bar, home edition όμως.

Εγώ από αυτή την κουζίνα κρατώ την παρουσία του φυσικού ξύλου. Μία λεπτομέρεια που προσθέτει μία γήινη διάσταση που προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται ο χώρος της κουζίνας.

Διάβασε ακόμη: Κεφάλαιο καναπές: Ποια χρώματα πρέπει να αποφεύγεις σύμφωνα με τους ειδικούς;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet