Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να μειώσεις το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού χωρίς να στερηθείς την δροσιά; Το κλιματιστικό, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει ήδη ”μίνι καύσωνες” είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης εντός του σπιτιού. Ωστόσο πλέον με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ”πολυτελής συνήθεια” και δεν γίνεται ούτε να λειτουργεί όλη μέρα ή ούτε να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αλλά είναι και ”αναγκαίο”. Με αποτέλεσμα οι σχετικοί λογαριασμοί να είναι «καυτοί» και να «τινάζουν» στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Εμείς σου λέμε κάποιες συμβουλές για το πως να εξοικονομήσεις ενέργεια από το κλιματιστικό!

κλιματιστικό

Πως να περιορίσεις την κατανάλωση;

#1 Τύπος της συσκευής

  • Τα κλιματιστικά τύπου inverter, λόγω ακριβώς του μεταβλητού ρυθμού λειτουργία τους σε συνάρτηση με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά (on/off κλιματιστικά).

#2 Άλλαξε τις συνήθειες

  • Μην χρησιμοποιείς άσκοπα το κλιματιστικό, παρά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν οι εναλλακτικοί τρόποι να δροσιστείς (σκίαση, ρεύμα αέρα, ανεμιστήρας κτλ.) μπορούν να βελτιώσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της κατοικίας καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς κλιματιστικό.

#3 Άλλαξε την θερμοκρασία

  • Ρύθμισε τη θερμοκρασία στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου και όχι σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, εκτός του γεγονότος πως απαιτούν σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, καταπονούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Κράτα κλειστά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού.
κλιματιστικό

#4 Την κατεύθυνση του αέρα

  • Φρόντισε η θέση των περσίδων της εσωτερικής μονάδας να είναι έτσι ρυθμισμένη, ώστε ο ψυχρός αέρας να κατευθύνεται όσο το δυνατόν ψηλότερα. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχεις μειωμένη κατανάλωση του κλιματιστικού.

#5 Συχνή συντήρηση

  • Καθάριζε και φρόντιζε για τη συντήρηση του κλιματιστικού σε τακτά διαστήματα. Ο σωστός καθαρισμός και η τακτική συντήρηση αλλάζουν την διάρκεια «ζωής» του κλιματιστικού, επίσης βελτιώνουν την ποιότητα και την απόδοση της λειτουργίας του.

Μπορεί εύκολα το κλιματιστικό σου να μετατραπεί στον οικονομικότερο τρόπο που διαθέτεις για την ψύξη του χώρου σου  αρκεί μόνο να είσαι διατιθέμενη να τροποποιήσεις λίγες από τις συνήθειες σου μέσα στην καθημερινότητα. 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet