Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε σημείο του σπιτιού, αρκεί βεβαίως αυτός να είναι σχετικά φωτεινός και με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας όλες τις εποχές. 

  • Όπως προτείνουν πολλοί διακοσμητές, επιλέξτε να τοποθετήσετε πολλά γλαστράκια μαζί, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο οπτικό εφέ. Αν είναι διασκορπισμένα σε πολλά σημεία του σπιτιού θα χαθούν στο μάτι. Τοποθετήστε τα όλα μαζί σε μια ραφιέρα, σε ένα τραπεζάκι, σε ένα επιτοίχιο ράφι κλπ. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα είναι πολύ πιο πρακτικό και το πότισμα και η γενική φροντίδα τους.
Φυτά

  • Οι κρεμαστές γλάστρες – καλάθια είναι από τις πιο πρακτικές λύσεις, εντυπωσιακές και ιδιαίτερα λειτουργικές ειδικά για μικρούς χώρους, αφού θα σας απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. Για να διευκολυνθείτε στο πότισμα, προτιμήστε φυτά που χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο νερό.
Φυτά

  • Η τοποθέτηση φυτών κοντά σε καθρέφτη λειτουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακά αφού εκτός από τις ίδιες τις γλάστρες και η αντανάκλασή τους στον καθρέφτη “πρασινίζει” το σύνολο του χώρου.
Φυτά

  • Αναρριχώμενα και φυτά κάθετης ανάπτυξης είναι ιδανικά για να τα τοποθετήσετε σε ψηλά σημεία του σπιτιού αφήνοντάς τα να “κρεμάσουν” προς τα κάτω. Ο Πόθος και ο μικρός διακοσμητικός Κισσός, είναι τα κατεξοχήν εύκολα και κατάλληλα φυτά που μπορείτε άφοβα να τα κλαδεύετε οποιαδήποτε εποχή ώστε να περιορίσετε την ανάπτυξή τους.
Φυτά

  • Ψηλά φυτά τοποθετημένα στο δάπεδο ή και πάνω σε χαμηλά έπιπλα, μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα φυσικό και ιδιαίτερα καλαίσθητο οπτικό “διαχωριστικό” ανάμεσα σε δύο σημεία ενός δωματίου, κουζίνα-καθιστικό, χωλ-καθιστικό, καθιστικό-τραπεζαρία κλπ.
Φυτά

  • Αν η κουζίνα σας είναι φωτεινή είναι και ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει όχι μόνο φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και γλαστράκια με βότανα, μυρωδικά κλπ. που μπορείτε να χρησιμοποιείτε και στη μαγειρική σας.
Φυτά

  • Η υγρασία στον χώρο του μπάνιου δημιουργεί τις καταλληλότερες συνθήκες από ολόκληρο το σπίτι για την ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου. Αν λοιπόν έχετε τον απαιτούμενο έστω και λιγοστό χώρο προσθέστε ένα-δυό γλαστράκια στο μπάνιο σας, θα το διακοσμήσουν ιδιαίτερα και απολύτως φυσικά. Φυτά που ευνοούνται ιδιαίτερα από την υγρασία του μπάνιου είναι η Ορχιδέα και οι Φτέρες. 
Φυτά

Διαβάστε επίσης: 4 Ιδέες για τέλειο design στη βιβλιοθήκη σου!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet