Ήξερες ότι εάν το σπίτι σου είναι ακατάστατο και βρώμικο, διατρέχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρεις από ορισμένες ασθένειες, όπως το άσθμα και οι αλλεργίες; Κι όμως! Είναι σίγουρα πιο υγιές να ζει κανείς σε καθαρό περιβάλλον παρά σε βρώμικο. Η καθαριότητα όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του σπιτιού αλλά επηρεάζει πάρα πολύ και την υγεία σου. Μπορεί να είναι κουραστική ή αγγαρεία για πολλούς, αλλά τα οφέλη είναι πάρα πολλά τόσο και για την ψυχολογία όσο και για την υγειά σου!

σπίτι

Ακολουθούν 7 λόγοι υγείας για να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό

#1 Θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να υποφέρεις από αλλεργίες

Εάν το σπίτι σου είναι γεμάτο σκόνη, είναι πιο πιθανό να υποφέρεις από συνεχές φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια. Ακόμα κι αν δεν έχεις αλλεργίες, η υπερβολική σκόνη μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Η σκόνη αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια νεκρού δέρματος και μπορεί να περιέχει σπόρια μούχλας και άλλα αλλεργιογόνα.

#2 Δεν θα αρρωσταίνεις συχνά

Εάν ζεις σε ένα βρώμικο σπίτι, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσεις και να υποφέρεις από λοιμώξεις. Οι ιοί και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε ένα βρώμικο περιβάλλον.

σπίτι

#3 Θα έχεις  χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξεις άσθμα

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση των πνευμόνων που μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε μούχλα, ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα. Εάν έχεις άσθμα, είναι σημαντικό να διατηρείς το χώρο σου όσο το δυνατόν καθαρότερο.

#4 Θα έχεις χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξεις καρκίνο

Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που συνδέουν την έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Για παράδειγμα, η φορμαλδεΰδη είναι ένας κοινός ατμοσφαιρικός ρύπος εσωτερικών χώρων που έχει συνδεθεί με καρκίνο.

#5 Θα έχεις λιγότερους πονοκεφάλους

Εάν υποφέρεις από τακτικούς πονοκεφάλους, το περιβάλλον στο σπίτι σου μπορεί να φταίει. Για παράδειγμα, η έκθεση σε μούχλα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, όπως και η έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες.

σπίτι

#6 Θα έχεις λιγότερο άγχος και κατάθλιψη

Εάν το σπίτι σου είναι ακατάστατο, μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες. Ένα ακατάστατο περιβάλλον μπορεί να δυσκολέψει τη χαλάρωση και μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ταραχής και πανικού.

#7 Βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου σου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η καθαριότητα του σπιτιού έχει σχέση με τα επίπεδα ποιότητας του ύπνου σου. Η καθαριότητα μαζί με ένα καλοστρωμένο κρεβάτι, βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και βοηθούν στην ξεκούραση σώματος και πνεύματος.

σπίτι

Διάβασε ακόμη: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου για να μείνουν τα βακτήρια μακριά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet