Ενώ υπάρχει άφθονο υλικό εκεί έξω που δίνει πολύτιμες συμβουλές για τον εσωτερικό σχεδιασμό, δεν υπάρχουν πάντα τόσα πολλά για το τι δεν πρέπει να κάνετε. Και ενώ, το να κάνετε λάθη με μικρές αγορές μπορεί να διορθώνεται εύκολα (π.χ. να πάρετε μια γλάστρα που δεν ταιριάζει τελικά με τον χώρο), οι αποφάσεις που σχετίζονται με τους εσωτερικούς σας χώρους μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για να τις αλλάξετε αφού έχετε ήδη δεσμευτεί σε κάτι: αν κολλήσει μια ταπετσαρία, χρειάζεται προσπάθεια για να αφαιρεθεί. Όταν ένας μαραγκός τοποθετεί ήδη σε κουζίνα, δεν είναι τόσο εύκολο να του ζητήσετε να αλλάξει ένα ή δύο ντουλάπια…

Γι αυτό εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σπίτι μας.

Βάζουμε όλα μας τα έπιπλα κόντρα στον τοίχο

Κάποια αντικείμενα χειάζεται απλά να βρίσκονται στο χώρο χωρίς να είναι αυστηρά τοποθετημένα για να ξεκουράζεται το μάτι και να δημιουργείται ποικιλία στον χώρο. Θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα σκίτσο του χώρου για να το οπτικοποιήσετε. Δοκιμάστε να βάλετε δυο καρέκλες ή πολυθρόνες randomly μέσα στο χώρο και γενικά πειραματιστείτε και με διακοσμητικά.  

Κακός φωτισμός

Πολλοί από εμάς δεν προσέχουμε κάτι πολύ βασικό όπως ο φωτισμός. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι το χώρο. Για παράδειγμα, ένας πίνακας δείχνει τελείως διαφορετικός αν τον βάλεις κάτω από ένα φωτιστικό απ’ ότι θα έδειχνε με φυσικό φωτισμό. Εάν το σπίτι σας είναι σκοτεινό, μπορείτε να μελετήσετε το χώρο και να διαπιστώσετε πού χρειάζεται επιπλέον φωτισμός. Τα φωτιστικά δαπέδου, τα φωτάκια, και ο εσωτερικός φωτισμός μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας και να δημιουργήσουν cozy ατμόσφαιρα.

Δεν μετράμε τον χώρο

Είναι αλήθεια ότι πολλοί το «πάμε με το μάτι». Βέβαια αυτό είναι μέχρι να ανακαλύψουμε πως ο καναπές που διαλέξαμε… με το μάτι, δεν χωράει εκεί που θέλαμε να τον τοποθετήσουμε. Για να πάρεις πράγματα για τον χώρο σου πρέπει και να τον ξέρεις και να τον έχεις μετρήσει με λεπτομέρεια.

Tα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο Interior Design

Διαλέγουμε αισθητική αντί για άνεση

Πάντα είναι καλό να δοκιμάζουμε κάτι πριν το αγοράσουμε. Αν θέλετε, λοιπόν, να πάρετε έπιπλα, πρέπει να πάτε στον εκθεσιακό χώρο και να κάτσετε πάνω, να τα δείτε από κοντά και να τα μετρήσετε. Προτιμήστε να πάρετε τον καναπέ που σας βολεύει κι όχι εκείνον που είναι πιο ντιζαϊνάτος. Για να δώσετε κάτι το ιδιαίτερο στο χώρο σας, μπορείτε να αγοράσετε design διακοσμητικά που θα τον ομορφήνουν.

Tα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο Interior Design

Κρεμάμε ή τοποθετούμε τα έργα τέχνης υπερβολικά ψηλά

Οι πίνακες ζωγραφικής ή τα αντικείμενα τέχνης γενικά πρέπει να είναι ελάχιστα ψηλότερα από το ύψος του ματιού έτσι ώστε να τα παρατηρούμε. Το να κρεμάμε πολύ ψηλά έναν πίνακα δεν τον κάνει ξεχωριστό, αντίθετα μπορείτε αντί να τον κρεμάσετε, να τον εναποθέσετε πάνω σε κάποιο σκρίνιο ή πάνω σε καμβά.

Διαβάστε επίσης: Θέλεις αφθονία στο σπίτι σου; Μια ειδικός του Feng Shui σου λέει πώς να το πετύχεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet