Το Slow Decorating είναι το τέλειο αντίδοτο στο γρήγορο τρόπο ζωής μας. Είναι μια τάση με «οικολογικές αρχές» που σε προτρέπει να διακοσμήσεις το σπίτι σου απόλυτα συνειδητοποιημένα.

Η «αργή διακόσμηση» είναι ένα ολόκληρο αντικείμενο μελέτης στον χώρο του interior design που αντιστέκεται στους σύγχρονους όρους της «ευκολίας» και της «υπερκατανάλωσης». Προωθεί τη χρήση περισσότερων φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών όπως και επαναχρησιμοποιούμενων επίπλων για μια πιο οικολογική διακόσμηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική.

decorating

Σύμφωνα με την interior designer Amy Baratta, ο χώρος μας μέσω του Slow decorating, φέρει μοναδική ταυτότητα αφού κάθε έπιπλο είναι προσεκτικά επιλεγμένο και σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου μας. Έτσι, αφιερώνεις όλο τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει ο χώρος σου όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι χωρίς να μιμείσαι το γούστο και τις προτιμήσεις των άλλων.

Οι βασικές αρχές του Slow decorating

Βιωσιμότητα

Αν θες να εντάξεις τη διαχρονική και οικολογική τάση στο προσωπικό σου καταφύγιο, μπορείς να ανανεώσεις παλιά κομμάτια ή να επιλέξεις μικρά και μεγάλα αντικείμενα που είναι προϊόντα ανακύκλωσης. Σκέψου τι ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον και αξιοποίησε την ευκαιρία που σου δίνεται για να ανακαλύψεις τα έπιπλα, τα οποία αξίζει να φιλοξενήσεις κοντά σου για μια ζωή.

decorating

Slowness

Το Slow Decorating είναι ακριβώς αυτό που ορίζει το όνομά του. Δίνει χώρο και χρόνο στην αισθητική και την οικολογική σου συνείδηση για να σκεφτείς ποιες θα είναι οι ανάγκες σου σε βάθος χρόνου. Όλη αυτή η διαδικασία δεν γίνεται αστραπιαία αλλά σε αφήνει να κερδίσεις τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζεσαι προκειμένου να ανακαλύψεις κάθε πραγματική ανάγκη που έχει το προσωπικό σου καταφύγιο. Έτσι, μπορείς να καταλήξεις πιο διεξοδικά και με περισσότερη σύνεση στα αντικείμενα που χρειάζεσαι χωρίς να προχωρήσεις σε παρορμητικές αγορές.

Εξερεύνηση

Περιπλανήσου στα flea markets, τις αντικερί και τα παζάρια. Ακόμα και στα ταξίδια σου μπορεί να ανακαλύψεις σωστά κομμάτια και να γίνεις ένας νομάς του στυλ. Κάνε focus στα χειροποίητα ή στα παλιά έπιπλα, αν φυσικά εναρμονίζονται με το γούστο σου και δημιούργησε ένα οικολογικό dream house!

decorating

Συνετές αγορές

Η «αργή διακόσμηση» σου επιτρέπει να αγοράσεις σιγά-σιγά τα κομμάτια που σου αρέσουν, ώστε να μπορείς να επενδύσεις σε ποιοτικά κομμάτια αντί να αγοράσεις τα πάντα ταυτόχρονα. Αυτό συμβουλεύει η Lindsey Putzier, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του Lindsey’s Eclectic Interiors. Έτσι, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις λιγότερα αγοράζοντας κομμάτια που θα διαρκέσουν αντί να αντικαταστήσεις αντικείμενα που είναι εύκολα ξεπερασμένα ή κατεστραμμένα.

Mix & Match

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του slow decorating, ο χώρος σου δεν πρέπει να θυμίζει κατάλογο καταστήματος. Για να αντέξει το στυλ αυτό στις τάσεις και το χρόνο, αγκάλιασε διαφορετικά στυλ σχεδίασης. Η Baratta, για παράδειγμα, συνδύασε έναν μοντέρνο καναπέ που χρονολογείται στα μέσα του αιώνα με ένα ξύλινο τραπέζι από παζάρι. «Φαίνεται υπέροχο μαζί και το τραπέζι σίγουρα έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του», λέει η σχεδιάστρια.

decorating

Διάβασε ακόμα: Πώς θα κάνεις το μπάνιο σου να φαίνεται ακριβό!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet